Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Устройства за заключване на мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Устройства за заключване на мотори

Сево, знаеш, говорили сме си... Хитринките са хубаво нещо, но докато някой наистина не ти нарочи мотора/колата за крадене... Няма неотключваема ключалка! А и тъй като говорим за България, със съжаление мога да споделя, че нашите бандити са много класни и много "в час" с нещата! Има и доста неотваряеми неща, за които са "патентовали" начини за отваряне! Ето, преди два-три месеца българин измисли и инструмент за отваряне на станалата толкова популярна марка брави "Аблой"... В момента е във Франция и продава на местните апаши изобретението си
    А по отношение на предпазването на МПС-то от кражба, единственото, което наистина върши работа е пасивната сигурност (интелигентни хора сте, ще ме разберете), което понятие в никой случай не включва в себе си оставянето без надзор на мотор на Беклемето...
    Alvanovo motors - Сам съм си клуб, сам съм си президент!
    Yamaha XJ 900 F, Yamaha FJ 1200, Suzuki GSX 1100 F
    Fiat Grande Punto 1.4, Volvo 460 1.7 T, BMW 523i

Коментар

Най- доброто, което се сещам е аларма, която те известява за нарушител. Щом се задейства ти праща съобщение на телефона
      Бях сложил на моя, най-обикновенна аларма, обаче скрита под резервоарите, задействаща се само при прибиране на пачия крак. Ако я чуя- жална им майка, ако не, сбогом моторче.
      Към колегите със скъпите мотори--- не разчитайте на заключващи устройства, гадните айдуци знаят как да ги отварят, още с излизането им на пазара.
      Не може да си оставиш мотора на мегдана да нощува, защото ще си видиш колелата на някоя каруца
      Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от forry Преглед на мнение
        Сево, знаеш, говорили сме си... Хитринките са хубаво нещо, но докато някой наистина не ти нарочи мотора/колата за крадене... Няма неотключваема ключалка! А и тъй като говорим за България, със съжаление мога да споделя, че нашите бандити са много класни и много "в час" с нещата! Има и доста неотваряеми неща, за които са "патентовали" начини за отваряне! Ето, преди два-три месеца българин измисли и инструмент за отваряне на станалата толкова популярна марка брави "Аблой"... В момента е във Франция и продава на местните апаши изобретението си
        .
        С други думи,довиждане Абус?

Коментар

Така излиза... И не само Аблой и Абус, а всички видове заключалки на този принцип.
          Alvanovo motors - Сам съм си клуб, сам съм си президент!
          Yamaha XJ 900 F, Yamaha FJ 1200, Suzuki GSX 1100 F
          Fiat Grande Punto 1.4, Volvo 460 1.7 T, BMW 523i

Коментар

Аз си пазя мотора и така-
            Прикачени файлове

Коментар

Някои препоръчват махане на електронния модул
              "...Note: If you are staying somewhere and you do not want anyone to ride your bike away, you can even take the whole BMS-C unit with you!...."

С две думи после ще имам възможност да си продам BMS-C на крадците по e-Bay

П.П. Моя съвет е 87% от паркиранията си слагайте верига, катинарче ...+заключване на волана.
              Имах преди години много "комична" ситуация. Седя си в една фирма, работим а тя на 1-етаж с гооолеми витрини. Мотора отпред спрян. Доближават се два мургави пубера и гледат. Разбира се и аз ги гледам 6-7мин. Ма си викам "...любуват се..." таман съм го лъснал... И ИЗВЕДНЪЖ ЕДИНИЯ ЛЕПВА МОТОРА И ХУКВА ПО БУЛЕВАРДА...........
              Излизам и аз хуквам.....да не ставам досаден.... на мотора му нямаше нищо, но не и на цигънчето....
              още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Ето малко тестове на популярни вериги, използвани за заключване на мотори, има и Абус, които бяха споменати по-горе.

http://www.youtube.com/watch?v=VC3hF...eature=related

П.С. Благодаря на модератора, че е показал клипчето на страницата, при публикуването не видях, че има и такава възможност.
                Последно редактирано от balkanski; 29-01-10, 12:24.
                Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Времената са смешно малки. ФАКТ. Интересно кое става по-бързо срязването VS отключване, но:
                  1. Но все пак това е борба м/у маркова верига и ножица, но ако бай-мангал е с ножичка купена от батчеда му след 10мин. борба че има доста големи клещи за заголване на кабели .
                  2. Не допускам че някой от вас на път си носи такава верига тип "корабна котва"
                  3. Ако заключването ставаше някъде в горната част на предницата или на неудобно място по задницата, тези момчета щяха много да се изложат.

Принципно аз заключвам задницата защото кормилото все пак се заключва та поне да им е гадно на коп...а да мъкнат
                  да не ме чува дявола
                  още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Първоначално публикуван от fozy Преглед на мнение
                    Времената са смешно малки. ФАКТ. Интересно кое става по-бързо срязването VS отключване, но:
                    1. Но все пак това е борба м/у маркова верига и ножица, но ако бай-мангал е с ножичка купена от батчеда му след 10мин. борба че има доста големи клещи за заголване на кабели .
                    2. Не допускам че някой от вас на път си носи такава верига тип "корабна котва"
                    3. Ако заключването ставаше някъде в горната част на предницата или на неудобно място по задницата, тези момчета щяха много да се изложат.

Принципно аз заключвам задницата защото кормилото все пак се заключва та поне да им е гадно на коп...а да мъкнат
                    да не ме чува дявола

Лошото е че не мъкнат много
                    Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от balkanski Преглед на мнение
                      Ето малко тестове на популярни вериги, използвани за заключване на мотори, има и Абус, които бяха споменати по-горе...
                      Това си е направо реклама на ножици. А като се има предвид, че т.н. ъглошлайф с акумулатор, хем е по-компактен, хем би се справил по-бързо и с по-малко усилие...

Изводът е: Не оставяйте мотоциклета си без надзор... и поне в България, на не повече от един изстрел разстояние...
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

От: До: Устройства за заключване на мотори

Малко да поизровя темата:
                        http://spisanie.mobile.bg/motori/gri...hiia-bayk.html

Коментар

От: Устройства за заключване на мотори

Предимства на устройството от линка, даден ни от nakovk:
                          - компактно, удобно, оригинално и няма начин да го забравим и да потеглим със заключена спирачка.

недостатък:
                          - с обикновено "резачки" се клъцва жилото, или маркуча на спирачката...

Хех, все още няма нещо, което да дава надежна защита на мотоциклетите...
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Sпорд мен няма и да има ! винаги двама по-здравички го отнасят като куцо пиле домат !
                            Просто гледаш да го спираш на места където има кой да го гледа а вечер на охраняеми паркинги и това е ! а когато няма подобна възможност три пъти отче наш и така ..........
                            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Бях си взел много готин катинар с код, заключвах си диска с него. Една вечер забравих да го махна, запалих и тръгнах...е вече нямах катинар за заключване-беше се изкривил и направо излязъл заключващия механизъм.

Коментар

да питам- СТ- то има ли заключване на кърмата?
                                Страхът от оръжията е признак за забавено сексуално и емоционално съзряване --- YAMAHA XTZ 750---

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X