Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор! Впечатления,цени и предложения.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Акумолатор! Впечатления,цени и предложения.

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
    То е малко въпрос на термонология, но ако приемем, че под "необслужваем" се разбира обикновен с течен електролит и запушени отвори за наливане на електролит, то той в сравненеие с обикновения облужваем има недостатъка да е по-трудно обслужваем, когато това се наложи
    Броих 160 кинта за Yuasa ytx14-bs,води се "sealed".....та за това питам! Все още не съм го монтирал.....пак си е с електролит,просто го нямя отдушника през който ти изтича част от електролита догато се "лашкаш по чукарите". Ще се наложи и малко преправяне,че е малко по-голям от стандартния на Transalp pd06.
    Kawasaki Klr 600 '91

Коментар

Виж Yuasa. Знам че звучи като евтина китайска марка, но всъщност са американци и имат огромен дял от пазара отвъд голямата вода. Трансалпа го взех преди почти 4 години, нов внос от Италия и като го видях тоя акумулатор си помислих, че ще трябва да се набутвам с допълнително пари за да го сменя тоя "китаец" преди да ме остави някъде на път. Голям майтап стана като потърсих в гугъл за отзиви с надеждата да е поне от по-добрите китайци и за мое учудване установих, че фирмата е американска (чак се ми стана смешно като се сетих за невежеството си тогава)

Въпросния акумулатор определено не беше нов като взех мотора и четири години по късно се усеща че не е в най добра форма защото зимата като постоя мотора около месец, месец и малко без да е каран и малко мъчно запали, но все пак пали което е добре за акумулатор на минимум 4 години (може и на 5-6 да е)

По спомени Варадеро-то стандартно е с Yuasa и при това гелов заради начина по които е монтиран (под 45 градусов наклон назад)

Всъщност за да не пиша глупости току що отскочих до гаража за да проверя и наистина е така.

За съжаление не знам дали имат представител в БГ и ако имат кой е той.
      Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
      Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Ха ха ха .... колегата ме е преварил аз докато се мотая в гаража :-)

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

От: Акумулатор! Впечатления,цени и предложения.

Аз съм с Варта - и на колите и на моторите.
          П.С. Няма ли кой да го оправи това заглавие?!
          Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Първоначално публикуван от Grayfox Преглед на мнение
            Виж Yuasa. Знам че звучи като евтина китайска марка, но всъщност са американци и имат огромен дял от пазара отвъд голямата вода. Трансалпа го взех преди почти 4 години, нов внос от Италия и като го видях тоя акумулатор си помислих, че ще трябва да се набутвам с допълнително пари за да го сменя тоя "китаец" преди да ме остави някъде на път. Голям майтап стана като потърсих в гугъл за отзиви с надеждата да е поне от по-добрите китайци и за мое учудване установих, че фирмата е американска (чак се ми стана смешно като се сетих за невежеството си тогава)

Въпросния акумулатор определено не беше нов като взех мотора и четири години по късно се усеща че не е в най добра форма защото зимата като постоя мотора около месец, месец и малко без да е каран и малко мъчно запали, но все пак пали което е добре за акумулатор на минимум 4 години (може и на 5-6 да е)

По спомени Варадеро-то стандартно е с Yuasa и при това гелов заради начина по които е монтиран (под 45 градусов наклон назад)

Всъщност за да не пиша глупости току що отскочих до гаража за да проверя и наистина е така.

За съжаление не знам дали имат представител в БГ и ако имат кой е той.

Всъщност са Японски и ги ползват за първично вграждане при моторите.Има вносител но нямам право да го споменавам.
            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Yuasa са едни от най-качествените батерии с които съм работил за последните 15 години,на ден монтирам нови и сменям стари по 5-10 акумулатора ,но не на мпс.На мотора съм с Unibat гелов AGM май се водеше,понеже тези искат малко по високо напрежение, мотора си го дава от 14.4-14.7 Ако сложа обикновен ще изпарява доста вода и вероятно експлотационния живот ще му е по малък,та вижте какво казва за акумулатора производителя
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                То е малко въпрос на термонология, но ако приемем, че под "необслужваем" се разбира обикновен с течен електролит и запушени отвори за наливане на електролит, то той в сравненеие с обикновения облужваем има недостатъка да е по-трудно обслужваем, когато това се наложи
                Подкрепям! Това писах и аз.
                Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Yuasa е акумулаторът, който вграждат в мотоциклетите всички японски марки.
                  След дълго чудене и търсене се спрях на тази марка и за джипа.
                  Но на моторите всъщност съм с други - Сузукито дойде от Германия с Бош, който вероятно ще изкара още една зима, но за скутера купих гелов Унибат, с който ще го сменя като умре. На скутера не му трябва много ток, за да завърти. Унибата е 40-50лв, какво има толкова за мислене. Ако изкара 3 год, ще е супер. Най-евтината гума е двойно и тройно по-скъпа, а изкарва по-малко

