Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИТАЛИЯ 2009

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ИТАЛИЯ 2009

От хотела ни препоръчаха един рибен ресторант и не ни излъгаха.Наоколо седяха само чужденци и тъпчеха пици ( в рибен ресторант ) .Естествено най-професионално напоръчахме риби и рибоподобни и веднага ни почерпиха със шампанско... Това не подсказваше нищо добро ,но.... всичко беше невероятно ,а и смеката се оказа далеч по-малка от очакваното. Мотора беше ,,на една ръка разстояние'' ...

Отново поглед от терасата (44 номер )...

Очакваха ни Помпей и Бари ....
    Последно редактирано от churov; 29-06-09, 17:17.
    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
    0899187766

Коментар

Янко, не се притеснявай, че пътеписът ти е дълъг... ние носим!
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Tontonella Преглед на мнение
        Чудесен пътепис!

А що се отнася до мръсотията, ако бяхте минали през Неапол, Рим щеше да ти се струва най-чистото място на света. Въпреки това и Неапол си заслужава да се види.
        Минахме и повярвай ,на Неапол ,най-малкия проблем беше мръсотията (която изобилстваше )
        0899187766

Коментар

Дойде време да се отправим към ферибота в Бари.Бяхме планували само Помпей . Тази картинка -имитация на безкраен ремонт ни съпътствапе навсякъде ....

Макар и практически слят с Неапол ,Помпей беше на светлинни години по-чист и подреден...

Везувий и неговите жертви...

манекени ...

Големи фенове са на тези камиончета 50куб/см....

,,Живият '' Помпей....

Магистралата се виеше из приятен планински раьон...

Напускайки областа Кампания ,нещата коренно се промениха .Завърнахме се в ,,белия ''свят. Навсякъде кипеше мащабно земеделие.Огромни блокове с пшеница, безкрайни лозови масиви , маслини ,смокини ......Всичко ,като на ,,картинка'' .Оказа се ,че ,,Южна Италия '' не е синоним на разруха.Поради бързото ни придвижване решихме да се отклоним малко от магистралата и да разгледаме някои крайбрежни градчета....

Тази отсечка беше повече от 15 км. и беше права като конец...

Много приятни градчета. Започнахме от Барлета и продължихме на юг ,към Бари ( оклоко 50-60 км.)...

Адриатическо море - приветливо ,синьо.....

Пристигнахме в Бари и направо на пристанището.....

След ,като се чекирахме , имахме на разположение около 2 часа да се поразходим из града.Бари е един прекрасен ,чист и красив морски град....

Базиликата с мощите на Свети Николай Чудотворец от Бари...

Крепостта...

Почивка за кафе и сладолед...

Към Ферибота...

Един колега грък ....

След едночасово закъснение ни натовариха.Каютите бяха теснички в раменете ,но чисти и спретнати....

Май нямаше катализатор....

Отплавахме...

Бари ни изпрати с тези водни залпове...

Утро .... о. Корфу...

Нашенци се връщат от гурбет.Бяха натоварили ,прахосмукачка,тонколони, изгнил хладилник , тоалетна хартия и какво ли още ,не - пътуваха трима човека отпред...

0899187766

Коментар

Янко аз в Италия няма да ходя, благодарение на теб вече бях там

Коментар

За съжаление ,времето ни притискаше ,а много искахме да останем ден два тук....

Корабът на жена ми....(виж името)..

Пристигане в Игуменица...

Дежурния...

Пътят ,който ни очакваше...

В очакване да хукнат БМВ-то беше на един испанец ,който си беше лепнал картата на маршрута на слюдата. Падна ми в очите ,защото 3/4 от пътя му беше с фериботи....

