Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KTM Adventure 990 подобрения и поддръжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: KTM Adventure 990 подобрения и поддръжка

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
    Това че веригата ще ми изкара два пъти повече (примерно) хич не ме блазни на фона на това че ще имам една постоянно течаща простотия на мотора с куп тръбички, жички, вакуми и др. простотии. Ту компликейтед за нещо толкова просто като това да си смажеш веригата.
    Абсолютно вярно, това е един сигурен начин да си направиш мотора да прилича на румънски локомотив .Аз лично със сигурност не бих си сложил такава "екстра" на мотора.
    motobattalion

Коментар

И колко километра навърташ на сезон?При пътуване от 6000+км ,само флакон със смазка ми трябва в багажа... Ползвал ли си ? Ако ти се наложи да смениш два комплекта пиньони и верига за един сезон ,може и да си смениш мнението - лично мен е бърка такава смяна ....Аз съм от хората ,за които е важно мотора да функционира , не как изглежда...
      Ето и ,,Румънския локомотив''.... не искаш - не си слагаш ,моето виждане и личен опит ме кара да съм доволен от устройството и да монтирам и на този си мотор
      ...с това е най -добре да приключа...дано на някой му бъде полезно това което споделих.... Успех...
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0290 (Large).jpg
Прегледи:1
Размер:66.8 КБ
ID:5445166

Име:DSC_0288 (Large).jpg
Размер:73.3 КБ
ID:5445167

Име:DSC_0289 (Large).jpg
Размер:70.7 КБ
ID:5445168
      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
      0899187766

Коментар

Янко не се засягай Важното е теб да те кефи!! И на мен ми се чудят хората какви тунинги си правя ама ми е гот и затова ги правя

Разбира се че ще е полезно за много хора. Има много хора за които смазването на веригата е по-неприятно от колкото да имат подобно нещо монтирано на мотора

Таман ще сравним колко издържа с ойлер и без на КТМ-а

Коментар

Възможно ли е, маслото да се сипва в лявата част на шарнира , в края на кухата част да се монтира някакво малко кранче с къса тънка тръбичка до веригата , така няма да се вижда почти нищо.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Да възможно е! Обмислях дори вариант да го вкарам вътре в шарнира.Ако се постави от вътрешната страна,ще трябва да се измисли монташ на ,,пикалото'' -всъщност монтажната скоба на накрайника е единственото нещо от КТМ сета ,който съвпадна с КТМ .Аз предпочетох ,,пикалото'' да е от вън,защото интензитета на капките много се влияе от температурата и често трябва да се следи и коригира.Много важно е капането да е на венеца ,а не на веригата!Освен това цапането,не е толкова много ,а и има варианти да се ограничи.Заприличваш на ,,Румънски локомотов'' ( КТМ-а винаги с тези фарове ми е приличал н а локомотив) ,когато те домързи да си настроиш капките-1 до 2 капки на минута .На всеки 5-10 градуса разлика в температурата капането се променя.ДО сега не бях ползвал олиото ,което е в комплекта.На варадерото ползвах най ефтиното трансмисионно масло о т бензиностанциите - така веригата и зъбаците вече са на повече от 50 000 км ....
            Последно редактирано от churov; 20-01-13, 17:28.
            0899187766

Коментар

Ако ползваш оригиналното масло може и да не се налага толкова коригиране.

Коментар

Не знам някой да си е сложил ойлер и после да се е отказал от него.
                Като си купя мотор, първата ми работа е да му изобретя ойлер.
                На скотойлера не му харесвам нито схемата, нито цената.
                Тънко масло е истината, да мие. И да може да се спира като караш извън пътя, особено на прах и пясък.
                После мия веригата и чак тогава пускам пак ойлера. Иначе става шлайфпаста.
                Със спрей винаги е шлайфпаста.

