Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на гуми за тежко ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на гуми за тежко ендуро

Сам си отговорил.
    Свали и виж!!

Аз като си купя нещо, едно от първите, неща които правя е да го разглобя.
    Е, не винаги на съставните му части .. но да видя кое как е .. и дали ще върши работа.
    Колко е работило, как, износено.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

КЛЕ е с вътрешни гуми , това какво пише на външната гума няма значение , вентила ти е с гайка.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Тц...моето е KLE и е с безкамерни,което не пречи колегата да е с вътрешни,най лесно е да спаднеш задната гума и да отлепиш с отверка като подложиш нещо към каплата за да не я нараниш,на мен ми попадна парче балатум,ако е безкамерна няма да успееш да я разбортираш без да я свалиш от мотора.Предната се разбортира още по трудно.
        Последно редактирано от Roninn; 05-04-15, 19:05.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Ясно, Благодаря на всички за бързите отговори
          LZ1NIM/P
          B pos

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            Тц...моето е KLE и е с безкамерни,което не пречи колегата да е с вътрешни,най лесно е да спаднеш задната гума и да отлепиш с отверка като подложиш нещо към каплата за да не я нараниш,на мен ми попадна парче балатум,ако е безкамерна няма да успееш да я разбортираш без да я свалиш от мотора.Предната се разбортира още по трудно.
            Въпроса не е дали е с безкамерни или не , а дали има вътрешни гуми или няма вътрешни гуми , КЛЕ е с вътрешни гуми , независимо , че външните са безкамерни.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
              Въпроса не е дали е с безкамерни или не , а дали има вътрешни гуми или няма вътрешни гуми , КЛЕ е с вътрешни гуми , независимо , че външните са безкамерни.
              Говорите за различни KLE-та
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Аз говоря за това за което се пита , КЛЕ 500 96г. , със спици. По това става ясно , че трябва да си носи като резерва вътрешни гуми или поне лепенки , без да е нужно да сваля , разглобява , разлепва , разбортира ,..... за да го разбере.

Коментар

Знам че на спици също може да няма вътрешна
                  Скоро гледах в нета,при колелата пак има ,макар и реално да не съм виждал такова нещо.
                  Последно редактирано от Roninn; 05-04-15, 22:42.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Има и такива със спици и без вътрешна/Aprilia,BMW,XTZ1200/ , но захващането на спиците е различно от това при КЛЕ.

Коментар

Здравейте!С интерес прочетох цялата тема,понеже ми предстои да сменям гумите на мотора си,Honda Transalp 89г.Сегашните ми гуми са,задни metzeler tourance 150/70/17 с DOT 4907,предната metzeler ednduro1 с размер 3,00-21-51R.Понеже нямам голям опит,не знам новите гуми с този размер ли да ги взимам,понеже за моя мотор му дават да бъде с 90/90-21 54S предна,130/80-17 65S задна.Та какво е вашето мнение-какъв размер гуми да си взема?

Коментар

Първоначално публикуван от markoz Преглед на мнение
                        Здравейте!С интерес прочетох цялата тема,понеже ми предстои да сменям гумите на мотора си,Honda Transalp 89г.Сегашните ми гуми са,задни metzeler tourance 150/70/17 с DOT 4907,предната metzeler ednduro1 с размер 3,00-21-51R.Понеже нямам голям опит,не знам новите гуми с този размер ли да ги взимам,понеже за моя мотор му дават да бъде с 90/90-21 54S предна,130/80-17 65S задна.Та какво е вашето мнение-какъв размер гуми да си взема?
                        Каквито го дават по документи! 150/70/17 карам BMW R1100 GS /такива са по книжка/ Трансалпа е "друга бира"
                        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от markoz Преглед на мнение
                          Вземи си заводски предписаните(мое мнение) размери,а тюрънса направо го прескочи....не си заслужава! Ориентирай се или към по-новите модели EXP/Next,или към друга марка....
                          Успех!
                          Kawasaki Klr 600 '91

Коментар

Определено е по добре да спазиш заводските предписания за размера,освен,ако не търсиш някаква по впечатляваща визия с широката задна гума!А относно Тюрънс,аз карам с Tourance NEXT и съм много впечатлен от поведението на мотора с тях.Държат много добре и при 5-6 градуса,а скоро карах в дъжд и мотора се усеща стабилен при 120-140 км.ч..без никакво приплъзване и поднасяне.Аз поне не бях попадал на такива гуми досега!Разбира се извън пътя няма шанс с тази шарка...

Коментар

Благодаря ви за отговорите!Значи ще се придържам към предписаните размери за модела.А иначе се бях спрял на Metzeler Tourance,понеже има най-много отзиви за този модел във форума.До сега не съм купувал гуми,нямам и голям опит,та дано направя добър избор.

Коментар

Не знам какви са мотивите на колегата julionavarro да каже, че Tourance не си заслужава и ще се радвам да сподели.
                                Моят личен опит с Тourance е два износени комплекта и никакви забележки, на всякакъв асфалт и във всякакво време. Говоря за асфалт, за черни пътища, пясъци и треви има и по-подходящи гуми. При мен гумите изкарват по 20+ хиляди километра, но карам доста спокойно, макар и добре натоварен. В момента съм отново с Tourance отчасти (задна) и пак си се държи добре. Не виждам причини да сипя суперлативи, но пък факта, че липсват оплаквания е показателен.
                                Горното не означава, разбира се, че по-новите модели не биха били по-добри. Възможно е, но за сравнение нека говорят хората, които са ползвали и двата модела.
                                С две думи ако ти изпадне свеж Tourance на добри пари не го мисли въобще, няма да сбъркаш.
                                Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X