Здравейте ,
След няколко годишно четене на раздела за тежки мотоциклети и аз най накрая реших че момента да се сдобия с такова животно най накрая е дошъл.
Избрах си го и го платих но вече месец не мога да намеря човек които да ми го докара.
Мотора е Мото Гуци Стелвио и се намира в Бергамо Италия.
Ще бъда много благодарен ако някои може да ми помогне с това начинание срещу съответното заплащане разбира се.
Васил Томов 0888450489
След няколко годишно четене на раздела за тежки мотоциклети и аз най накрая реших че момента да се сдобия с такова животно най накрая е дошъл.
Избрах си го и го платих но вече месец не мога да намеря човек които да ми го докара.
Мотора е Мото Гуци Стелвио и се намира в Бергамо Италия.
Ще бъда много благодарен ако някои може да ми помогне с това начинание срещу съответното заплащане разбира се.
Васил Томов 0888450489
и правя втори опит.Да ама ключа от сейфа е в мен и пак пищи и не ме пуска.Оставям жената отпред връчвам и ключа и пак пробвам.Този път ме пусна и аз с паднали гащи че нямам колан се намъквам в банката с дилърчето от БМВ.Вътре оня им обяснява че искам да вкарам 6000 и те да ми издадат чек в полза на БМВ.Като чуха колко е сумата директно ни изгониха и казаха че няма как да стане много били парите.И в тяхната сметка не можело да ги вкараме директно много били.Връщаме се дружно в представителството отново и почваме да умуваме.Междувременно жена ми вика да видя един мотор отпред оставен да се продава - ела вика че видях и моя мотор тука.Мотора който ме извика да видя беше БМВ f650 gs ама по новия с 800 куб.см двигател с три оригинални куфара на БМВ за 3000 евро.перфектен.През това време дилъра звъни на още 3-4 банки да пита дали може да вкараме парите за чек на тяхна сметка и отвсякъде му отказват.Аз веднага правя нова схема.Влизам и им казвам - купувам и БМВ -то за 2800 плащам ви го в брой и утре идваме да го отнасяме ,тръгваме си с него и в България ви пращам разликата от 6000 за Стелвиото и после пращам някой да го вземе.Ония се съгласяват вземат ми парите и за БМВ то и почват да търсят собственика да оправят документите.Разбираме се за на другия ден - Петък сутринта да отиваме да вземаме БМВ то и да отлитаме.Отново буквам най близкия хотел и се изнасяме натам.В хотела взехме два велосипеда и очесваме целия град.Направихме и план за на другия ден.Като вземем БМВ то да прехвърлим багажа и да отиваме към Анкона където да се качим на ферибота за Игуменица добре че не платих и билетите.Същата вечер получавам имейл от дилъра в Бергамо при който бяхме че е станал фал с мотора и белгийския дилър,и мотора още не е продаден та ако искаме да отиваме да го купуваме.Аз обаче супер доволен че съм купил не един а два мотора даже,мислех да го насера и да му пратя снимките на двата които съм купил.Добре че жената ме разубеди...Ставаме сутринта превъзбудени и хукваме към БМВ.Там вече ни очакват всички шефове и дилъри на представителството с нови изненади.Още с пристигането те вече са проверили и ни казват че понеже БМВ то е от частен продавач може да го купим само ако имаме резидентство и по никакъв друг начин.Връщат ни парите за него.Сделката с БМВ то пропада - Ревем.В този момент идва и баш шефката на представителството и казва че понеже те са БМВ нямат доверие на никоя друга транспортна фирма освен DHL и ДПД и само те са тези който могат да вземат Стелвиото от там.Викам и ОК,звънни обаче и питай колко пари искат те да докарат мотора.Оная патка звъни и вика 15 000 евро с въздушен транспорт и 5 000 с наземен.Обяснявам и че това могат да свършат и много други фирми на нормална цена които също имат лиценз за международен транспорт ,но тя е непреклонна.Вярвала само на тях.И така се провали всичко и там.Отново им тегля по няколко звучни връщат ни и капарото от 3000 евро за Стелвиото и отново оставаме с двете каски и шибания куфар без мотор и на майка си в г...а.Добре че не насрах дилъра от Бергамо.Вдигам телефона говоря с него отново.Оня вика този път няма лабаво идвай мотора е твой.Поемаме към гарата.Нови 600 -700 км.до Милано и от там отново към Бергамо.Стигаме пред магазина.Аз преди да отида при дилъра отивам пак да видя мотора.Стойката за зумото вече липсва,липсва и задния куфар.Дилъра ми обяснява че собственика си ги е взел щото като разбрал че мотора му е продаден си купил чисто нов от тях веднага и му трябвали.Пак го пое..х малко и отидох да му цакам.И изненада.Първия път като му писах още ми беше казал че няма проблем да ми вземе парите кеш,колкото ще да са.Да ама този път и той вика 3000 евро в брой и другите по банка и след 20 дена може да идва някой за мотора.Откачих ама вече нямаше накъде.Оставих му капаро и му казах че ако нещо се случи с мотора и не стане мой или го продаде на друг преди да получи разликата от мен по банка ще го намеря и ще го надупча с ножката да изтече като лейка заради 2000 км който минахме заради него и нервите.Оня беше същисан какви му ги говоря и се опита да го приеме на майтап.От там вече с договора за мотора хващаме такси и директно към летището в Бергамо.Билети за БГ нямаше.Купихме си за Отопени Румъния за след два дни.Два дни на хотел в Бергамо и най накрая кацнахме в Румъния откъдето ни посрещна наш приятел.Тотала беше 3500 евро похарчени за хотели,влакове,самолети,храна и т.н.Една седмица чесане в Италия и разходка на каските и якетата ни около 6000 км.
Коментар