След ,като заредихме ( забравих да спомена ,че бензинът в Италия е скъп. От севр на юг ставаше от 1.27 евро за литър до 1,38 евро за литър) В Игуменица заредих на 1,01 Е/л. , а в Солун ,а 0,98 е/л.) Потеглихме по чисто новата магистрала. ГПС-а полудя ,защото според НТ2009 ,карах в нищото. Имаше само една малка отсечка (10-15км.) по стария тесен път. До Солун си е перфектна (не италиянска)магистрала. Проблем е ,че никъде в Гърция няма бензиностанции на магистралата.Налага се да се слиза от нея ....

Хотелът около Солун Byzantio Hotel е невероятен -паркинг , просторни стаи с джакузи и обслужване за ,което ми беше домъчняло в Италия....

Късите гащи и хайде из града....

За разлика от Италия ,след залез ,тук кипи живот....

Естествено ,че жена ми получи подарък и едни модни ботушки и ръкавички....

На сутринта поехме към Стара Загора (защо ли натам?) през Кавала...

Обичам го този град....

ПОзнато място на много съфорумници .... и много съфорумници познава това място ...

Продължихме към Александрополис и по пътя спряхме да хапнем в една рибна таверна N40.85161 E25.82766 - Изядохме им менюто за 25 евро !!! ....

Последна битка с ГПС-а....
              Последно редактирано от churov; 30-06-09, 12:06.
              0899187766

Коментар

България си ни посрещна с проливен дъжд и гръмотевична бура ,ама на кой му пукаше - бяхме си у дома.
                Накрая да обобщя : Напрявихме едно невероятно , изпълнено с емоция пътешествие. Доволен съм ,че предварителното планиране спомогна и за безпроблемното ни прекарване. Навъртяхме малко над 5800 км ,без ферибота .Цената? Няма значение - всеки може да си го сметне.Дал съм цени на горива и хотели.Вариянти за нощувки ,безброй

ПП Задната ми гума ,свърши
                Последно редактирано от churov; 30-06-09, 12:08.
                0899187766

Коментар

Благодаря! Прекрасен пътепис!
                  http://www.nakladkibg.com
                  накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Супер пътуване и много интересн пътепис. Много ви се радвам, че двамата с жена ти пътувате. При мен е същото положение и знам колко романтично се получава. Пътувал съм и само с мъжка компания, ама добре, че там не ми стана романтично.
                    А парите за пътуването, то нали казват, че КЕФА ЦЕНА НЯМА.

Коментар

Колега , откъде си взехте BG-тата на номерата - умрях от срам ,все ме питаха ,,от къде сте''?
                      Следващия ни проект ( за догодина ) е обиколка на Адриатическо море - Гърция,Албания,Черна Гора,Хърватска , Италия( без Неапол ) и обратно през Гърция.
                      0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                        Колега , откъде си взехте BG-тата на номерата - умрях от срам ,все ме питаха ,,от къде сте''?
                        Янко, твоята лепенка е в джоба ми. Ще ти я дам утре
                        ______2
                        Е = MZ

Коментар

Страхотно! Благодаря, че ми припомни тези места! Аз тръгвам натам другата седмица пак

През твойте снимки Венеция чак ми хареса. Иначе никак не съм й фенка. Обаче останах потресена от моста на Въздишките. Че това им е най-голямата забележителност(след каналите и площада Сан Марко). Ужас...С италианците много си приличаме!
                          Във Венеция интересен беше пазарът с магазинчетата за маски, много пъстро! А и магазинът на Морано....последно на витрината му видях цял оркестър от стъклени човечета, с публика и балерини и всякакви такива подробности, с музика и мърдаха Пропуснах и магазините с маски за по 20 хиляди евро!

