Обява

Свий
Няма добавени обяви.

“Типове” мотоциклетисти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: “Типове” мотоциклетисти

Абе има го отъждествяването към определена категория личности при избора на конкретен мотор. И аз съм разсъждавал много на тая тема. Даже навремето писах и курсова работа по психология за "Еротиката в мотоциклетния дизайн". Вече много се размиха нещата. Пазара се наводни а който веднъж е усетил удоволствието да си на две колела обикновено проявява любопитство и към различните типове машини. И често опитва и това, и това,... Както няколко колеги вече казаха и аз бих си направил една колекция по един от всеки тип мотори. Във втори клас баща ми ме качи за първи път и от тогава съм имал и карал всякакви машини. Не мога да избера само един и да кажа: "Е, това е моя мотор." Зависи от настроението. А то понякога е по-трайно, понякога се променя за часове. А по принцип не съм непостоянен човек.
    Не знам защо е това тенденциозно негативно отношение към "пистарките" и защо непременно трябва да ги карат "мангизлии" или "гъзари"?! И тях ги карат такива като нас- луди по двуколесните, скоростта, вятъра... Може би защото те най често катастрофират, или защото много често ги карат по неуравновесени личности(и то както не трябва), или защото сме офроуд форум... Но все пак не съм съгласен с дискриминацията. За думата "рокер" и аз не я харесвам. Обичам съборите. Но не тези в България. Има дух, има тръпка... Усещането да пътуваш с голяма група е невероятно. Но тук нямаме култура да караме (то пък каква ли култура имаме). Дори и оплюваните рокери там навън си имат правила за каране и ги спазват. Но май много изместихме темата...
    LZ1GYY
    0898 436 956

Коментар

Не знам защо е това тенденциозно негативно отношение към "пистарките" и защо непременно трябва да ги карат "мангизлии" или "гъзари"?! -имах в предвид че има такива-не че всички са такива.Аз също карам пистов мотор.
      Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

Коментар

Хич не ми се иска в тая тема да има някаква конфронтация. Просто си говорим за евентуални разлики, прилики и т.н. в притежателите на типове мотоциклети.
        Не виждам нищо лошо хората да се различават, по скоро тъпо е да са еднакви. Не виждам и лошо някой да каже, че не си пада по " еди кво си". Нека чуваме и различни мнения и възгледи, различни от нашите без да се засягаме, а напротив.

Коментар

Започнал съм от едно "съоръжение",а именно "Ковровец"175сс,така да се каже "крадях" го от дядо ми когато се прибираше на обяд от работа,докато си подремваше следобедния сън.Разбира се и доста бой изядох,като разбра,но тогава все пак бях на 12.
          Първия личен мотор,който си закупих е "Вираго"500сс,след това съм минал през всичко,включително и "стрийт файтър",без чист крос.Най-много се кефих на ЦРФ450Х и от тогава съм само на тежки.На тези,които обичат да ходят на събори,да ходят,аз съм ходил два пъти преди около 7-8г. и от тогава такива мероприятия не посещавам.
          Да се класифицират този е чопърист,онзи е кросист и т.н. е като да питаш някого защо това му харесва пък това не?!-това за мен е въпрос на вкус.Купуваш това-не ми харесва-минавам на друго и т.н....
          Споделям мнението- "МОТОРИСТИ"-разбира се,че ние всички сме такива.

Поздрави
          търся си подписа....

Коментар

Според мен, въпрос на време е, човек да се преориентира към тежкото ендуро... Желанието за близки, или далечни пътешествия, често те кара да напуснеш асфалта и да видиш нещата "отвътре"...
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
              Според мен, въпрос на време е, човек да се преориентира към тежкото ендуро... Желанието за близки, или далечни пътешествия, често те кара да напуснеш асфалта и да видиш нещата "отвътре"...

Или както казва мой приятел цитат:

"Рано,или късно ще узрееш,че няма нищо по-хубаво от Ендурото"
              Моето допълнение-Ендурото за пътуване

Поздрави
              търся си подписа....

Коментар

Първоначално публикуван от gere Преглед на мнение
                Не знам защо е това тенденциозно негативно отношение към "пистарките"
                На мене проблема ми с пистарките е по-скоро физически! Просто тая поза ми е крайно неудобна (да си седя върху топките с колене почти опрели в гърдите и врат изкълчен назад за да гледам пътя). Иначе нямам нищо против променените пистарки в стил Стриитфайтър! Скутерите също са ми неудобни и не ми доставят удоволствие - няма го резервоара, който да стисна с крака и да се почувствам срастнал с мотора при управлението му, чувствам се като седнал на хвърчаща табуретка, от която всеки момент мога да изпадна настрани!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Мони Преглед на мнение
                  Или както казва мой приятел цитат:

