Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2009 Суперкрос в US

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 2009 Суперкрос в US

1.Josh Grant YAM
    2.Andrew Short HON
    3.Chad Reed SUZ
    4.Tim Ferry KAW
    5.Ryan Villopoto KAW
    6.Ivan Tedesco HON
    7.Heath Voss HON
    8.Ben Coisy HON
    9.Nick Wey YAM
    10.Paul Carpenter KAW
    11.Mike Alessi SUZ
    12.Davi Millsaps HON
    13.Cole Siebler HON
    14.Matt Boni HON
    15.K Windham HON
    16.Josh Hill YAM
    17.S Boniface
    18.R Kiniry
    19.James Stewart YAM
    20.J Summey
    [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Днес е второто във Финекс Аризона.

Не мога да не искажа уваженията си към Стюарт. Гледайки сблъсъка между двамата, оставаш с впечатление, че Риид го е блъснал, но Стюард си призна, че било негова грешка. А Риид даже не го обвини че му е провалил състезанието, завършвайки без предни спирачки (много е важно за суперкроса) и крив спирачен диск. След тези два сблъсъка на Стюард, аз не мога да разбера как се спаси без да се "разглоби". Днес ще разберем дали не е наранен.
      Последно редактирано от spotbeam; 10-01-09, 19:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Gyorev Преглед на мнение
        http://www.torrents.to/search/247/AMA+SUPERCROSS.html

Аз пуснах да си тегла това. Който иска да се включва да помага!
        Ами и аз почнах да свалям състезанието от същия торент обаче свалянето ще продължи около 90 часа той шампионата ще свърши аз докато изтегля първото състезание!

Коментар

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение

Не мога да не искажа уваженията си към Стюарт. Гледайки сблъсъка между двамата, оставаш с впечатление, че Риид го е блъснал, но Стюард си призна, че било негова грешка. А Риид даже не го обвини че му е провалил състезанието, завършвайки без предни спирачки (много е важно за суперкроса) и крив спирачен диск. След тези два сблъсъка на Стюард, аз не мога да разбера как се спаси без да се "разглоби". Днес ще разберем дали не е наранен.
          А Кевин Уиндам горкия какво да каже

Коментар

Снощи свалих цялото състезание и тази сутрин го изгледах страшни неволи браха тия състезатели

А Кевин Уиндам горкия какво да каже
            Аз да ти кажа очаквах след като Уиндам се изправи да се нахвърли с тупаници въру Стюард. Много лошо му съсипа състезанието.
            Мнение на spotbeam

На повторението от камерата, която ги дава отпред се вижда ясно грешката на Стюард, а първоначално и аз си помислих, че Рийд е виновен. Аз лично съжалявам, че точно така се развиха нещата защото се заформи страшна битка между двамата и след падането интригата в състезанието малко се загуби.

А видяхте ли победителя Грант как завърши последните две обиколки не е за вярване това състезани наистина си е битка.

Ето и резултатите от рунд 2. Още не съм свалил състезанието, но въобще не ме учудва победителя много ме кефи Стюард

1. James Stewart
            YAM
            2. Chad Reed
            SUZ
            3. Josh Grant
            YAM
            4. Ivan Tedesco
            HON
            5. Andrew Short
            HON
            6. K Windham HON
            7. R Villopoto
            KAW
            8. Josh Hill
            YAM
            9. Tim Ferry
            KAW
            10. Davi Millsaps
            HON
            11. M Alessi
            SUZ
            12. J Summey
            KTM
            13. P Carpenter
            KAW
            14. T Preston
            KTM
            15. Nick Wey
            YAM
            16. R Kiniry
            KAW
            17.
            Последно редактирано от borisgp; 11-01-09, 10:10.

Коментар

Аз да ти кажа очаквах след като Уиндам се изправи да се нахвърли с тупаници въру Стюард. Много лошо му съсипа състезанието.
              Че защо да се нахвърля върху него. Ако е трябвало да се нахвърли върху някой, то това би било Флагмена. Не съм забелязал как е махал жълтият флаг, но със сигурност е гледал към мелето. Поради същите причини Престон се приземи върху Стюард преди две години.
              Последните няколко обиколки вчера съм ги гледал прав пред телевизора. Добре, че има кой да се oпъне на Стюард - иначе скууука
              Малкият клас също дава емоции. Go, Dungey!!!

Коментар

Още не съм свалил състезанието от Pfoenix. Трудно ли победи Стюард аз имам чувството, че всички гледат битката между него и Рийд всичко останало е на заден план!

Между другото исках да попитам променя ли се пистата всяка година на отделните стадиони или винаги е една и съща и ако я променят колко време имат състезателите да се запознаят с трасето.
                Не съм карал на Суперкрос писта и вероятно няма да карам но ми се струва в пъти по-трудна от Мотокроса. Пичовете карат с "математическа точност и ракетна бързина"!

