Обява

Свий
Няма добавени обяви.

“Типове” мотоциклетисти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: “Типове” мотоциклетисти

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
    Ако мога , бих имал мотори от всеки тип(без чопър).Но за пистарките не съм много съгласен с вас.На мен самия ми доставя страшно удоволствие да изляза на правата и да навия масура-адреналина е жесток,но избягвам да го правя защото усещам , че някъде ще се самоубия.
    Това което не ми харасва при тях е по-скоро отношението по между им.Дълго време караха ендуро , но на асфалт и понякога се е случвало да карам с приятели пистаркаджий.Случвало се е да се качиме и на Бояна(знаете там където се събират след като ги изгониха от "Кравай" и "наклона") и едно нещо ми направи много лошо впечатление.Когато дойде някое момче с по-скромен мотор,нарежда се някъде накрая на опашката,застава до групата и си мълчи свит.Ако по някое време се престраши да каже някоя реплика , изобщо никой не му обръща внимание-все едно , че човека изобщо го няма(един вид-мани го тоя убитак).Съвсем други са нещата ако цъфне някой с нов ,лъскав и мощен мотор.Личи си че никой не го познава , но веднага става звездата на компанията(не само мотора , а и човека) и то не защото го разпитват за мотора,а ей така по-принцип.За мен лично повечето пистаркаджии са стойкаджии и комплексари (не всички разбира се има и свестни момчета ,но са много малко) от които една огромна част си купуват пистарки само за да блеснат (на колко ендура сте видели да се вози някоя наточена полугола манекенка-през лятото загледайте пистарките-даже за тях си има и название- каферокер ) -ако не вярвате зачетете им форума и ще видите как се тъпчат взаимно,нещо което тук го няма (е случва се на някой да му се резмаха пръст,но винаги е имало защо и винаги е било по тактичен начин). ОК. И те са мотористи(ако някой падне естествено , че ще спра за да видя жив ли е и има ли нужда от помощ) , но просто не ги уважавам като цяло(не че се заяждам с тях или ги дразня просто не ми идва отвътре, но гледам да съм по-далече от тях).
    Имам един много добър приятел с пистарка.Миналата година му подариха един 125куб 4т ДР (завалията нема дУша да откъсне-само 9к.с.).От време на време с него ходим да караме по Люлин планина.Много пъти съм го карал да дойде с бригадата на по-сериозен преход , но винаги се измъквал,мрънкал ,измислял си е плоски оправдания.Накрая обаче изплю камъчето-"Ами страх ме е , че другите ща ме гледат накриво защото съм бавен и ще ме изгонят или ще ме зарежат някъде по горите".При което аз направо онемях!! А човека кара-е не за шампионата , но си е направо добър-с една 250ка или повече , направо ще ме скрие топката.Естествено първо последва дълго и изчерпателно конско и после дълго и изчерпателно обяснение как това никога не може да се случи(и въпреки всичко пак не идва-явно хич не му се вярва,след опита който има с неговите колеги). И след този разговор си дадох сметка , че едно от нещата които най-много ме радват при ендурото са хората(или както казват алпийците "Ако искаш да разбереш един човек какъв е , заведи го в планината"),защото когато бях новобранец никой , никога не ми се е сърдил че мотам групата(даже ми се обаждаха да караме пак и то хора които познавам от две седмици), никой никога не ме е изоставял,никога не са ме пришпорвали да бързам(даже настояваха да НЕ бързам ,да карам спокойно , с кеф и да не се впрягам че някой ме чака) , никой не ми се е смял заради мотора(важното е било , че имам мотор),винаги когато сме се засичали с колеги по горите сме се държали като че се познаваме от години и винаги са спирали до мен за да видят нямам ли проблем(ако сме спрели за почивка например)-изобщо ендуристите за мен са ХОРА! Познавам може би над 50 човека и измежду тях няма нито един боклук(сигурно има и такива,но са малко).
    Това е лично мое мнение-просто аз така виждам нещата.

много точно казано и аз съм на това мнение. Аз имах пистов мотор нищо особено и като излезнеме с други пистарки (кафе рокери) и ме гледат като некакъв боклук. Сега имам ендуро и крос и хората с които се возя не са такива. Ендуристите могат да се определят като характер на човека (ПИЧОВЕ) никога не сме оставяли някой в гората защото е по бавен; не може да кара; или пък мотора му е по грозен!!!