Флоренция и за мен е най! Вие май не сте разгледали Питти. Голям пропуск. Черна точка от мен! Другият път не пропускайте. Страхотни градини, много чистота и спокойствие. Вътре също има какво да се разгледа. В края му се разкрива страхотна гледка от тераса към гора и вили като палати с дворове по 20тина декара.
                          Това, което си снимал на едната снимка и си написал, че е голям цигания е Мостът на златото, всички магазинчета са бижутерски.
                          Иначе след това има един пазар, които си е цигания наистина. Там в единия му край има едно прасе. Видяхте ли го? Пускаш стотинка в устата му и трябва да падне долу на определено място, мисля беше на късмет.
                          Във Флоренция също си заслужавало и да се качиш на кулата на катедралата. Аз оцелих седмицата на Великден и нямаше как.
                          А срещу централния вход на катердала е златната врата. Преди всичките картини са били от чисто злато, сега са позлатени, но въпреки това вратата е впечатляваща с изображенията.

Е виж, вече Пиза си е село. Даже и село не е. Там е страшно. Един излъскан площад и всичко друго...Илиянци. Негри и цигани се опитват да ти продадат всичко от чанти и колани "Louis Vuitton" до престилки, химикалки и ключодържатели. А в страничните училички пък може да си купиш трева и всякави приспособления за свиване. Не съм ходила във Франция, но щом там се твърди, че има много негри, след това което съм виждала в Италия направо не мога да си представя. В Пиза са наистина гадни, нагли и страшнички дори.

Странното беше ,че докато се включим в магистралата Флоренция -Рим , никъде не видяхме табели ,,Рим''!
                          В Рим, в църквата Сан Клементе е гробът на Св.Кирил-Философ. Много е интересно. В подземието може да се видят плочи от различни народи - българи, гърци, сърби, руснаци и много други и всяка го назовава за свой - българин, грък...
                          От площад Навона и мойте спомени са за вечно разкопано място, все нещо е опаковано и се ремонтира и реставрира, а всичко друго е в прах.

Пфу, че се разговорих Хайде като се върна и от мен повече!

Отново мерси! Хубаво пътешествие!
                          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                          A2 (+)

Коментар

Следващия ни проект ( за догодина ) е обиколка на Адриатическо море - Гърция,Албания,Черна Гора,Хърватска , Италия( без Неапол ) и обратно през Гърция.
                            Ами прави ги в София един познат на Мони. Сега в края на юли месец мисля да поръчам повечко бройки, та ако иска някой да казва. А на теб гледам, че Димо ще ти достави, но ако забрави в събота в Балчик ще му занеса да ти даде.

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                              .....Флоренция и за мен е най! ....Това, което си снимал на едната снимка и си написал, че е голям цигания е Мостът на златото, всички магазинчета са бижутерски.
                              ...... Негри и цигани се опитват да ти продадат всичко ......
                              Флоренция , наистина е най- ,като град Мостът на златото се казва Ponte Vecchio (Старият мост) и циганията беше кошмарна. Негрите се бяха пръснали навсякъде и в другите градове,А ченгетата не ги закачаха (защо ли?)
                              Посетихме още много места ,но разказах само за тези които ме впечатлиха най-силно лично . Пък и нали трябва да има защо да се върнем .Питти е компромис на ,,Уфици'' и ако разкажех и за там ,темата щеше да продължи мноого . Не разказах и за разочарованието си от тази страна, за която много българи бленуват... Това ми беше първото посещение там и вече знам ,къде ще се върна отново и ,къде кракът ми няма да стъпи... Не разказах ,че нищо не са създали ,а само онаследили... Не разказах за неприветливото им отношение .....
                              Но разказах за неща ,които наистина човек не трябва да пропусне да посети - това е история....
                              И се почуствах горд в колко по -красива и колко по-облародена и цивилизована държава живея - (мое лично мнение)
                              Пожелаваме ти от сърце приятен престой в Италия ( и очакваме снимки и подсказки какво си заслужава да се види)

Бойко ,благодаря ти предварително !
                              0899187766

Коментар

Навсякъде ,където пътувам имам слабоста да снимам лица.Тези си снимки наричам ,,Образи''(включващи от деца и животни до местния идиот) Нямам никакви претенции за ,,художественост'' на снимките -просто лица ,които са се откроили в тълпата...

Какъв поглед само...

Това беше (май прекалих ).
                                0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X