Коментар

Най-космическият спорт. Всеки път ги гледам и неразбирам как е възможно да се кара така. Няма друг толкова прецизен, бърз и опасен спорт. Това си е гладиаторска битка на живот и смърт.

За тези, които не са запознати: Суперкросът е обособен в Америка, с цел мотоспорта да се комерсиализира максимално. Суперкросът произлиза от мотокроса, като участниците и машините са същите, но трасетата обикновено се строят в стадиони за американски футбол или бейзбол. Трасетата са доста са по-тесни и по-бавни от тези за мотокрос, но много по-технични. Докато мотокрос трасетата малко или много следват естествения релеф на мястото, на което се намират, суперкрос трасето е абсолютно изкуствено и проектирано, така че да предложи максимално зрелище на публиката. Прави почти няма, освен стартова, която служи само за засилка , а после често не е включена в обиколките. Редуват се всички елементи: двойни и тройни скокове, ритъм секции или ролетки, както им казваме, трапци и виражи. Много от трасетата са с по две съзтезателни линии. Под съзтезателна линия, за разлика от МотоGP примерно, където има само една идеална линия, се разбира не само траекторията между завоите по хоризонталната равнина , но и по вертикалната. Правилния избор на линия, според конкретната ситуация, може да означава по-бавна скорст в един участък и по-бърза в друг. Много от скоците са двойни или тройни, което значи че в зависимост от скоростта трите скока могат да се вземат наведнъж и така съзтезателите се изпреварват като буквално се прескачат. Участниците в Суперкроса са не само съзтезатели, но и бойци. Битката е безмилостна, съзтезателите са в пълен контакт, блъскат се с рамене и често се подсичат на виражите. Съзтезанието е максимално предизвикателство и за физиката и за психиката. Една малка грешка, докато около теб летят още 10 съзтезателя, като например подаване на недостатъчно газ на някой двоен скок, означава приземяване в насрещен наклон с ужасни или фатални последици. Както при повечето мотоспортове добрият старт е от съществено значние за победата. Характерен за суперкроса е ритъмът. Трасето има определен ритъм и ако участника не преодолее един елемент с нужната скорост, няма дотатъчно инерция да преодолее следващия елемент и т.н. За разлика от някои други моторни спортове, в суперкроса решаващият фактор са не машините, а таланта на съзтезателите, което е едновременно е преимущество и недостатък, тъй като историята познава няколко личности споменати в темата, които изцяло доминират спорта в определени периоди. Тези съзтезатели са звезди от най-висок ранк в щатите.

Обикновено пътят на един офроуд моторист със съзтезателни амбиции минава през няколко етапа: свободно каране за удоволствие в околностите, участие в местни съзтезания на открито, ендуро, съзтезания на национални мотокрос трасета, Гран При мотокрос и накрая върхът на офроуд мотоспорта - американският Суперкрос.

Коментар

Ясене, страшен пост много ми хареса можеби трябва да се премести в началото на темата като презентация

Как мислиш Буба ще остика ли до края, голяма грешка допусна първото състезание?

Коментар

Момчета мисля че съм теглил от торентите записи от зората на суперкроса в Америка, нещо страховито е

ако не там в youtube има сумати му клипове от тогава
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси, дай ключова дума да видим за какво става въпрос за 72-3 година ли говориш, че за тоя период не мога да намеря много видео.
                        Последно редактирано от borisgp; 13-01-09, 17:45.

Коментар

Според мене най интересните години са от 97-ма нагоре.

Пистите са абсолютно различни всеки път. Даже имаше тенденция всеки път да се прави по "вкуса" на някой от състезателите. Има си назначен проектант по тези въпроси. До 2000 пистите бяха адски трудни и екстримни, но поради честите наранявания решиха да улеснят пистата т.е. да я направят по-бърза. Това се оказа във вреда на по-техничните състезатели като Jeremy McGrath и в полза на по-скоростните като Кармайкъл.

Коментар

Днес изгледах цялото състезание от Финикс.
                            Страшна борба последните две обиколки и особено последната. На Буба мотора не се държеше добре на бабуните незнам дали е от мотора но в тия моменти Рийд му дишаше зад врата.
                            Вилипото дава сериозна заявка, че ще кара на макс пада става и пак продължава!!
                            Жалко, няма как да ги гледаме пряко състезанията.

Коментар

Ето ви за 3 кръг. Ще го свалите за не повече от час.
                              http://isohunt.com/torrent_details/6...ss?tab=summary

Коментар

Леле Чад е змей... и Буба също. Младият Джош Грант също е доста талантлив. Този сезон ще е лудница.

Една поправка: Видях, че в обяснението си по-нагоре съм направил една грешка: "ролетка" в България казваме на малките поредни бабунки (whoops), а не на ритъм секцията, която е поредица от скоци и трапци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X