Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КОТОР 2009

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: КОТОР 2009

Малко прясна информация,
    надявам се да ви е полезна.

Пътищата са в чудесно състояние, няма ги ремонтите отпреди месец-два(в Черна гора по крайбрежието).

Очаква ви сериозен трафик в Черна гора и Дубровник, защото ще се в разгара на сезона. Внимавайте с черногорските и хърватските шофьори!

След като влезнете в Котор, отляво на входа на Стария град(Западната порта), зад информационния център на 10-ина метра има паркинг специално за мотори, не видях да е платен, но може и да греша.

Ако ще слизате към о-в Св. Стефан имайте предвид, че паркингът който е долу до началото на острова е вече платен-12 евро!!!, можете да оставите моторите преди него някъде по улицата.

Ако ще минавате през Подгорица/Шкодренското езеро и се чудите дали да минете през двата тунела (Созина(4км) и още един не му помня името, но е 600м.), които са малко след езерото - няма смисъл, защото като километри не печелите нищо, но за сметка на това губите възможност да се насладите на планински гледки и части на Будванската ривиера.

P.S. Пропускането на Сплит, Трогир и Плитвички езера(особено) е според мен пропуск, който се надявам да поправим заедно след време
    Per aspera ad astra.

Коментар

Некой да се искаже и за мой Сплит положително
      Three witches watch three Swatch watches.
      Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Тануцо със сигурност ще се ходи в Хърватска още веднъж по надълго, защото сега няма време. Сега целта е Котор, щото Димо много го хвали и аз викам чакай да го посетя, че то хубаво, хубаво, ама пък колко да е хубаво.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
          Тануцо със сигурност ще се ходи в Хърватска още веднъж по надълго, защото сега няма време. Сега целта е Котор, щото Димо много го хвали и аз викам чакай да го посетя, че то хубаво, хубаво, ама пък колко да е хубаво.
          МНОГО,МНОГО Е ХУБАВО БОЙЧЕ ,безаварийно и с много весело настроение да пътувате.После ще разказвате.
          Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Скромно да се похвала, аз заминавам в Събота на Адриатика

Коментар

Първоначално публикуван от sergej Преглед на мнение
              Некой да се искаже и за мой Сплит положително
              Сергей, използвам случая, да ти предложа, да ни разкажеш за Сплит. Едно е, някой от нас да мине от там за ден-два, друго е, човек живял там, да ни разкаже...
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Много ми е трудно да пиша на Български, обаче сега ще направа една фото сесия и кога се върна ще се опитам на мой развален Български да напиша няколко думи

Коментар

Бойко това са някой от местата покрай Котор които си струват:
                  Шкодренското езеро

Свети Стефан

Будва

Котор

Дубровник

Стон
                  Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Бойко,от Ниш като тръгнете сутринта гонете табелите национален парк Копаоник.

Границата с Черна гора

Коментар

Драго,

Снимките са страхотни, вече потривам ръце и зареждам батерията на фотоапарата ми .
                      Аз съм сигурен за сряда, вече мога да го потвърдя и чакам Бойко да пуснеш утре инструкциите за пътуването.
                      HONDA CBF1000

Коментар

Благородно ви завиждам за пътуването

Качвам обещаната на Вики снимка, за да се ориентирате в Дубровник.

Ограденото със зелено е основния туристически паркинг на Дубровник, където спират всички автобуси, преди него от дясната страна има паркинг за мотори и обществена тоалетна. Ако решите да оставите моторите там ще влезнете по главната ул. на града, а именно Страдун.
                        Със зелено съм ви маркирал пътя. Червената точка е площада с многото ресторанти - там търсите столове със синьо-бели ленти на самия площад там са калмарите, които съм сигурен че ще ви харесат.

След това продължавате нагоре от площада - със светло синьо съм маркирал катедралата св. Игнасий - достъпът е свободен и определено си заслужава да се види.

С лилаво е маркирано и приятното местенце за плаж или гледка. Ориентир - заставате с гръб към св. Игнасий и тръгвате направо и вдясно ще видите малка уличка, тръгвате по нея, има лек разклон - завивате на ЛЯВО и следвате само уличката...след 3-4мин ще видите крепостната стена и една малка отворена врата в нея(сигурно ще се чува и музика) - влизате/слизате по стълбичките и сте на прекрасен каменен плаж в подножието на крепостната стена с импровизирано кафене

Приятно изкарване
                        Per aspera ad astra.

