Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КОТОР 2009

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КОТОР 2009

Във връзка с посрещането на Мони, който ще се завръща живот и здраве от страните на викингите дойде идеята за това скромно пътуване.
    Та ето и "плана"
    Датите са: 15.07.2009г. вечерта около 17.30 часа от София с нощувка около Ниш - километрите са около 160 и с минаването на границата мисля, че е напълно постижимо.
    16.07.2009г. рано, рано поемам към Котор. Тук пуснах питане в други форуми и се събраха общо 4 маршрута, които са следните
    1. с лилав цвят - София-Ниш-Крушевац-Кралево-Нови пазар-Беране-Подгорица-Котор - 556км
    2. със зелен цвят - София-Nis-Krusevac-Kraljevo-Cacak(Чакак)-Uzice-Nova Varos-Bijelo Polje-Podgorica-Budva-Kotor - 574км
    3. със син цвят - Калотина-Nis-Krusevac-Kraljevo-Cacak(Чакак)-Uzice-Nova Varos-Nova Varos-Prijepolje-при Kolovrat в дясно към Jabuka- ...и от там през дефилето на Тара -Mojkovac-Podgorica-Budva-Kotor - 612км
    4. маршрута на Драго - с червен цвят - София-Nis-Prokupjle-Beloljin-Blace-Brus-Brzece-Rudnica-RasKa-Novi Pazar-Ribarice-Rozaje-Berane-Poda-Mojkovac-Podgorica-Cetinje-Budva-Kotor - 502км
    Ето и нагледно какво се получи

В по-голямата си част маршрутите се припокриват и понеже не съм пътувал в тази посока, нямам представа по кой от всички е най-красиво. Целта е вечерта около 18.00 часа да сме в Котор.
    17.07.2009г. - Обиколка на целия залив около Котор и газ до Дубровник да позяпаме - 90км в едната посока. Вечерта пак нощувка в Котор.
    18.07.2009г. тук вече е голямото чудене, но моята идея е по крайбрежието на Албания. Всички твърдят, че било много интересно. Тук нощувката в Албания зависи от това откъде ще се приберем в България - през Гърция или Македония. Километри не съм смятал, но от Котор по крайбрежието на Албания са около 500км.
    19.07.2009г. Прибиране в България.
    Плана подлежи на промяна, тъй като малко връщането не е измислено още.

Та така, който има сили, време, финикийски знаци и смелост да се остави да бъде воден от GPS-а е добре дошъл.

До: КОТОР 2009

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
    2. със зелен цвят - София-Nis-Krusevac-Kraljevo-Cacak(Чакак)-Uzice-Nova Varos-Bijelo Polje-Podgorica-Budva-Kotor - 574км
    Само едно уточнение - този маршрут е 753км по километраж, ако не се минава през Цетине. Като се има предвид, че ще минавате през Цетине, ще спестите към 30-ина км, но пак са някъде около 700-720 .

Аз мога да се изкажа само за този участък - на мен лично много ми хареса, въпреки че не го пътувах с мотор. Много завои, минава се през доста населени места, движите се по каньоните на реките Лим и Морача основно, за малко ще се движите и покрай р. Тара. (Това в Черна гора)
    Покрай Нова Варош и Златибор има страхотни гледки. Има доста сериозни изкачвания в планината с приказни селца и гледки...особено към Черна гора...

Защо обаче във всичките маршрути пропускате Шкодренското езеро ?
    Ако сте решили да разглеждате Цетине си струва, но ако само ще минавате оттам - може да минете по главния път и оттам има много живописен път към Будва по крайбрежието с много красиви острови край пътя и разбира се о-в Св.Стефан
    Per aspera ad astra.

Коментар

Дааа, грешката е моя. Маршрутите са от София, но километрите са смятани от Ниш. Много груба грешка , ама щото нали GPS-а...... още от сега се почна

Коментар

Този маршрут е следващата ми дестинация колко мотора тръгвате и какъв е шанса да се присъединя към пътуването, ако се реша да тръгна?

Коментар

за сега сме два мотора сигурни и има още един който се чуди .

Коментар

До края на месеца ще съм сигурен дали ще мога да тръгна. Ако се реша, ще звънна да се запознаем и да видим дали ще ме вземете

Коментар

за сега сме два мотора сигурни и има още един който се чуди .
              Бойко, кой е тоя дето се чуди ?
              ______2
              Е = MZ

Коментар

Ей, ние с Жоро /Тримата/, току що минахме от там.
                От Дубровник до София.
                Имаме и Трак, преди 1 час го обработвахме.
                http://htftp.offroad-bulgaria.com/Ni...vatska/tracks/
                Много страшни пропасти, и черногорците карат като луди.
                Последно редактирано от Nik Nikolov; 19-06-09, 22:11.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение
                  Бойко, кой е тоя дето се чуди ?
                  един мой голям приятел от Балчик, дето скоро мисля да го навестя да видя кво толкоз работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                    Ей, ние с Жоро /Тримата/, току що минахме от там.
                    От Дубровник до София.
                    Имаме и Трак, преди 1 час го обработвахме.
                    http://htftp.offroad-bulgaria.com/Ni...vatska/tracks/
                    Много страшни пропасти, и черногорците карат като луди.
                    Това не е за Garmin нали, защото като кликна на някой файл напправо ми го отваря в текстов формат и не мога да го сваля. Но е огромна вероятността аз пак да бъркам нещо

Коментар

един мой голям приятел от Балчик, дето скоро мисля да го навестя да видя кво толкоз работи.

ОК. Не се чуди. Трима сме със Змея + Светльо(ако се реши) = 4

П.П.
                      Бойко в Созопол съм Внимавай малко. За кого ги пиша тия работи
                      Последно редактирано от Димо; 19-06-09, 23:41.
                      ______2
                      Е = MZ

Коментар

Това не е за Garmin нали, защото като кликна на някой файл напправо ми го отваря в текстов формат и не мога да го сваля. Но е огромна вероятността аз пак да бъркам нещо
                        Не това е IGO8.
                        Но и аз не зная, как се наслагва върху картата.
                        Утре ще питам.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Дано не се включвам късно.Единствения правилен маршрут е през Ужице и Биело поле. Пробвано е на ,,живо''.Прочети внимателно и няма да сгрешиш http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=39800 На това пътуване основната цел беше Котор. Дал съм и координати на ВАЖНИТЕ места от Подгорица карайте направо към Петровац ,а не към Цетине - ще спестите няколко хиляди завоя.Относно тесните пътища и карането на Черногорците няма как да се измъкнете. Впрочем сърбите са тези дето карат ,като болни.!Ако има питания -обади се. Успех в пътуването!
                          ПП В черна гора пътя е тесен и с мнооого завои - имайте го в пред вид ,когато си правите трака за деня. Аз спах в Ужице.
                          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                          0899187766

Коментар

Е то една от основните цели са повечкото завои , поне за мен де )) ... всеки с предпочитанията си.

Коментар

Здравейте момчета,
                              Досега не съм имал възможността да правя такива пътувания и бих искал да опитам и да се включа към групата, ако нямате нищо против да приемете един начинаещ в такова мероприятие.

П.П. Бойко, аз съм младежа с Хондата от последната Ви среща миналата сряда.
                              HONDA CBF1000

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X