Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор! Впечатления,цени и предложения.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Акумулатор! Впечатления,цени и предложения.

Първоначално публикуван от МИТЬО(питона) Преглед на мнение
    ...
    Искам да прочета отзиви и мнения за литийвите.
    Ще съм благодарен, някой да сподели.И как се равняват по стандартните.
    Какво точно те интересува за литиевите?
    За LiIon ли питаш всъщност?
    Аз карам Ballistic EVO 2 - 8 Cell.
    Този и производните имат предимства пред конвенционалните изразяващи се в размер, тегло и нисък саморазряд.
    Също така са наистина необслужваеми.

Не е истина, че имат по-голям капацитет от конвенционален при еднакъв обем!
    Уточнявам, че говоря за капацитет а не за количествен стартов ток!
    Литиевите заради технологията могат да отдадат много по-голям стартов ток от оловните.
    Само за справка - 240А на балистика срещу... да кажем 60-80А при нормален.
    Друг е въпросът има ли нужда от подобен ток за мотор.
    Не, няма!

Иначе като цяло впечатленията са ми добри но са базирани на едногодишна екплоатация само.

Според мен е оправдано единствено и само ако се гони обем и тегло.
    Всички други предимства на технологията са вятър и мъгла.
    Като сложим в сметката и цената (х3 на еквивалентен гелов) съвсем отива по дяволите идеята.
    За момента е равносилно на това да чукаш орехи с микроскоп - става, но има алтернативен, не по-лош и по-евтин начин да направиш същото.
    Враг усраине

Коментар

Две АТВ-та от около 2 години карам с литиеви акумулатори. Първо купих Шорай за КТМ 525 ХЦ, а после от същия човек пак такъв за КАВАСАКИ 450Р. На КТМ-а умря от раз преди да направи 1 година, това стана миналата есен, и тогава му купих Райдър, оловен, който не можа да изкара и 6 месечната си гаранция и купих за КТМ-а Х-рейсър литиев. От него имам много малко впечатления-карах на състезанието в Кърджали, имах проблеми с ел. инсталацията и го тормозих много здраво. Имам чувството, че ако развия свещта мога да покарам само на стартер доста време. Следващото ми каране заради това, че този ел. проблем се задълбочи, за да са прибера без съединител палих повече от 50 пъти един след друг и акумулатора въртеше безгрижно. Надявам се да устиска и занапред. На кавасакито акумулатора кара вече втора година и върти безгрижно, дано и той да изкара.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

И аз 2 Варти сменям за няма 3г. на атв-то (едната гаранционно). Иначе оригиналните КТМ-ски по 4г. си карат. Сега купих Unibat, че ми писна от по скъпи боклуци, а не ми се дават пари за литиев. След малко го слагам и ще видим кога ще се предаде. Дано поне 1г. издеяне.
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Предимдтво на литиево йонните акумулатори за мотори:

-1/3 по леки от нормалните акумулатори
          -над 2000 цикъла (оловно-кисели батерии само 150-300 цикъла)
          -не съдържа киселини и тежки метали като олово, кадмий, hydrargyrum (живак)
          -над 6 пъти по-дълъг живот в сравнение с обикновенните акумулатори*
          -2 години гаранция
          Не знам за смях ли е или за рев...
          Като има НАД 6 пъти по-дълъг живот що гаранцията е по-малка от тази на Варта конвенционален?!?

Аман от търгашки номера и гръмки етикети!
          Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
            Не знам за смях ли е или за рев...
            Като има НАД 6 пъти по-дълъг живот що гаранцията е по-малка от тази на Варта конвенционален?!?

Аман от търгашки номера и гръмки етикети!
            От всичките мнения по-нагоре,за мен изводът е такъв:
            Въпрос на късмет е да вземеш читав акумулатор дори и в редиците на реномираните марки!За съжаление това не е само при акумулаторите,а във почти всичко във този живот!

Наздраве!
            HONDA DOMINATOR 650
            ОРЕЛ ASTRA
            РСПБЗН-Приморско

Коментар

Това го има в гръцко на 110 лв.Продавача каза,че Юаса трябва да бъде само в черна опаковка ,защото е предлагали и в сива и синя кутия и те били ментетата.За модела който писах в БГ е 136лв,а в ГР е 86 евро.Това чудо Фукуяма е китаец търсих в нета ,но инфото за него е доста оскъдно.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от honda b16a2; 27-03-15, 16:57.
              Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Дано да е толкова читав,колкото добре изглежда!А и цената е добра,какви размери е?
                HONDA DOMINATOR 650
                ОРЕЛ ASTRA
                РСПБЗН-Приморско

Коментар

150/70/150 ако не се лъжа,по-размери идва като YTX14-не по голям. Този на снимката е11,2ампера има го и във 14.

Коментар

Първоначално публикуван от honda b16a2 Преглед на мнение
                    150/70/150 ако не се лъжа,по-размери идва като YTX14-не по голям. Този на снимката е11,2ампера има го и във 14.
                    Голям е като размери за доминатора!
                    HONDA DOMINATOR 650
                    ОРЕЛ ASTRA
                    РСПБЗН-Приморско

Коментар

Този на снимката е по малък, пиша за размерите на 14 ah.

Коментар

В тубата има доста впечатляващи клипове за възможностите на литиевите да правят чудеса от героизъм при студен старт...
                        Просто да се чуди човек откъде вземат тази енергия от 18650 елементчета...
                        Клипа по -долу е с 12 клетъчният модел - 3 елемента в паралел и 4 последователни групи.
                        Което прави не-повече от 7Ah максимум, обаче в случая със сигурност стартовият ток е не по-малко от 400-500А при стартиране.
                        Разликата в обема на акумулаторите е меко казано внушителна.

https://youtu.be/xYTtzBr-uaQ

Въпреки това не бих казал, че е подходящо за постоянна употреба в конкретният случай!
                        Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от honda b16a2 Преглед на мнение
                          Това чудо Фукуяма е китаец търсих в нета ,но инфото за него е доста оскъдно.
                          Може би защото това нещо се произвежда под различни марки, а Фукуяма е по-неизвестна. Потърси го като huawei, по-известна марка е и може да има повече инфо.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:AKMGMYTZ14S207391007ytz14 1.JPG
Прегледи:1
Размер:66.9 КБ
ID:5650588
                          Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Едно въпрсче за X-racer (акумултора наистина е безкомпромисен - тежи 0.9 кг, а от октомври миналат година до сега имаше достатъчно пауър да запали 1000 кубиков V-2 мототр) - производителя им препоръчва напрежение на зареждане м/у 14-15 V и ток до 2 А, а на мотора му дават номинално напрежение от 13-15V. Вчера го замерих и ми показа 13.3-13.7V - има ли опастност за хубавото акумулаторче, или производителя му леко се спрезастрахова?
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Не се презастрахова защото това прилича на литиев и ако е конкретно LiIon наистина му трябва по-високо напрежение от това, което поддържа реле, правено за оловен.
                              От друга страна приемаш,че почти нищо не можеш да направиш по въпроса и го ползваш така.
                              Риск за акумулатора няма с изключение на това, че няма да се зареди до оптимума за елементите.
                              Тоест няма да ползваш максимума от капацитетът.
                              На практика.... Абе попзвай го със здраве и не се задълбочавай толкова [emoji2]
                              Враг усраине

Коментар

Литиево-йонен е! Освен чат-пат да го дозареждам?

М/у другото самия акумулатор държи над 13.2V, докато обикновенните ми са се движили 12.6-12.8V ?!?
                                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X