От: АВS  на мотоциклет - плюсове и минуси

- за това пък ние скучаем,докато ни карат мотоциклетите

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

АВS на мотоциклет - плюсове и минуси

Свий

Темата е затворена.

X
X
- 

От: АВS на мотоциклет - плюсове и минуси
"fun" ли, абе като успееш в един дъжд, да се прибереш зад колата, която си тръгнал да изпреварваш и се разминеш с ТИР-а... дилемите понамаляват...
темата е май като "За и Против - топлата вода"...
Коментар
 - 

Когато купувах мотора имах възможност да избирам измежду 3 като единия беше с абс другите два без абс,избрах този без абс понеже беше в безупречно състояние! Не че имам много опит с мотора,за 5 месеца около 5000 км. основно зимата ,но си мисля че на мотора абс-а е предимство на асфалт,ако говорим за кола категорично без абс,карам такава с абс на всяко колело или независимо или там както се води,твърдо не за абс-а,за 4-5 години тоя абс я е сработвал 1-2 пъти...на служебната кола без причина е сработвал абс-а като в единия случай щях да се размажа на Руски пред Альоша !Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
 - 

Карането в дъжд и сняг на мотор първо дето се разминава с представата ми за fun та го избягвам всячески. Второ когато все пак не съм успявал да го избегна, все съм успявал да се справя и без тая екстра. На мене не ми се налага да карам мотор, правя го по желание, с кеф и избирам внимателно кога, къде и с кого. За друго си имам кола - при нея АБС- и другите електроники са хубаво нещо, даже бих се радвал да я роботизират напълно, та да мога да чета весник или дори да дремя докато ме вози.Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение"fun" ли, абе като успееш в един дъжд, да се прибереш зад колата, която си тръгнал да изпреварваш и се разминеш с ТИР-а... дилемите понамаляват...
темата е май като "За и Против - топлата вода"..."Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
 - 

Много точно казано.Качил съм се на мотора за да спра аз,да тръгна пак аз,и всички възможни движения да си ги правя пак аз.Не някакви електроники дето да ми бръмчат и свиркат за да си сложа колана на колата или...............Дали ще спреш или не,зависи от мнооого други неща.Карай с 200км и трябва да спреш на 5м пък и парашут да има зад мотора не помага.Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнениеКарането в дъжд и сняг на мотор първо дето се разминава с представата ми за fun та го избягвам всячески. Второ когато все пак не съм успявал да го избегна, все съм успявал да се справя и без тая екстра. На мене не ми се налага да карам мотор, правя го по желание, с кеф и избирам внимателно кога, къде и с кого. За друго си имам кола - при нея АБС- и другите електроники са хубаво нещо, даже бих се радвал да я роботизират напълно, та да мога да чета весник или дори да дремя докато ме вози.

Коментар
 - 

Ама защо не искате да проумеете, че вие си спирате - не натискате някакво копче и мотора сам да решава как да спира!?!
АБС-ът се намесва, когато вече е късно за реакция от масовия ездач. Щото нищо не пречи да е силно запрашено в сенчестия завой, или да е гадно влажно под листата, а никой не иска да се хлъзне в такива капанчета... Едва ли сте екстеремисти като ви гледам как си избирате внимателно времето за фън-каране. Щото на тея, дето карат в машината до лимита и, или се навират по калните пътеки електрониката наистина повече им пречи.
Та АБС не пречи по никакъв начин при нормална шосейна езда, както се опитваме да кажем от доста постове напред - обаче помага така, както човек не би могъл да реагира при екстремни ситуации!
П.п. А, и основния ефект от анти-блокиращата система не е да намаля спирачния път "от 200км за 5м", а да запазва управляемостта на мпс-то при екстремно спиране. Спирачният път зависи основно от приложеното усилие върху педала/лоста.Последно редактирано от Shider; 05-03-14, 20:24.
Коментар
 - 

Не се мъчи. Няма да стане. Реакцията срещу намесата е на подсъзнателно ниво. Каквито и аргументи да изкараш ще си останем на "аз си го мога по-добре". Дори за нещата които няма как да ги могат по-добре.Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение...
Та АБС не пречи по никакъв начин при нормална шосейна езда, както се опитваме да кажем от доста постове напред - обаче помага така, както човек не би могъл да реагира при екстремни ситуации!Издъних се на Тюринг теста
Коментар
 - 

Аз пък искам да мога когато си поискам да блокирам задното колело на мотора си и да го поднасям! Искам мотора ми да е достатъчно прост, предимно механичен и минимално електронен, за да мога сам да диагностицирам и оправям болшинството от проблемите. Не разбирам от, поради което недолюбвам всичко електронно! Защо не щете да ме разберете!?
П.П. Т.е. "Ефекта е в дефекта!", или колкото по рисков за каране и несигурен е един мотор, толкова повече ми вдига адреналина а от там и fun фактора расте. Като търся сигурност и комфорт - карам кола.
П.П. 2 . Най-ми е кеф да карам мотор по къси гащи и потник ! Някой да има нещо против?Последно редактирано от sl.daskalov; 06-03-14, 00:56."Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
 - 

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеНе се мъчи. Няма да стане. Реакцията срещу намесата е на подсъзнателно ниво. Каквито и аргументи да изкараш ще си останем на "аз си го мога по-добре". Дори за нещата които няма как да ги могат по-добре.
Напълно съгласен,много добре казано!

Коментар
 - 

Сам си отговори.Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнениеЕ и с жена ми ли като си лягам, презервативи да нося!?
Един мой УЧИТЕЛ (да, с главни букви, за съжаление вече няма подобни люде) казваше:
Всичко от женски род .... изневерява, дори и паметта!Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо.
"
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар