Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Албания - нешлифования диамант

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До: Албания - нешлифования диамант

    Със сигурност пак ще се върна, подминахме много интересни места, но идеята беше обзорно пътешествие. Освен това, за първи път пътувам толкова далече с мотор и бях съсредоточен малко повече в карането
    Гирокастро е историческо място, което чух, че си заслужава посещението.

    Коментар


    • #32
      До: Албания - нешлифования диамант

      Първоначално публикуван от S.Doychinov Преглед на мнение
      Току що прегледах един пациент, който ме светна защо албанските пътища са без дупки )
      Оказа се, че албанския битум бил най-добрия за асфалт, дори за по-важни участъци и у нас се внасяло от там. Бил самороден, тоест имат си го там. Нашият битум бил руски от нефтохима и имал яко сяра, която кристализирала много лесно при студено. Затова след всяка зима пътищата са ни в разпад
      Братушките правят кинти, тровят Бургас и съсипват колите ни нищо ново под слънцето
      Айдеей - руските джипки - американските хаммери. Берия - Обама...

      1.Има свободен пазар за всякакви продукти. В т.ч. за асфалт. Можем да купуваме и от Нубия, ако е хубав.

      2.Лукойл Нефтохим произвежда горива по жестоките европейски стандарти. В САЩ и Канада изискванията към съдържание на сяра в горивата е силно занижено по сравнение с европейското, нашето.

      3.Ако в България се срещат некачествени горива, това е от внос от Румъния и Гърция. А в Гърция може да има лоши горива от България. Във всяка рафинерия има некондиция, която се продава по ниски цени и за други цели. Недобросъвестни търговци ти "Трошат колите"(виж темата "Ще си купите ли евтина нафта?.."

      За асфалта със сяра. В 10,00 пием кафе с бивши нефтохимици-технолози. Ще питам.

      Обърнахме чудесния пътепис на пияна седянка.

      Коментар


      • #33
        До: Албания - нешлифования диамант

        Док, като гледам снимките, на някои места и аз съм бил. Пътя от Саранда до Вльора съм го минавал в обратна посока и е просто разкошен. Да ти кажа липсва ми Албания и догодина можем да спретнем едно ходене пак. Вие с моторите, а аз с джипа като съпорт. Има и други мераклии.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

        Коментар


        • #34
          До: Албания - нешлифования диамант

          От сега ти казвам ДА, дори и за есента съм навит

          Коментар


          • #35
            От: Албания - нешлифования диамант

            Миналото лято на връщане от Черна гора решихме да минем по крайбрежието на цяла Албания от там през Гърция до курорта Кастория и в България. Личното ми впечатление е че Албания става за туризъм само в района на Саранде и Вльора има какво да се види (край Гръцката граница ) нагоре много мизерия и цигания ( но наистина екзотично).Още правят номерата с менюта за чужденци и техни хора . Аз съм авто турист и там на няколко пъти се налага в движание да затварям прозорци и заключвам врати да не откраднат нещо по дървените мостчета ( има ги по-горе на снимки )просещи деца . Там видях как чупят стъкла на чужди коли и бягат. Там пътищата са тесни получават се много колонии няма какво да направиш ако те оберат. Често се случва на сред колоната някой да спре да си разтоварва багажа и всички да чакат . Карането там на аварийни е навик . Канализациа на много места няма и мизерията се утича по канавките край пътя. Агнешкото е на почит макар на 42 градуса одраните агнета да висят край пътя в прахоляка и мухите ( това е навсякаде край пътя ).
            Картината е доста черна и мизерна но от Вльора към Гърция нещата се оправят .....личи че наблизо има цивилизация и там си заслужава да се посети. Не съжалявам че пообиколих цяла Албания но втори път само край Вльора .

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X