Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Устройства за заключване на мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Устройства за заключване на мотори

Аааа ти за тях ли питаш? Лесна работа , бой с бухалката ....

Кодошиш ме ти със смяната на мотора , ама в тая идиотска държава или трябва да си плащаш рекета /платения паркинг/ или да не предизвикваш интереса на ....... участниците в далаверата ..... ако ми разрешиш да да поразширя темата по този начин. В крайна сметка като ,че ли съобразяването с тези неща се превръща в начин на живот ма...ка му.

Та пак на темата - няма 100% начин да спреш крадците. Това е . Може би ако верно си продадеш мотора? Без да купуваш друг ...... ама и парите да не ги влагаш в банка щотооооо...... но и в буркан не ги заравяй! Абе "шибана държава" , както гласеше един стар виц.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колеги, всички тия средства срещу кражба, катинари, вериги и прочие Абуси - да не са изобретени и произвеждани в България

Произведени са на запад, и са процъфтяващ бизнес. Понеже и там моторите се крадат поголовно. В Париж пистарка е почти невъзможно да се застрахова срещу кражба ако нямаш не знам какви си гаражи. А на бившият ми шеф му откраднаха тамън два V-Max-а. Първият - в 11.45 сутринта, от спирката на автобуса. Невъзмутими типчета - спретнати, със сини гащиризончета и микробус. За броени секунди - хоп - троп.

Хич не си мислете че е от държавата. Моторите се крадат. Винаги. Скъпи са, леки са. Комбинацията е неповторима за крадците.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
        Оповавам се ,че моторчето ми тежи 350 килограма ,незареден , дълъг е 2,50м , широк е 0,90м - колкото Опел корса !
        Не само ще го гепят, ами и ще тичат с него..

Коментар

Тъкмо въпросът за допълнително обезопасяване на мотора ме вълнува напоследък. Зная, че няма сигурно средство и положението е "Бай, бабо, да те не среща мечка!", но все пак ми се иска да добавя нещо към заключването на мотора. Спрях се на заключващото устройство за диск, като на Кро, но мислех да не взимам веригата, защото наистина тежеше много и не мисля, че бих я возил на мотора. Освен това, от магазина, ми казаха, че основно е предназначена (веригата) да си седи в гаража на мотора и там да си го заключваш за нещо, като си го прибереш.
          Никой не е казал нищо за алармите - това значи ли, че не се препоръчват или просто никой, от челите темата, не е използвал аларма?
          Също така искам да попитам относно едно устройство за заключване на спирачния диск, в което има вградена аларма - видях такова в същия магазин, от който ще купя ABUS-а, за който говорех в началото. Та за устройството с вградената аларма - сигурно има подводен камък в него, но не можах да се сетя какъв е.

По отношение на гумите - като купих бавареца, в отделението за инструменти намерих кит за лепене на спукана гума, в който има фитили и резервоарчета със сгъстен въздух. Не съм ползвал такива неща досега, някой знае ли дали тези резервоарчета с въздух вършат работа и колко са нужни за да се вкара достатъчно въздух в гумата, та да се стигне до първа бензиностанция?

Коментар

Специално за Франция там ми е направило впечатление, че много здраво си заключват моторите. Задължително го заключват за дърво, или стълб, или улична лампа с разни вериги и стоманени въжета без значение колко голям е мотора! Определено няма да е случайно!...
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

По реда на номерата:

- Устройствата за заключване на диск с аларма служат най-вече за плашене на гаргите, и на собствениците. Безброй са случаите на собственици забравили да махнат катинара от диска и подкарали мотора. С алармата на втория - третия път - придобиваш полезни навици

- Франция е най-големият мотоциклетен пазар в Европа, имат голямо количество мотоциклети, а частите са МНОГО скъпи. От там - кражбата на мотори за части е цяла индустрия.

- Тануцо, познал си какво е устройството по-горе. Излезе миналата година, и е поредното весело изобретение на Beringer. А Beringer пък са французи, правят страхотни продукти струващи грешни пари, и си струват цената до последната стотинка. Но номерът е да имаш нужда от тях. www.beringer.fr

Коментар

Ето тук има таблица с данни за разни заключвалки http://www.motorgestolen.com/applica...on&nieuwsid=22
                Написани са- Марка модел/време за разбиване/цена/тегло
                За мен ,добра защита излежда така-Uкатинар+хубава верига за връзване към нещо+аларма с GSM дайлер и GPS проследяване+тайно копче за прекъсване на запалване.Цялата работа мирише на параноя, не е евтина и тежи.

Коментар

Първоначално публикуван от Оги Преглед на мнение
                  ...Също така искам да попитам относно едно устройство за заключване на спирачния диск, в което има вградена аларма - видях такова в същия магазин, от който ще купя ABUS-а, за който говорех в началото. Та за устройството с вградената аларма - сигурно има подводен камък в него, но не можах да се сетя какъв е.
                  ...
                  Поръчах си такова нещо от EBAY и си изглежда истинско. Желязно е , тежи , пищи при движение и вибрация , почти се чува .Мисля ,че ще позамисли аматьори. Излезе ми около 30-40 $ и пристигна за 3-4 дни.
                  http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MOTOR...Q5fAccessories

Ама като гледам таблицата на колегата...
                  Последно редактирано от churov; 19-05-09, 14:12.
                  PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                  КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                  0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                    Поръчах си такова нещо от EBAY и си изглежда истинско. Желязно е , тежи , пищи при движение и вибрация , почти се чува .Мисля ,че ще позамисли аматьори. Излезе ми около 30-40 $ и пристигна за 3-4 дни.
                    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MOTOR...Q5fAccessories

Ама като гледам таблицата на колегата...
                    Желязото е истинско. И ключалка гледам си има. Ако някога си изгубиш ключовете, обади се в гаража до ти го отключа. Сложно е и се ползват скъпи инструменти. Малка отверка и игла.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

- неотразим си
                      Добре , бе - няма да го ползвам
                      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                      0899187766

Коментар

Аз на моя мотор му взех китайски синджир с кодова комбинация(да не разнасям ключове с мен. Иначе за по здраво мисля дебел синджир с катинар. Рядко го използвам, когато го оставям по за дълго някаде или вечер когато го паркирам в нас, все пак съм си малко по спокоен като сложа "синджир" около каплите. Макар, че каквото и предпазно средство да сложиш то решат ли да ти крадат мотора няма и да разбереш
                        Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

Първият ми Урал го откраднаха от заключващ се вход в центъра на София, завързан с две вериги и два сложни катинара към чугунен радиатор на парното със свалена ръчка на газта... Изчезна, все едно е носна кърпичка, никой не чул, не видяк. Вторият, една зима, - разглобен в гараж, скрит с боклуци... Който знае, колко тежат тези кютуци.... Това беше началото на деветдесетте, когато лебедките бяха утопия....
                          Не знам, сега ще си взимам нов, дали да не взема да го минирам....
                          Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                            Сложно е и се ползват скъпи инструменти. Малка отверка и игла.
                            Ти щото не си професионалист. Професионалния инструмент за тези ключалки се нарича...флумастер. В популярните видео сайтове има учебни клипове по въпроса.

Коментар

Прекаляваш, чак пък с флумастер. Я дай линк.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Или химикалка Bic. Но вече ги оправиха, не става вече с химикалка, поне при марковите.

Между другото каквото и да сложиш - основен момент е да не позволяваш на веригата/устройството да ляга/да се влачи по земята. Легне ли - свършил си работата на крадеца наполовина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X