Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор! Впечатления,цени и предложения.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Акумулатор! Впечатления,цени и предложения.

Първоначално публикуван от honda b16a2 Преглед на мнение
    Намерих Yuasa YTX14-bs в България имат представител, за 136 лв,гелов мисля да взема него пък другото късмет!Благодаря на всички за мненията ,и извинения за заглавието
    Този модел не е гелов.....писал съм по-назад!
    „How to Fill and Charge Yuasa YTX14-BS Motorcycle …“: http://youtu.be/Xpg10yp4duo
    Kawasaki Klr 600 '91

Коментар

Гелов е , преди наливане гела е течен.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Така ми казаха във фирмата и на мен
        Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
          Със сигурност знаеш около мотоциклетите, повече от колкото аз ще науча някога.....но ytx14-bs се "води" AGM, а не GEL battery!
          Има ли разлика между двете,и каква е.....можеш да обясниш(ако имаш желание).....аз не знам каква е разликата,но явно има!
          Това че в магазина казват нещо....не трябва да се взима за чиста монета,еле па у БГ!
          Kawasaki Klr 600 '91

Коментар

От: Акумолатор! Впечатления,цени и предложения.

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
            Преди два месеца Юаса 12 ампера 90лв мн.съм доволен.Избягвайте Варта за едина година умря!
            Първоначално публикуван от Spouk Преглед на мнение
            Относно Варта имам много лоши впечатления, след като единият умря няма и месец след 6-месечната гаранция. При разговори с различни продавачи, разбрах че просто много от бройките били застояли по складовете и това била причината. От тогава ги избягвам като марка. Доволен съм от геловите Unibat - няколко човека сме с такива, доволни са всички. Говорим за целогодишна употреба, на атв, 9 амперов.
            Първоначално публикуван от uraldiesel Преглед на мнение
            за варта потвьрдено.умират бьрзо.гледаи бьлгарските.
            Първоначално публикуван от damon Преглед на мнение
            За Варта и аз потвърждавам - два нови, на два различни мотора, умряха и двата след година. В момента сме с Motobatt, и няма никакви грижи повече от година - върти като нов. Фирмата е американска, но мисля ги произвеждат в Китай.
            Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
            Аз явно съм изключение с моята Варта(гелов).Купих мотора с нея,и вече трета година -никакви грижи!Вчера го запалих след 4 месечен престой в гаража. Не вярвах че ще успее да го завърти,ама ......!!!!

Та каквото и да вземеш-дано имаш късмет!
            Явно и аз съм изключение,този сезон ще и е четвърти на моята варта!Разбира се зимата го прибирам и слагам на топло,не съм го слага на зарядно до сега.
            HONDA DOMINATOR 650
            ОРЕЛ ASTRA
            РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
              Водят се необслужваеми ,за гелов трябва да се бръкне човек доста повечко от 136 както е писано по-горе.
              HONDA DOMINATOR 650
              ОРЕЛ ASTRA
              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Не се прехласвайте по Yuasa. Това, което се продава на пазара, и това, което се вгражда оригинално в моторите не е същото качество. В ямаха ми искаха 270 лв. за акумулатор GS Yuasa, а в акумулаторджийниците е на половина, че и по-евтин. Имам познат, който хвърли Yuasa след една година, точно като Варта.
                LZ2NKM

Коментар

Аз съм с Варта вече четвърта година на бавареца. Оловно-киселинен, обслужваем. Два пъти съм му доливал дейонизирана вода и няколко пъти е зареждан със зарядното след зима и по-дълги престои на мотора в гаража. Не го свалям от мотора през зимата. След тази зима даже още не съм го зареждал. След близо месец и половина не каране през януари и февруари си запали без проблеми мотора.
                  Геловите акумулатори са по-добри и по-удачни за ендуро от оловно-киселинните, в смисъл, че издържат много повече на друсане и евентуалното по-често падане на мотора, но.... Щом са се намесили в тази работа "братята" китайци нещата се размиват и определено отиват в киреча, а от там нататък работата вече си е на чист късмет. Даже и цената не е определяща!
                  Един приятел караше Хонда VTR 1000. Свърши му акумулатора и той от магазина си купи най-евтиният китайски акумулатор за 60-70 лева. След една седмица този акумулатор умря и нашият човек го върна в магазина. Там му казали, че ще го ревизират и му дали друг употребяван вече акумулатор, за да има с какво временно да си кара мотора. Този другият употребяваният акумулатор се оказа Yuasa. Нашият човек си го монтира на мотора и повече, изобщо не се върна в магазина, за да си търси чисто новото китайче. Така си го и продаде мотора след година и половина с тази Yuasa.
                  Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                  Златомир Попов - Forry