"Рано,или късно ще узрееш,че няма нищо по-хубаво от Ендурото"...
                  Ще си позволя да перефразирам Мечо Пух: "По-хубаво от ендурото, са две ендура, едното леко."
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkosto Преглед на мнение
                    Хич не ми се иска в тая тема да има някаква конфронтация. Просто си говорим за евентуални разлики, прилики и т.н. в притежателите на типове мотоциклети.
                    Не виждам нищо лошо хората да се различават, по скоро тъпо е да са еднакви. Не виждам и лошо някой да каже, че не си пада по " еди кво си". Нека чуваме и различни мнения и възгледи, различни от нашите без да се засягаме, а напротив.
                    Абсолютно съм съгласен с теб. Уважавам различията в хората и техните мнения и вкусове. Далеч съм от мисълта да се конфронтирам с някого. И не се обиждам. Едно от нещата заради които харесвам форума е отвореното съзнание на повечето хора тук. Готови да се вслушат в чуждото мнение и различна позиция, да си признават, че не знаят, не разбират или че са сбъркали. И някак си не ми се връзваха тези квалификации за себеподобни, обикновено породени от предразсъдъци, неинформираност или пък различни ценности. За това повдигнах въпроса. Защото може днес да карам ендуро, а утре да съм с пистарка. Това няма да ме направи различен...
                    Благодаря на колегите, които отговориха.
                    LZ1GYY
                    0898 436 956

Коментар

Ако мога , бих имал мотори от всеки тип(без чопър).Но за пистарките не съм много съгласен с вас.На мен самия ми доставя страшно удоволствие да изляза на правата и да навия масура-адреналина е жесток,но избягвам да го правя защото усещам , че някъде ще се самоубия.
                      Това което не ми харасва при тях е по-скоро отношението по между им.Дълго време караха ендуро , но на асфалт и понякога се е случвало да карам с приятели пистаркаджий.Случвало се е да се качиме и на Бояна(знаете там където се събират след като ги изгониха от "Кравай" и "наклона") и едно нещо ми направи много лошо впечатление.Когато дойде някое момче с по-скромен мотор,нарежда се някъде накрая на опашката,застава до групата и си мълчи свит.Ако по някое време се престраши да каже някоя реплика , изобщо никой не му обръща внимание-все едно , че човека изобщо го няма(един вид-мани го тоя убитак).Съвсем други са нещата ако цъфне някой с нов ,лъскав и мощен мотор.Личи си че никой не го познава , но веднага става звездата на компанията(не само мотора , а и човека) и то не защото го разпитват за мотора,а ей така по-принцип.За мен лично повечето пистаркаджии са стойкаджии и комплексари (не всички разбира се има и свестни момчета ,но са много малко) от които една огромна част си купуват пистарки само за да блеснат (на колко ендура сте видели да се вози някоя наточена полугола манекенка-през лятото загледайте пистарките-даже за тях си има и название- каферокер ) -ако не вярвате зачетете им форума и ще видите как се тъпчат взаимно,нещо което тук го няма (е случва се на някой да му се резмаха пръст,но винаги е имало защо и винаги е било по тактичен начин). ОК. И те са мотористи(ако някой падне естествено , че ще спра за да видя жив ли е и има ли нужда от помощ) , но просто не ги уважавам като цяло(не че се заяждам с тях или ги дразня просто не ми идва отвътре, но гледам да съм по-далече от тях).
                      Имам един много добър приятел с пистарка.Миналата година му подариха един 125куб 4т ДР (завалията нема дУша да откъсне-само 9к.с.).От време на време с него ходим да караме по Люлин планина.Много пъти съм го карал да дойде с бригадата на по-сериозен преход , но винаги се измъквал,мрънкал ,измислял си е плоски оправдания.Накрая обаче изплю камъчето-"Ами страх ме е , че другите ща ме гледат накриво защото съм бавен и ще ме изгонят или ще ме зарежат някъде по горите".При което аз направо онемях!! А човека кара-е не за шампионата , но си е направо добър-с една 250ка или повече , направо ще ме скрие топката.Естествено първо последва дълго и изчерпателно конско и после дълго и изчерпателно обяснение как това никога не може да се случи(и въпреки всичко пак не идва-явно хич не му се вярва,след опита който има с неговите колеги). И след този разговор си дадох сметка , че едно от нещата които най-много ме радват при ендурото са хората(или както казват алпийците "Ако искаш да разбереш един човек какъв е , заведи го в планината"),защото когато бях новобранец никой , никога не ми се е сърдил че мотам групата(даже ми се обаждаха да караме пак и то хора които познавам от две седмици), никой никога не ме е изоставял,никога не са ме пришпорвали да бързам(даже настояваха да НЕ бързам ,да карам спокойно , с кеф и да не се впрягам че някой ме чака) , никой не ми се е смял заради мотора(важното е било , че имам мотор),винаги когато сме се засичали с колеги по горите сме се държали като че се познаваме от години и винаги са спирали до мен за да видят нямам ли проблем(ако сме спрели за почивка например)-изобщо ендуристите за мен са ХОРА! Познавам може би над 50 човека и измежду тях няма нито един боклук(сигурно има и такива,но са малко).
                      Това е лично мое мнение-просто аз така виждам нещата.
                      Последно редактирано от ЕМО; 19-03-09, 21:38. Причина: допълване
                      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                      Джон Кенеди

