Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за XTZ660 Tenere

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси за XTZ660 Tenere

Аха, сега стана ясно вече.

Вариант със спици и объч съм се спрял.
    Но за сега съм замразил проекта поради други по спешни неща.
    Който оцелее ще закусва!

Коментар

Отдавна не съм писал в темата и малко да я живнем в тези студени дни. Дните са студени за някой, но за нас са много жежки

Мотора от няколко дни има нов преден калник и малко промени по задница. Тя си чака нов заден калник за да се получи нещо като на горната снимка.
      Монитирахме висок калник с така фешън напоследък (алуминиеви шини)

Отворихме го за реглажи на клапани и о чудо, от 5 клапана - 4 бяха затегнали.

Мотора имаше проблем с паленето на студено. Смених свеща и регулирахме клапаните и го запалихме за проба.

Вие фуражомелка чували ли сте. Щото ни е да Айде пак сваляне на капаци и какво да видим от 0.10мм, за клапани хлабини - те незнайно как бяха станали поне 1мм обаче мотора работеше идеално.
      Оп айде пак сваляне на капаци, реглажи отново. И всичко заспа.
      Между другото който е правил реглажи на такава Ямаха сигурно се сблъсквал с проблема при реглажа. Той се изразява в това, че винта за реглажа е със сечение "квадрат" и мястото е ограничено да се бърка със инструменти.Но за нас няма проблеми, за 5 мин. си направихме ключе от 2мм ламаринка което се оказа напълно достатъчно.
      След тези подобрения , клапаните си дойдоха в нормата. Затворихме и запалих - О блажена тишина (ако изобщо може така да се каже ) Бяхме се справили идеално.

Другия проблем който имах, беше че разполагам с автомобил с теглич и малко детенце и жена която отказва да кара автомобила, а на мен ми се кара мотор
      Решението - ремаркенце . Така хем си влача мотора, хем ще си карам, хем сме комплект със семейството .
      Мога и да помогна на приятел закъсал с мотора си. Все положителни неща
      Ще се пробвам да сложа някоя снимка защото последно време само проблеми с качването им...Опит първи и последен

Май ще стане с линкове.

http://benito.snimka.bg/motorcycles/...46961.22073185
      http://benito.snimka.bg/motorcycles/...46961.22073182
      http://benito.snimka.bg/motorcycles/...46961.22073179

Тук съм снимал разликата между оригиналния калник и новият "стар" калник. Разликата им в теглото е значителна. Оригиналния има планки и тежести и като цяло тежи 3 -пъти повече от другия. Което е + за мен защото и без това гоня ниско тегло

http://benito.snimka.bg/motorcycles/...46961.22063866
      На тази снимка ще видите разликата между ендуро и крос
      По дебелото жило е за моя оборотомер - да правилно чухте оборотомер
      А по тънкото е жило за газта на Хъскито shock: За тегло ли нещо стана дума къде ли съм тръгнал като и жилата са ми като въжета за теглене

http://benito.snimka.bg/motorcycles/...46961.22063870
      Тук може да се види как е станал новия калник. Доста добре се получи и леко "Дакарски" вид има мотора или както каза един приятел "Камилата"

Умишлено говоря - пиша почи винаги във множествено число защото около моя проект стоя 2-3-4 души и те ми помагат доста в конструирането, идеите и като цяло за атмосферата при мотора.
      Мисля събота да правим тестове на тренировъчната ни писта и ще ви дам информация как се държи мотора на кал с виетнамска гума и вирнат калник
      Който оцелее ще закусва!

Коментар

Някой, някакви идеи за по висока слюда ?
        Който оцелее ще закусва!

Коментар

Поне някаква насока от къде да потърся
          Който оцелее ще закусва!

Коментар

Примерно:
            http://www.storm-motor.fi/en/osat/mo...z-660-t-smoke/
            още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Добър пример но ми се искаше нещо 2-ра ръка или поне леко по евтино.

Трябваше да уточня в предния пост
              Който оцелее ще закусва!

Коментар

Информацията ми е стара, но пробвай на 0898535947 - Лъчо от Кюстендил. Разполагаше с 18" капла с главина 2kf. В случай, че решиш да си продаваш старата 17" съм насреща. Предполагам, че така ще уравновесиш нещата финансово. Моят мобилен е 0895400351 - Боби

Коментар

Ето и нещо по - прясно от форума - http://www.offroad-bulgaria.com/show...F7%E0%F1%F2%E8
                  главината е точно като твоята и не се налага да правиш изменения по конструкцията.

