Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аprilia Pegaso 650 трябват ми части!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Аprilia Pegaso 650 трябват ми части!!!

Ц-ц-ц и то какво излезе SlaviMTX се оказа че рекламира двигател 2000г. а всъщност двигателя е 95г.
    Хммм не трябва така това не е колегиално отношение.
    Е поне се надявам магнета и бендикса да ти свършат работа.
    Други части от този двигател ще можеш ли да ползваш?
    Ако двигателите са с еднаква архитектура то е възможно разликата да е само в големината на зъбчатките. Чудя се дали ако ми изпратиш целия комплект зъбчатки(3-те зъбчатки+осите) няма да паснат и да си въртят нормално?
    Някой дали не е правил опити и знае повече?
    Aprilia Pegaso 650 - 1997.

Коментар

Иначе прав си тъпо се получи ама на мен частите ми свършиха рабста ! Но сега иам двигател които не ми трябва.А эа трите эабчатки и осите неэнам може и да стане .

Коментар

Братя Пегасисти,

Днес поръчах от Дару Кар бендикс, който струва 165лв.
        Казаха ми че в понеделник може и да го имат

Пак ще пишааа!

Коментар

Първоначално публикуван от Hristo 91 Преглед на мнение
          Иначе прав си тъпо се получи ама на мен частите ми свършиха рабста ! Но сега иам двигател които не ми трябва.А эа трите эабчатки и осите неэнам може и да стане .
          Hristo1 моля дай цена за комплекта, че вече не се издържа.
          То бива бива, но от толкова бутане започнах мускули да правя ...
          Пиши ми на емайл : vladaeca40@mail.bg

Коментар

Бре-е-е-е, бе как съм я пропуснал тази тема? Не знам дали има някакъв начин да се абонирам за всичко, кето съдържа "Априлия" или "Пегасо" ))
            Всъщност и аз имам почти цял двигател, който е за моторите май до 1997-ма. Бендикса, обаче и за двата типа двигатели е един и същ. Също и за F650. Разликата е в зъбчатките. И аз уж заради тях го купих, ама не стават.
            Моя е 1999-та и е с големия фролайф. Аз бецалнах за него към 360 кинта в Дарукар. "Резервния", който е за стария тип двигатели, обаче си е при мен и е в добро състояние. Ако някой го иска може да му го шитна.
            Ако някой има нужда от такива части - да свирка. Има и магнет.
            Suzuki GSXR
            VW Touareg
            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от vladaeca Преглед на мнение
              Ако двигателите са с еднаква архитектура то е възможно разликата да е само в големината на зъбчатките. Чудя се дали ако ми изпратиш целия комплект зъбчатки(3-те зъбчатки+осите) няма да паснат и да си въртят нормално?
              Някой дали не е правил опити и знае повече?
              Ако искаш - мини през Младост - ще ти ги дам да пробваш.
              Suzuki GSXR
              VW Touareg
              Mitsubishi Pajero II

Коментар

каква е цената на бендикса.даЙте тел.за врЪзка.или ми се обаДете на тел-0896061665.
                Последно редактирано от Тануцо; 03-10-09, 05:03. Причина: П Р А В О П И С
                КОЛАТА ВОЗИ КИЛАТА,А МОТОРА ДУШАТА

Коментар

Братко цената на бендикса е 165лв в Дарукар.
                  Обаче ако са ти износени и другите части ще се наложи да се бръкнеш повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                    Ако искаш - мини през Младост - ще ти ги дам да пробваш.

Точно сега не ми се разглабя просто за теста

Коментар

Първоначално публикуван от vladaeca Преглед на мнение
                      Братко цената на бендикса е 165лв в Дарукар.
                      Обаче ако са ти износени и другите части ще се наложи да се бръкнеш повече.
                      Миналата седмица един колега (и адаш) си купува бендикс. Цената му вече (ако съм разбрал правилно) е 195 лева.
                      Той, обаче е направил една беля - закарал на стругар да му "зачисти" повърхностите, където зацепва бендикса - вътрешно на голямата зъбчатка и външно на фланеца, който се хваща за маховика. Стругаря му взел по 3-4 десети + износването от още 2-3 и резултано се е получил луфт от почти милиметър - толкова, че да не може да зацепи бендикса.
                      Казвам го, за да внимавате! Мерих диаметъра на "лагера" на голямата зъбчатка - без износване е 52.7 мм. Ако падне под 52.4-52.5 - вече не става за нищо, още повече, ако има износване и на "фланеца" (на който е монтиран и бендикса).
                      Сега пича ще се опитва да стругова, да набива втулка и т.н. и то с основание, защото по спомени цената на зъбчатката беше над 300 лева. Умната! Не предприемайте такива рисковани действие преди да помислите добре и да се консултирате!
                      Suzuki GSXR
                      VW Touareg
                      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Моите съболезнования.
                        Колегата е направил голяма грешка.
                        Аз съм скиптично настроен за набиването на втулка.
                        Незнам как ще го направят но от много места съм чувам че хич не става. Пишете че да сме добре информирани.

Успех.

Коментар

Аз съм човека дето се хвана да експериментира с набиването на втулките. Проблем с набиването няма но проблем е намирането на читава стомана за втулката . Едната втулка в момента е на йонно азотиране за добиване на подходяща твърдост другата колегата ще я пробва без повърхностна обработка. Другия проблем е че никой освен производителя не знае на къкъв луфт допуск работи тоя фройлайф но с луфт 0.8-1мм вече испуска. Всичко което го правим е едно експериментиране. Колегата направи снимки и евентуаално по късно ще ги постне.
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6149.jpg
Прегледи:3
Размер:159.4 КБ
ID:5178720Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6147.jpg
Прегледи:5
Размер:123.4 КБ
ID:5178719Ето го решението с фройлайфа набиване на външна гривна от лагер 52 мм. Има и още няколко възможни: Първо изработка на втулка от подходяща добре закалима стомана термообработка набиване и после шлайфане . Второ изработка на втулка от въпросната стомана престъргване до желания размер и обемна термообработка на цялото колело. Трето изработка набиване и престъргване на втулката до желания размер след което циментация или йонно азотиране. Но лагера е най простото и най удачното от към твърдост въпреки че лагер се престъргва трудно и със специален инструмент. И само допуска който съм му оставил му е достатъчен да не превърти но му сложих и специално лепило за такива натоварени съединения на Вюрт.

Коментар

От: Аprilia Pegaso 650 трябват ми части!!!

Бат'Станю е супер. Сега само да видим как ще стане работата след монтажа. Аз стискам палци, защото май-май и там нещата са на магия...
                              Suzuki GSXR
                              VW Touareg
                              Mitsubishi Pajero II

Коментар

От: Аprilia Pegaso 650 трябват ми части!!!

Няма начин да не стане. От проведените експерименти установих че тоя фройлайф работи само с много минимален луфт износи ли малко повече става мазалото. Това което съм направил на практика дава възможност да се обере луфта и при пришлайфването на другото колело и дава малко повече от един ресурс защото твърдоста на лагера е поне 20 единици повече от оригиналната термообработка. Иначе е връткава работа профила на колелото не позволява да го кача на центрови шлайф а при набиването гривната "надува" с около 0.04мм и се шлайфа на ръка на струга на високи обороти със силициева паста (мое производство) до нужния размер.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X