Коментар

Много хубаво си го казал. Всичко за съжаление е точно така. И е една добра база да започнем по същество дискусията по темата. Много хора без особени качества или пък с излишни пари решават да блеснат по някакъв начин. Пред приятелите, комшията или пред кафето с ученичките. И най първосигнално си избират пистарка. Щото те са "по-така". Познавам човек, който никога не е карал мотор и реши да започне на 40 години и за първи мотор си взе Aprilia RSV 1000. И понеже му е много силен си взе и един Honda CBR1000f да се учи. Камикадзе.
                        LZ1GYY
                        0898 436 956

Коментар

Не знам защо като се каже, че човек кара чопър и веднага му се мята званието рокер. А рокера, пиел бира, карал пиян, трепел бабичките и малките деца по пътя, продавал оръжие и наркотици, напивал се като куче, повръщал и си спял най-удобно в повърнатото и все такива бисери чувам.

Е, смятам, че много филми сте гледали!

Тук в Бургас се опитваме да излезем от това плоско клише. Почти всичките момчета и момичета карат чопъри, но ги карат трезви , не продават наркотици, возят децата на моторите си на 1-ви юни, а по Коледа можеш да ги видиш облечени като дядо Коледа да раздават поздравления из града. Когато видиш стройната колона от чопъри, спазваща всички правила за движение и имаща за цел безопасно предвижване, си казваш, ето ... хората имат акъл в главата си. Знаят какво правят и защо го правят. Най - много се радвам, когато забелязвам промяната в отношението на околните, на близките, на полицаите, на обществото да речем. Излизам от клишето, а така започваме да изпълняваме и основната си цел - развитието на мотоциклетизма.

Та, да се върнем на чопъра - в момента карам 9-ия си такъв мотор и не смятам в скоро време да го сменям (Бойко, каквото и да съм ти казал за БМВ-то, не е вярно ). Той ми прекрасната възможност да пътувам по пътя, че и извън него, дори и да го суркам по корем, на доста места ме е отвел и ще ме отведе.

А за типовете мотоциклетисти - много са ... . Важното е, че не трябва да се забравя за какво карате мотоциклет. Какво ви дава и за кого го правите. Давате си отговор на тези въпроси и веднага се появява отговора за "типа" моторист.

Правилните думички според мен - моторист и мотоциклетист.

Коментар

@ Димо : Не го приемай толкова лично

То и мнението за хората, каращи джипове не е много по-различно, но аз сред тях един крив не съм срещнал. А защо хората мислят хората, каращи чопър за гореизброените - най-вече поради многото филми, в които има присъствие на рокери, обикновено са антигероите, вечно пияни, хулигани и прочее. Нормално - когато човек не разбира нещо - прави първосигнална асоцияция с това което е виждал или чувал, а в повечето случаи са сценки от такива филми....

Offtopic: Kато стана дума за рокери и чопъри, преди няколко години бях в Италия в Лидо ди Йезоло...за късмет попаднахме на годишната среща на собствениците на Харли Дейвидсън в Европа, невероятна гледка и усещане, уникални върволици от мотори, страхотни образи, единия от които си мъкнеше буре Jack на специално пригодено за целта ремарке
                            Per aspera ad astra.

Коментар

За мен ендурото е начин да се позабавлявам да се видя с готини хора да поспортувам, защото по екстремното ендуро си е доста изтощително и да си вдигна адреналина. За шосеен мотор съм си избрал Хорнет. Градски мотор удобен с благ характер. За мен да караш шосеен мотор е просто начин на превозване но по по-приатния начин . Нямам намерението да се превръщам в кафе рейсър дето си е взел мотор за да свали някоя мадама и обикновенно се сваля много бързо от мотора сам.
                              А що се отнася до пътешествията някой хубав ден като с бат Тони (тануцо) вземеме по един такъв звяр ще му се кефя много.
                              Но спортното ендуро за мен си е номер 1 и никога няма да се лиша от него. Това е моята философия за моторите.
                              KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Мисля,че има само два вида мотористи.Пьрвият тип са тези,които се раждат с бензин в крьвта. На втория тип им се иска да са,като пьрвите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X