Коментар

Абе хора , вярно е ,че има доста МАНЕКЕНИ /кафе рокери/ , но мисля че тук никой и не говори за тях , като за мотористи. Пък и те си личат още от пръв поглед. За мен това са комплексирани момчета , качили се на мотор неотдавна с надеждата да заприличат на някой филмов или спортен герой , най-вече всобствените си очи.

А като мине време или се отказват или стават мотористи. А всички МОТОРИСТИ за мен са племе достойно за уважение. Независимо от типа на мотора и облеклото.

На събори ходя редовно , и може би е случайност но до ден днешен за мое най-голямо учудване не съм наблюдавал лично сбиване и не ми е откраднато нищо на мотосъбор. И това между 2000българи които се напиват в петък и доливат до неделя сутрин. А колко пъти ми се еслучвало някой да ме побутне в тълпата и /за разлика от градския транспорт/ да чуя "Извинявай брале" .... от поркан на мотика рокер българин .....

И за финал забавна и показателна случка ... на път за събора в Стара загора хвърлям верига /беше износена/..... докъто сляза от мотора да я закача спряха поне 5 моториста да питат имам ли нужда от помощ .... и това посред България.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Ще си позволя да перефразирам Мечо Пух: "По-хубаво от ендурото, са две ендура, едното леко."
        Аз на моето конче се чувствам перфектно ,но колегата е по-близо до истината

Ама и един приличен и умерен чопър не бих отказал честно казано
        Далеч се стига не като се бърза, а като не се спира...

Коментар

Моето мнение съвпада с колегите по-горе, който е запален по мотори и с "бензин в кръвта" е "безнадежден случай"
          От 6-7 годишен баща ми ме водеше по съзтезания по мотокрос.Ходел съм по рокерски събори с колелото - Балканче, които се организираха на Вратцата да Враца, което си беше отдавна, даже аз не помня кога - тогава се събираха абсолютно всякакви мотори като вид, но всички бяха задружни и приятели и се държаха готино с нас, децата с колелетата, бъдещите мотористи..........На тези събори винаги имаше организирано посещение и поднасяне на венци на паметника на Ботев - целия град оставаше впечетлен от жеста, организацията, шума и атракцията.
          Чак на 27-годишна възраст все пак се навих и имах финансовата възможност да си купя мотор, чист крос, и от малкото, което съм преживял до сега с него се сбъдва всяка малка част от детската ми мечта и се потвърждава мнението, че хората са задружни, приятелски настроени и готови винаги да си помагат.Което няма нищо общо с безумието по пътищата ни, пътувайки с автомобил - абсолютната простащина и застрашаване на живота на останалите участници в движението, арогантно и нагло поведение и т.н.За съжаление, не веднъж съм бил свидетел и на "мотористи" с "пистови бегачки" с такова, но аз си мисля, че те, както и с автомобилите/джиповете си шофират по този начин само и единствено за избиване на някакви комплекси, знам ли?
          2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
          2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
          2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Първоначално публикуван от gogomax Преглед на мнение
            Мисля,че има само два вида мотористи.Пьрвият тип са тези,които се раждат с бензин в крьвта. На втория тип им се иска да са,като пьрвите.
            Има само два вида мотоциклетисти! Едните са смели другите живи!Повечето от колегите карат все едно са роднини на Дънкан Маклауд!Карайте с главите си / с горните/!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
              Тя темата колкото е обширна, толкова е и кратка, и ясна.
              Няма форум без такава тема.
              А аз какъв ли съм .... Еми моторист съм... обичам да карам и бавно, обичам да карам и бързо, обичам да пътуваме с жена ми, обичам да карам и сам, обичам да се прибера целия в кал, обичам да летя във въздуха над трапеца, обичам да пътувам и по хубави, мазни и виещи се шосета из планините, обичам да карам и на шосейна писта да изпълня оборотомера и километража, а също да отъркам и колената и стъпенките в асвалта...
              Незнам какъв съм, но не обичам "Рокерските събори" и никога не съм бил на такъв. Незнам дали е пропуск или не за мен, но това е мойта реалност.
              Пък който за какъв ще да ме мисли, аз просто обичам моторите.
              Без малко да си помисля, че аз съм го писал, ама видях, че е един друг Жоро
              Всъщност съм ходил тук-там на събори - карал съм и чопър
              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Обичам и карам чист кросов мотор и не искам да имам нищо общо с републиканската пътна мрежа от , която имам повече черни спомени за съжаление.