Сега видях препоръчаните по-горе X-racer литиево-йонни акумулатори. Този, който съответства на 9Ач, като за моя мотор е 68.32 Евро с доставката, което е горе-долу колкото цената на марков гелов. Бих се замислил, ако ми се наложи да купувам нов.
                  Последно редактирано от Ivan_J; 24-03-15, 08:49.

Коментар

Мисля, че е такъв на КТМ АТВ-то ми и съм много доволен, т.е. марката е X-racer, а моя е по-малък /капацитета на акумулатора/. Имам някакъв проблем, гасне при подадена газ, мисля, че изключва запалването и в неделя съм палил много повече от 50 пъти последователно без да усетя грам немощ в акумулатора. Така, че 1 глас от мен за X-racer.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Не си купувай Varta.

Коментар

Какъвто и да си вземете нов желателно е веднага (ако не е монтиран на мотора) или ден -два след монтажа да се направи поне 5-8 часа заряд. След поставянето на чисто нов акумулатор миналата година на 3-тия ден отказа да завърти (карах го само от работа до вкъщи или сумарно 2х 15мин тогава).
                        Качих го от сутринта до вечерта на зарядното на работа и от тогава до момента не съм имал никакви проблеми. Говоря за оловно - киселинен а не гелов. Препоръчвам изпитаното!
                        LZ1NIM/P
                        B pos

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                          Всъщност са Японски и ги ползват за първично вграждане при моторите.Има вносител но нямам право да го споменавам.
                          Може и да си прав. Както казах аз си мислех че са китайски и порових в гугъл и попаднах на тази старница:

http://www.yuasabatteries.com/about.php

Явно това Made in America от 1979 там ме е подвело да си мисля че са американски. Честно казано аз бях супер радостен че не е "китаец" и това ми стигаше :-) Сега като спомена че са Японски погледнах малко по добре и се оказа че:

http://en.wikipedia.org/wiki/GS_Yuasa

Японци са но произвеждат в Америка от 1979 година. Явно съм се хванал на трърговсия трик. Уикито обаче твърди че 90% от всички продадени батерии в сектора "Power Sports" в Америка са направени от тях. Уикито също споменава че са първите които предлагат запечатани акумулатори за сектора и също първите които предлагат AGM акумулатори за сектора.

И наистина има от къде да се купят в България.

Коментар

Yuasa си заслужават парите. Споделям опит от първа ръка. Става въпрос за гелов.
                            Успех с избора!
                            Поздрави

Коментар

И аз съм с Yuasa, 9 Ah, купен за 70 лв., не знам дали е гелов.
                              Три години, нямам никакви проблеми, както се казва "има ток, да те убие".
                              Зимата го включвам на зарядното.

Варта и Бош не купувам !

Не вярвам, че Yuasa не са произведени в Китай, няма логика глобален производител да не произвежда в Китай.
                              Просто, няма как да дойдат в България и да се продават на тази цена с това качество, особено от щатите.
                              Wikipedia не е надежден източник, в сайта на Yuasa пише:

"Most of the large capacity Powersports batteries are manufactured in our Laureldale, PA plant.
                              All other Powersports batteries are produced in a Yuasa state-of-the-art manufacturing facility in various countries throughout the world.
                              "
                              Тези красиви, болднати думички, могат да бъдат преведени само с една - Китай !

Открих, първата фабрика в Китай я отварят още през 1993, имат и в Тайван, Тайланд, Виетнам, Индонезия, Австралия, в дясно е историята по години:
                              https://www.gs-yuasa.com/us/corporat...ory%28e%29.pdf

Добре, че са китайците, иначе щяхме да си купуваме акумулатори с по-ниско качество на доста по-висока цена.

ПС: През 1965 г. отварят първата фабрика в САЩ ... Wikipedia е неангажиращо четиво за свободното време.
                              Последно редактирано от Ro-di; 24-03-15, 20:21.

Коментар

Намерих Yuasa YTX14-bs в България имат представител, за 136 лв,гелов мисля да взема него пък другото късмет!Благодаря на всички за мненията ,и извинения за заглавието
                                Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X