Коментар

Ойлера си е за хора като мен дето ги мързи да мажат всяка сутрин на дълъг път. Слагаш и за 3000-4000 километра само регулираш в зависимост от настилката и не се занимаваш. Иначе дали ще носиш два флакона спрей или две шишета течност за ойлера е все същото от към багаж. Сега пробвах и с маслото за двигателя да мажа, ама тече много бързо, омазваш се до ушите и не е много удачно, въпреки, че си викам с една течност две работи ще върша. Мони си слага на веригата една паста, която е уникално добра за асфалт, но за черно върши работа колкото ойлера - почти никаква. Но като цяло и аз съм за такава благина. И на моя и на Мони на КТМ-а еднакво заминаха веригите. Той с паста, а аз със ойлер и за 15 000 казахме чао и на пиньоните и на веригите.
                  На КТМ-а отзад се е получило добре, а и там е малко вероятно да го удари нещо и да се счупи.

Коментар

Бойко,именно за това слагам ефтино трансмисионо масло от бензиностанция - Купувам 1 литър за 8 лв,наливам ,а остатъка - в коша за боклук- не нося нищо Единствено съжалявам,че ме подведоха,че няма вече туристически резервоар- с него изкарвах повече от 6000 км...
                    0899187766

Коментар

Янко, моят КТМ е без ойлер, на 16000 км след смяна на пиньони и верига и има още ресурс. Веригата е DID ZVM2, пиньони Sunstar. Смазвам със "сух" спрей на Bel Ray. За тези километри замина един голям флакон.
                      offroad фен
                      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Гълъбине, аз също години наред съм мазал със спреове и не се оплаквам. За мен ойлера е по-мързеливото решение- сутрин не мажа вериги и не нося никакви мазила в багажа си.Не коментирам основния +(според мен) на ойлера -това че мие веригата . По-горе писах и на колко км. са веригата и пиньоните на варадерото (включително и Тунис) и,че все още имат ресурс... Бях отворил тема,,мазане на верига'' и там си казахме кой,какво мисли по въпроса.Тук се опитах просто да споделя,конкретно за КТМ 990 с какви проблеми се сблъсках и как съм ги решил за себе си....Ако не бях подведен,нямаше да купя КТМ сета,а универсалния туристически...
                        ...не разбрах ,как стигнахме до ,,за'' или ,,против'' ойлера...
                        0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                          Гълъбине, аз също години наред съм мазал със спреове и не се оплаквам. За мен ойлера е по-мързеливото решение- сутрин не мажа вериги и не нося никакви мазила в багажа си.Не коментирам основния +(според мен) на ойлера -това че мие веригата . По-горе писах и на колко км. са веригата и пиньоните на варадерото (включително и Тунис) и,че все още имат ресурс... Бях отворил тема,,мазане на верига'' и там си казахме кой,какво мисли по въпроса.Тук се опитах просто да споделя,конкретно за КТМ 990 с какви проблеми се сблъсках и как съм ги решил за себе си....Ако не бях подведен,нямаше да купя КТМ сета,а универсалния туристически...
                          ...не разбрах ,как стигнахме до ,,за'' или ,,против'' ойлера...
                          Слагай го, щом ти харесва Ние сме малко изкривени от хард ендурата дето хвърляме вериги на по 3000-4000 км и може би затова ни се струва безмислен. То това 20 000 км с една верига си е направо бонус
                          offroad фен
                          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

0899187766

Коментар

Inline Fuel Filter - за и против такъв тип допълнителни филтри?
                              Мотае ми се един и се чудя дали да го монтирам.

Име:fuel-filter.jpg
Размер:37.8 КБ
ID:5445696

Коментар

филтъра винаги е хубаво нещо ,особено ако става дума ,че ти се ,,мотае'' такъв .Друга тема е дали няма да влияе на дебита на гориво и да товари помпата ... попадал съм на подобни (за автомобили) дето двигателя ,чак гасне.Ползвал съм и перфектни.....Ако филтъра ти не е прекалено финен и няма да затормозява дебита,добре е да си сложи човек,че оригиналният ти горивен филтър е около 180 лв.......
                                0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X