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                  Ако мога , бих имал мотори от всеки тип...
                  Много добро мнение, съвпада с моето по темата.
                  Съгласен съм с казаното, особено за избиване на комплексите и "гъзарчетата".
                  А за типовете мотори, лошото е че и аз искам да имам различни типове, но може би по-нататък.

Искам си голямо ендуро за пътешествия. (напр. Honda Africa, BMW R1150 GS)
                  Искам си голям Naked мотор за града. (напр. Honda CB1000, Yamaha XJR 1200, Yamaha V-max, след 1996г модела)
                  Искам си готин спорт турист за дълги разходки (напр. Suzuki Hayabusa, Kawazaki ZX 12, Honda CBR 1100 XX)
                  Е, защо не и някое по-леко ендуро 250, 350 куб за "черно" , някое оранжево трибуквено...

Но едно по едно.
                  Важното е да сме живи и здрави и да караме възможно по-разумно, че тука из България си е жива анархия, особено по пътищата...
                  .

Коментар

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение

Но едно по едно.
                    Важното е да сме живи и здрави и да караме възможно по-разумно, че тука из България си е жива анархия, особено по пътищата...
                    Много точно, подобно беше казал и друг колега(не си спомням кой): Мотора не иска само газ, газ.... иска и акъл. На 23 съм и от около една година имам ендуро, иначе преди това съм имал други почечето стари машини( чз250, ковровец175, симсон). Но от както си взех ендурото този стил ме запли много и ми е много кеф да се разкарвам из природата да даже и постоянно си ходя с ендурото на кафе.
                    Различните видове мотори мисля, че са сварзани и с различния стил на живеене на моториста, например ако живее само на равно или живее сред гората.
                    В момента ми се върти една муха в главата и смятам, че тука има доста хора които да ме напътят, затова няма да търся другаде а ще попитам тук(моля да ме извините ако изглежда като спам). По ендурото съм се запалил и съм си казал, че винаги какавто и мотор да имам трябва да имам и ендуро, но в момента се чудя дали да не го махна и да си взема пистов, чудясе дали няма да съжелявам после(понеже съм младеж и смятам, че мацките повече забелязват пистарките), какво мислите?
                    Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

Първоначално публикуван от Ali_007 Преглед на мнение
                      Много точно, подобно беше казал и друг колега(не си спомням кой): Мотора не иска само газ, газ.... иска и акъл. На 23 съм и от около една година имам ендуро, иначе преди това съм имал други почечето стари машини( чз250, ковровец175, симсон). Но от както си взех ендурото този стил ме запли много и ми е много кеф да се разкарвам из природата да даже и постоянно си ходя с ендурото на кафе.
                      Различните видове мотори мисля, че са сварзани и с различния стил на живеене на моториста, например ако живее само на равно или живее сред гората.
                      В момента ми се върти една муха в главата и смятам, че тука има доста хора които да ме напътят, затова няма да търся другаде а ще попитам тук(моля да ме извините ако изглежда като спам). По ендурото съм се запалил и съм си казал, че винаги какавто и мотор да имам трябва да имам и ендуро, но в момента се чудя дали да не го махна и да си взема пистов, чудясе дали няма да съжелявам после(понеже съм младеж и смятам, че мацките повече забелязват пистарките), какво мислите?
                      Има един лаф който мен много ме кефи и мисля ти приляга точно
                      "Заради п**ка, п**ка не ставай" ти си го разбирай
                      Последно редактирано от Peppy; 03-06-09, 08:04.
                      Човешкото тяло е с перфектна механика, ама от калпав материал. Пазете го!! :wink::wink:

Коментар

Първоначално публикуван от maneco Преглед на мнение
                        Има един лаф който мен много ме кефи и мисля ти приляга точно
                        "Заради п**ка, п**ка не ставай" ти си го разбирай
                        Прав си. Накрая ще си запазя това ендуро пък живот и здраве за напред ще спестявам и за пистарка, да "опитам" как е. А ОТ ЕНДУРОТО НЕ СЕ ОТКАЗВАМ.
                        Последно редактирано от giorgio; 03-06-09, 10:58.
                        Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