Коментар

От магазина са постъпили коректно, а Вашият приятел-некоректно. Не знам защо за акумулатори монтирани на мотоциклети и АТВ-та дават само 6 м. гаранция, а според европейските норми трябва да бъде 2 год.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Светльо и според българските закони гаранцията е 2 години, независимо какво ти пише на гаранционната карта. Ако решиш можеш да ги осъдиш
                      У нас все още се разчита на това, че никой няма да се занимава да те съди. Това е проблема.
                      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от julionavarro Преглед на мнение
                        Със сигурност знаеш около мотоциклетите, повече от колкото аз ще науча някога.....но ytx14-bs се "води" AGM, а не GEL battery!
                        Има ли разлика между двете,и каква е.....можеш да обясниш(ако имаш желание).....аз не знам каква е разликата,но явно има!
                        Това че в магазина казват нещо....не трябва да се взима за чиста монета,еле па у БГ!
                        От акумулатори разбирам толко , колкото да ти кажа , че 80% от всичко което се продава е боклук , останалите 20% са късмет. Но това си е консуматив който от време на време трябва да се сменя. Казвам това което ми казват в магазина , същото са го казали и на колегата който си е купил акумулатора. Нищо чудно да разбират по-малко и от мен , или умишлено да лъжат. И в двата случая имам чудесен повод да почна да си купувам и акумулатори от Германия , и без това не обичам родните търговци.
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Темата ми дойде много навреме. Тая зима чат пат припалвах Африката която е с една Варта вече на 3години. До сега като не е пален мотора около месец и заряда на акомулатора стигаше докато пдкачи гориво в карбовете и завърти ( който има Африка знае , че си е бая въртене). Вчера обаче за пръв път заряда не стигна и се наложи да закачам с кабели и втори акомулатор. Запали , но вече ми се върти в главата един разход от 200+ лв..Тук във Варна на доста места има EXIDE, но никой не е изказал мнение за тези акомулатори. Та, с две думи ....Вартата нещо взе да не ме кефи. Моля дайте ми на лични сайт или координати на представителите или вносителите на Юаса. пп. Унибат като марка също го има навсякъде , но като знам , че ТОЧНО УНИБАТ преди 2 гоодини вкараха 3 или 4 контейнера от Братска Чайна едни фирми и изобщо не ги поглеждам. А Банер някой да е карал ? Гледам,че в разни сайтове и Банер произвеждат мотоциклетни. А до колкото знам е австрийска фирма и имам няколко познати , които са БЕЗКРАЙНО ДОВОЛНИ от автомобилните им акомулатори.

Коментар

Първоначално публикуван от julionavarro Преглед на мнение
                            но ytx14-bs се "води" AGM, а не GEL battery!
                            Има ли разлика между двете,и каква е.....
                            Ако не бъркам, разликата е обяснена тук - http://en.wikipedia.org/wiki/VRLA_battery
                            Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Yuassa e най доброто според мен,особенно AGM технологията.Проблем на геловите е,че умират изведнъж,без подсказки.
                              Искам да прочета отзиви и мнения за литийвите.
                              Ще съм благодарен, някой да сподели.И как се равняват по стандартните.
                              Димитър Анастасов
                              d.anactacov@gmail.com

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                                на доста места има EXIDE, но никой не е изказал мнение за тези акомулатори.
                                Май е китайче, бих казал от добрите. (Поне това което на мен ми се падна ) Като цяло съм доволен, трета зима оцеля без особени драми. Като тази дори ме домързя да го прибера вътре на топло Само малго го включих на зарядно миналата седмица, да му се извиня за немърливото отношение.

На джип-а също купих exide с 3 години гаранция!

Относно YUASA ще кажа само два факта:

- Откакто сложих 38Ah VRLA Yuasa (закупена от БГ) на UPS-a за парното, никога не е спирал поради изтощен акумулатор! А в Лозен не е като да няма чести и дълги проблеми с тока. Факта, че въпросния UPS зарежда батерията с едва 1,2А също не улеснява живота и.

- Миналата година 125цц Хонда, произведена 2009-та година, запали с оригиналния си акумулатор след 5 месеца зимен престой отвън (завит). Вярно беше на кантар работата, защото още след първия опит се усети че акумулатора не е в кондиция. Но все пак на 3-тия опит "захапа" Така и продадох мотора, и акумулатора все още си действаше безгрижно.
                                Калин - О88 б579I9I
                                Обичам да пътувам, не обичам да пристигам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Днес.

Зареждам...
                                X