Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Устройства за заключване на мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Устройства за заключване на мотори

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Или химикалка Bic. Но вече ги оправиха, не става вече с химикалка, поне при марковите.

Между другото каквото и да сложиш - основен момент е да не позволяваш на веригата/устройството да ляга/да се влачи по земята. Легне ли - свършил си работата на крадеца наполовина.
    Ще обясниш ли на невежите като мене защо е така. Май си чел наръчник на автоджамбазина
    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Де да бях

Много просто, за да се сецне веригата, едно от условията е да има опорна точка.

Ако си заключил мотора и веригата с която си го заключил (или въже, кабел или каквото е там) се влачи по тротоара, е много по-лесно да се среже с удар (длето) или с резачки (ако може, крадецът ще опре единия лост на резачката в земята и просто ще легне върху другия лост. Ако не може - трябва да се прави на як и разчита само на мускули).

Ако обаче веригата е вдигната (примерно закачена за опорна точка която е някъде по-високо от тротоара, да речем някакво ухо зазидано в стената или нещо подобно), застопоряването и с цел срязване / счупване е много по-трудно. Играе наляво надясно, ти я удариш - тя шавне настрани, и т.н.

Предполагам крадците имат лек и за тази ситуация, но просто е допълнителна разправия за тях ако не могат просто да пльоснат веригата на земята и да и видят сметката.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
        Прекаляваш, чак пък с флумастер. Я дай линк.
        Аааа, аз не знам как става, не съм такъв човек.
        Но youtube знае(Kryptonite lock opened with a pen). Знае дори как се отключват смятаните за доста сигурни мултилок. С дрелка не става, пробвал съм
        Преди време, като карах Супертенерето, спирам пред блока в Левски посред бял ден. Качвам се до 8-я етаж, даже каската не свалям, бях си забравил документите. Като слязох долу, какво да видя. Двама симпатяги спряли бус с отворени врати и бодро крачат към мотора с арматурни резачки в ръце. Като ме видяха доста бързо се изнизаха.
        Оттогава мотора пред погледа ми. Чуров, каско ти трябва на теб, не чуруликащо катинарче. В буса няма кой да го чуе.

Коментар

Мисля че товае темата в която да попитам:

Някой да е виждал такива неща за заключване?

Много удачно и идейно ми се струва. Стига да не ти пада мотора...

Коментар

Първоначално публикуван от DemonS Преглед на мнение
            Мисля че товае темата в която да попитам:

Някой да е виждал такива неща за заключване?

Много удачно и идейно ми се струва. Стига да не ти пада мотора...
            колега представи си да си намериш само гумата сутринта да не дава господ

Коментар

Като цяло спасение няма ! ако си заключил само диска или има аларма или някакъв прекасвач на запалването мотора се товари в бус от 2 яко момчета за 15 секунди пък на следващата улица алармата ще спре да плаче а тайния зловещ прекъсвач на запалването е 30-40 мин. работа в гаража после !
              Ако е заключен към земята или нещо друго има ъглошлайфи на батерии от доста време или се отключва както каза таргата !
              А още по простото е вечерта докато го заключваш момчетата идват удрят ти 2 шамара и ти вземат мотора !

Решението е ако ще се пътува аз съмнителни държави каско ! Скъпо ( за моя само за щета с оценка 11000 е 200 на година със кражба е близо 1500 ) ама може да си го направиш разсрочено и просто след пътуването няма да си платиш другите 3 вноски и готово ! От 3 години процедирам така и без това мотора седи в гаража 3-4 месеца без да се кара !

Но като цяло преди път 3 пъти отче наш и така
              Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Чуров се върна. С мотора. Браво.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                  Чуров се върна. С мотора. Браво.
                  А ключалката донесе ли?
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Да - ще ти я дам назаем ,ако ти трябва
                    Майтап ви се струва ,ама на ,,по-така'' места мотора си беше на ,,едно ухо'' разстояние.Няма как да тръгнеш да го отключваш неправомерно и да не се разпищи ...
                    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                    0899187766

Коментар

Ето на какво "решение" попаднах оня ден:

Аз ли не разбирам, или това италиянче не е наясно, че е достатъчно катинарът да се преметна върху калобрана и дори можеш да си бръмчиш така...

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                        Ето на какво "решение" попаднах оня ден:
                        Аз ли не разбирам, или това италиянче не е наясно, че е достатъчно катинарът да се преметна върху калобрана и дори можеш да си бръмчиш така...
                        Това май е някаква мото-къща ?
                        Ако няма халка в асфалта при катинара съм си тръгнал ... с новия Адвенчър
                        ______2
                        Е = MZ

Коментар

Няма халка, няма дявол... Това е паркинга пред един хотел в София. Видях го още когато пристигнах, в същия хотел, късно вечерта, а снимката е от сутринта... така си нощува моторчето...

Коментар

Първоначално публикуван от Sev Преглед на мнение
                            Ето тук има таблица с данни за разни заключвалки http://www.motorgestolen.com/applica...on&nieuwsid=22
                            Написани са- Марка модел/време за разбиване/цена/тегло
                            За мен ,добра защита излежда така-Uкатинар+хубава верига за връзване към нещо+аларма с GSM дайлер и GPS проследяване+тайно копче за прекъсване на запалване.Цялата работа мирише на параноя, не е евтина и тежи.
                            Това,което си изброил какви пари излиза ориентировъчно?И все пак коя аларма е най-подходяща,мисля да сложа една за аджамийте мотоджамбази.Миналата година си оставих на Беклемето Шодоуа и отскочих до х.Ехо.На следващие ден намерих мотора брутално насилен.Опитвали се да разбият катинара от веригата,и като неуспели,нарязали всички маркучи,клемореда разбит с нарязани кабели,въобще що видяли го накълцали.Бях забелязал един овчар,още когато тръгвах и на следващия ден го разпитах.Обясни ми за петима с ендура,които обикаляли и се гъзурили по мотора доста време надвечер.Стана ми много криво,ако наистина "братя" бяха сторили това.Там има много селски момчета,които не бих нарекъл моторджии,макар и да са на мотори.Всъщност всеки втори около Центарлен Балкан е "обзаведен" с леко ендуро.Та сега,като съм парен,мисля как да духам супата с новия мотор.Ще съм благодарен на всякакви съвети,осъзнавайки,че спасение няма.
                            Гъз път да види!

Коментар

Като чета тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=74623
                              И гледам колко гости разглеждат форума,се чудя,има ли смисъл да се описват хитрините за предпазване на МПС.

Коментар

Публично - не
                                Per aspera ad astra.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X