За всеки влак си има пътници! И всяко стадо има мърша! Гадно ми е, че българина е толкова задружен ако трябва да заклейми някой и толкова често започва изречението с думата "мразя"! "Мразя рокери" (каквото и да разбира под тази дума), "мразя метъли", "мразя доктори, ченгета и даскали" и т.н....И аз мразя чалгаджии ама не го афиширам наляво и надясно ; половината ендуристи с които караме по джандемите са такива и се разбираме перфектно (та някои направих рокаджии). Най-лесно е да мразиш особено нещо което не познаваш добре... А хора всякакви, но най вече са два вида: добри и лоши. Айде със здраве!

П.С. колега Али, ако ще купуваш мотор заради мадамите- по добре мини на коли... по-безопасно е ...

Коментар

В далечната 1994г.,татко ни зарадва с едно МЗ 250 ТС,бяхме лапещаци с брат ми и явно поради тази причина мотора бе ни доставен на съставни части.Идеята е била докато го сглобим да пораснем,да ама не.Една седмица спане в гаража и мотора вече се караше (естествено само по черни пътища,беше ни страх да не ни хванат полицаите и да не ни вземат играчката).Пистарки имаше, но филмите бяха Харлей Дейвитсън и човека Малборо,Следата на сянката и др. подобни,и се взе решение ,че това ще стане един прекрасен чопър.Почнах ме и резултата беше нещо като нищо,но на нас много ни харесваше,защото си го бяхме направили сами.Разбра се,че с един мотор няма да се разберем и един де баща ми ни попита,какво искате абитуриентски бал или втори мотор.Така се сдобих ме и с една YAMAHA RD250,която също стана един много хубав чопър в нашите си очи.Така вече всеки си караше мотора и удоволствието беше голямо,когато карахме заедно,казваха ни братя варвари,не знам защо.Мечтата ни беше да пътуваме на където и да е с моторите и както е в последната сцена на филма Харлей Дейвитсън и човека Малборо да ни спре някоя стопаджийка (2 бр.)и да пътува за никъде и ние да сме на там.Дойде казармата и мотори те ги караше брат ми,а като се уволних две седмици след това ни сполетя трагедия,и останах сам с двата мотора,които майка ми и баща ми искаха да разкарам.Не стана тяхната,ямахата обаче се предаде и след една година мъки да я оправя се принудих и замина на части,МЗта още си го пазя обаче и няма да го махна никога.
                            Следващия мотор беше една КДЖИВА ССТ2500,това моторче го карах няколко месеца и блокира и то на части си отиде.Тогава си казах,че ако ще е гарга ще е рошава и мотор под 750сс няма да карам.Дойде ред на XJ900 много бях доволен,след това се появи и GSX1100F,радвах се като малко дете нищо,че харчеше множко.Следваха 3 бр. ZZR1100 и сега съм със K1200RS.Първия мотор на който се научих да управлявам мотор обаче,беше XT200 а аз бях едва 6 клас.
                            Та по темата бих се самоопределил като МОТО ТУРИСТ,защото с всичките си мотори,съм искал единствено и само да пътувам за някъде със една стопаджийка която пътува за никъде.
                            http://www.youtube.com/watch?v=XCx-2...eature=related
                            Последно редактирано от drago varvar; 28-09-09, 21:58.
                            Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Добре казано! П.С. Съжалявам за брат ти...

Коментар

Хм интересна тема е тая. Аз какъв ли тип съм... най-добре ми е като се местя в пространството с лекота и скорост. Всичко което ми го дава това ми харесва. Самолетите най-много, ама...мда. Съборите, кафетата, правите и бирите не са ми стихията.
                                Искам да цепя...по трасето с кроса или с шосейката в неизвестна посока или в дълбокия сняг с дъската, с кайта също... и с колата даже ходя да се пускам от Бистрица като няма друго...
                                Обичам моментите, когато съм легнал в завоя или летя на скока и уж всичко се случва много бързо, а на мен ми е толкова спокойно, всичко е под мой контрол - все едно каданса се забавя и спира и осъзнавам, че точно в тази милисекунда се чувствам истиснки щастлив...мир...
                                Мда получих просветление в покой - ползвам скоростта за медитация- аз съм Дзен моторист

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X