Коментар

Писах на момчето ако даде добри цени ще ги отнеса, ако ли не.Мотора ще го правя шосейка и ще ми стане служебен да ми кара части за сервиза
                    Който оцелее ще закусва!

Коментар

Бижо, понеже видях, че колегата ти е дал цени за частите искам да потвърдя, че предложението ми да купя твоята капла 17" е в сила.

Коментар

Съжалявам колега, но нищо от мотора не се продава за сега. Каплата ще остане при мен защото имам планове за нея
                        Който оцелее ще закусва!

Коментар

Аз също не обичам да развалям работещи неща, особено при наличие на не лоши алтернативи. Успех с начинанието!
                          Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнение
                          Аха, сега стана ясно вече.

Вариант със спици и объч съм се спрял.
                          Но за сега съм замразил проекта поради други по спешни неща.

Коментар

В събота и аз си купих едно Тенере '93г. да се уча да карам мотор. Оказа се голям дарак и ще се налага доста да го стягам за да се доближи до това което искам. За съжаление нямам никакъв опит с мотори. Искрено се надявам да ми помагате със съвети.
                            Лошото е, че в неделя реших да излезна с АТВ-то и доста се пооконтузих и поне седмица няма да мога да правя нищо по мотора.
                            На пръв поглед какви са проблемите на Тенерето:

Не работи оборотомера - детайллът от който тръгва жилото му е сълно окислен и спукан?
                            Не зарежда акумулатора - как да разбра дали е генератора или реле-регулатора?
                            Не стабилни тихи обороти - един ендуровец ми каза, че може да е от изгоряла намотка на генератора и да товари, но може да е и някаква настройка на карбуратора.
                            С един правоъгълен фар е, а по ми харесват тези с двата кръгли фара - мога ли да сменя пласмасата /не знам как се казва/ и фаровете и от къде да си намеря?
                            Ръкохватките са за изхвърляне - чудя се дали няма да е по-добре да си взема с подгряване и от къде да си купя?

Коментар

Не си играй много да го правиш, защото ще набуташ пари, които никой няма да оцени при продажбата след това.

По спомени от преди 10 години:

Охлюва трябва да го разглобиш и почистиш, но най вероятно е прецекан. В него има една пластмасова втулка със зъби, която предава въртеливото движение на един червяк и най вероятно не са останали зъби на пластмасата или са счупени засеците който се въртят от джантата.

За ел. нещата има документация и се мери. Най лесно е да вземеш реле от някой работещ мотор, поне се сменя лесно. Тенеретата страдат от звезда.

Маншоните към цилиндъра най вероятно са станали на камък, отлепили са се и смукат въздух. Карбуратора ако е двоен, вторият вероятно с вакум мембрана и трябва да се провери дали е здрава. Внимавай да не я скъсаш че струва много пари! При затварянето е важно да провериш дали дросела с мембраната се движи свободно нагоре-надолу.

За фаровете - не се занимавай с глупости!

Не ти трябват с подгрявка, зимата свърши. Купи си едни от КТМ Magura. Най стандартни. Те са меки и тънки - има добър грип. Тези с нагревателните са по широки и за ендуро уморяват повече ръцете. Ще поръчвам от САЩ ето такива нагревателни лепки с велкро за върху дръжките:

http://www.aerostich.com/a-to-b-util...rap-grips.html

Може да ти викна едни и на теб. Ще дойдат по 90лв.

Коментар

Благодаря Съби! За ръкохватките има голяма логика, за какво са ми като мисля само лятото да го карам. Обаче тая пластмаса около фара /маска ли спойлер ли се казва/ е спукана и са я шили с меден тел, стои грозно, това е другата причина да искам да я сменя, и така и така ще я сменям поне да е от тая с двата фара, но не знам дали ще пасне. А ако си намеря и черен цвят ще е супер. Ще ми остане само резервоар да пребоядисам и една две палстмаси.
                                За продажбата си много прав, но поне тоя дето го купи после от мен ще купи мотор, а не гроб, както аз.
                                Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                                ...Охлюва трябва да го разглобиш и почистиш, но най вероятно е прецекан. В него има една пластмасова втулка със зъби, която предава въртеливото движение на един червяк и най вероятно не са останали зъби на пластмасата или са счупени засеците който се въртят от джантата...
                                Оборотомера не взима ли движение от разпределителния вал?

П.П. Абе не е чак толкова зле. В събота се прибрах с него от с. Енина на самоход.
                                Последно редактирано от Десислав; 15-03-11, 10:16.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X