Коментар

това е мястото с най вкусните сладоледи(точно на ъгъла се намира магазина)

ако ви напече жегата,това е мястото

плажчето на което ви праща ТАНУЦО

и да сте послушни ,че това може и да работи

Коментар

Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнение
                            Е то една от основните цели са повечкото завои , поне за мен де )) ... всеки с предпочитанията си.
                            В такъв случай горещо препоръчвам да се мине по пътя от Цетине към Котор. Гледката която се разкрива към Которския залив е невероятна-всичко е като на длан.Трябва да се има впредвид ,че пътя е само завои и е невероятно тесен,поради тази причина не е и туристическа дестинация на автобусите, но определено си заслужава.
                            Прикачени файлове

Коментар

Наближава датата 15.07.2009г.
                              Групата е от 6 мотора и евентуално две коли на Ник и на Силвия на Мони съпругата. За сега само Илич, Тони(Митко ) и Змея са потвърдили. Димо още се чуди или поне така ми предаде Виктория. Тръгването е в 17.00 часа на 15.07.2009г. от бензиностанция Лукойл до Метро - Люлин в посока границата. Ако иска някой да пие кафе или нещо друго, то трябва да отиде на срещата по-рано, защото тръгваме точно. Първата нощувка ще е малко след Ниш, където се намери хотел. Останалите нощувки също ще са по хотели, но цени предварително не мога да посоча, защото нямам представа къде ще намерим места, но едва ли ще са по-скъпи от нашите хотели.
                              Последно маршрута ще е София-Nis-Prokupjle-Beloljin-Blace-Brus-Brzece-Rudnica-RasKa-Novi Pazar-Ribarice-Rozaje-Berane-Poda-Mojkovac-Podgorica-Cetinje-Budva-Kotor. Малко известен маршрут в едната си част. Има асфалт, но има и участъци, които ако вали дъжд ще са малко трудни за минаване, но пък са от по половин километър. Моля всички да си купят карти на Сърбия и Черна гора или да ползват трака, който съм сложил по-долу за GPS Garmin. Карти се продават почти на всяка бензиностанция или на площад Славейков. Има комбинирана на Сърбия и Черна гора на фирма "DOMINO", която е доста добра. Аз лично взех такава. Картите за GPS са AdriaROUTE 2.30NT, където има и Албания и SCG Route 2.00. Не са подробни, но вършат работа.
                              Програмата за няколкото дни съм написал в началото на темата и може да се прочете от там. За връщането има два маршрута през Албания, Македония и България или Албания, Гърция и България. Аз предпочитам втория, но е малко по-дълъг и се събират около 650км за един ден. Ще решим в Котор откъде ще се върнем.
                              Като документи - Паспорт, зелена карта и талона на МПС-то са достатъчни
                              Относно карането - тъй като е доста натоварен пътя няма да успеем да се движим в група или поне така показва опита ми дотук. Първата вечер ще се разберем къде ще се изчакваме за да се движим все пак заедно доколкото можем. Крайната цел всеки я знае и ако някой реши да минава по друг маршрут нека да каже до вторник вечер.
                              Километрите в едната посока са малко, не отиваме на другия край на света и мисля, че не са необходими кой знае какви уговорки и подготовки.
                              Всеки да си носи суха храна, кърпа, сапун, презервативи (за предпазване на GSM-а от дъжд, а не за друго ) и кой каквото му е необходимо за мотора.
                              Айде в сряда ще се видим.

П.П.Благодаря на Тануцо и Драго за снимките и напътствията. Дано успеем да разгледаме всички места.
                              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                                Димо още се чуди или поне така ми предаде Виктория.
                                Не се чуди! Не пътува.
                                Финансови ангажименти, които ще му гарантират следващи пътувания са в основата на това решение.
                                Бойко желая ви весело мероприятие. Ще следя с интерес. Успех.
                                ______2
                                Е = MZ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X