Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2012 - Кой на къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 2012 - Кой на къде?

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
    Аз продължавам да търся "с кого"

Сега приятелката ми ме пита: "Какво има в Магадан, че всички ходят на там?"
    Нямах отговор на този въпрос ... защото и аз незнам!
    Изтегли си филма “ Long Way Round “

Коментар

В същност нищо интересно няма в Магадан....Просто е много далече и трудно се достига.
      А по отношение на логистиката, вадиш само една виза, не прекосяваш океани и морета, и бензина е евтин.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

В Магадан има летище.
        Не всеки има желанието, времето и т.н. да се връща на собствен ход.Затова Магадан.
        Владич е прав - ако може да се говори за бюджетна дестинация без досадни бюрократични занимавки - това е посоката.

Аз малко не смея да говоря за планове, не от суеверие. Карам по мерак, а плановете ми шумно се провалят - хахахха.
        Миналата година например исках да отида до Иран пролетта. Не ми се отвори достатъчно време, можех да го направя, но да съм една седмица там - ако съм тръгнал да правя рекорди, ще карам скейтборд, не мерси . От там реших с приятелчето до Червено море - започна войната, остана обиколка на Турция - времето се развали. В последния момент - заваля и в Гърция. И се озовахме в Италия - вечер в палатката четяхме гидовници и умувахме какво да видим... като посока - изобщо не ми беше хрумвало да ходя на там.

Есента имах и времето и средствата за Иран - дори спонсор, който се само предложи , щеше да ми е безплатно. Но просто не ми се караше натам. Сега има сериозна опасност от война. В момента най-смелия вариант ми е Индия - за което съм го и взел това добиче, но има твърде много неизвестни бюрократични въпроси.

Та с една дума - както дойде. Но за разлика от повечето колеги,които са запалени моторджии, на мен ми се кара само на определени дестинации. И те намаляха драстично - източния път постепенно ни го отрязват. А приключението за мен е там, остава Русия... В Америките, Австралия - не мога да си го позволя. На всичкото отгоре организацията на пътуването не ми носи никакво удоволствие - просто искам да тръгна. А това е невъзможно за по-голямата част от света - но ми стигат графиците в работата.

Та затова Магадан звучи добре - и може би най-важното - нямаме езикова бариера!

Коментар

Първоначално публикуван от pepito Преглед на мнение
          Изтегли си филма “ Long Way Round “
          Ах него съм го пропуснал. Гледах само Long Way Down ... чиято книга ми подариха преди 2 дни и вечер с това се занимавам .... да си мечтая
          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
            В същност нищо интересно няма в Магадан....Просто е много далече и трудно се достига.
            А по отношение на логистиката, вадиш само една виза, не прекосяваш океани и морета, и бензина е евтин.
            Ти нямаше ли да тръгваш преди време за там ? Или бъркам дестинацията ?

Коментар

Ах него съм го пропуснал. Гледах само Long Way Down ... чиято книга ми подариха преди 2 дни и вечер с това се занимавам .... да си мечтая
              Това е пътуване от Англия през Европа,Украйна,Казакстан,Монголия, Русия ,САЩ-Аляска ,Канда и САЩ –Ню Йорк.

Коментар

Аз си мислех, че колегата задава реторичен въпрос - Terra Circa и Mondo Enduro гледал ли си ги ? Питам защото повечето ми познати, знаят само за Mondo Enduro. Това са си пътешествия - с малко средства, без помощна кола и медицински екип. Те не случайно половината дават фира .

Издирвам един документален сериал - англичанин, който се връща от Непал - през Индия с Роял Ендфийлд - навремето го въртяха по телевизията. Някой попадал ли е, само името ми трябва - другото ще си го намеря.
                Последно редактирано от milentv; 19-01-12, 14:58. Причина: т

Коментар

Първоначално публикуван от milentv Преглед на мнение
                  Аз си мислех, че колегата задава реторичен въпрос - Terra Circa и Mondo Enduro гледал ли си ги ? Питам защото повечето ми познати, знаят само за Mondo Enduro. Това са си пътешествия - с малко средства, без помощна кола и медицински екип. Те не случайно половината дават фира .

Издирвам един документален сериал - англичанин, който се връща от Непал - през Индия с Роял Ендфийлд - навремето го въртяха по телевизията. Някой попадал ли е, само името ми трябва - другото ще си го намеря.
                  Погледни това “Riding Solo to the Top of the World“

Коментар

Колега Faca направо бъркаш в раната....
                    2010 бях готов за тръгване на изток, (даже гуми бях поръчал за смяна в Иркутск), когато паднах април месец с параплана и си потроших таза... Около Новата 2010-2011 все още подскачах с патерици. За лятото на 2011 бях почти във форма, но кризата ми подряза крилцата и не можах да отделя пари. Ставаше въпрос за 2500-3000 евро...
                    Сега пак се стягам. Пари нямам, но не губя надежда до май-юни да намеря от някъде... Ако не намеря пак ще го отложим. Не съм се отказал обаче.
                    Ще бръмча по близки дестинации, ако не тръгна по дългият път на изток. Имам предвид Турция, Гърция, Македония... Такива разни комшийски обиколки, колкото да не е без хич.
                    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                    Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                      Колега Faca направо бъркаш в раната....
                      2010 бях готов за тръгване на изток, (даже гуми бях поръчал за смяна в Иркутск), когато паднах април месец с параплана и си потроших таза... Около Новата 2010-2011 все още подскачах с патерици. За лятото на 2011 бях почти във форма, но кризата ми подряза крилцата и не можах да отделя пари. Ставаше въпрос за 2500-3000 евро...
                      Сега пак се стягам. Пари нямам, но не губя надежда до май-юни да намеря от някъде... Ако не намеря пак ще го отложим. Не съм се отказал обаче.
                      Ще бръмча по близки дестинации, ако не тръгна по дългият път на изток. Имам предвид Турция, Гърция, Македония... Такива разни комшийски обиколки, колкото да не е без хич.
                      Ще стане , ще стане. Ако знаеш от кога чета твоите приключения и си мечтая да имам мотор и да бръмча .... а съвсем случайно попаднах на тях от blog-a на Георги
                      От тогава много вода изтече , купих скутерче ... изкарах А категория , купих "мотор" и съм готов ... но липсва времето за големите пътешествия.
                      Ще дойде , всичко идва особенно с BMW-то

Коментар

Погледнтете коментар номер 6 http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=132120

В момента за около 1500 евро - се лети до Делхи - наема се мотор и един месец каране в Хималаите, храна по ресторантчета, спане по квартири - momi - в advrider го беше правил скоро. http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=741372 -

А филма, за който говоря - пича се върна до Англия с Royal Endfield, като го остави за известно време в Турция - все нещо се имаше за ремонт - индийския Ендфийлд е прочут с ненадеждността си и макаронената рама. Скорости отдясно, спирачка от ляво - голяма екзотика . Имат си тамошни модели - Pulsar, Hero - подобни на моя CG, на които само бензин наливаш - но чужденците се кефят на ретро излъчването и усещането. Надявам се да го изпитам и аз, макар че за по-дълго пътуване предпочитам моя туч. Чудя се само от 11-те коня на Honda CG - колко ще останат живи на 5000м. и хималайски баири .

Коментар

Първоначално публикуван от milentv Преглед на мнение
                          Погледнтете коментар номер 6 http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=132120
                          бях забравил от къде съм взел името на филма.

Коментар

Тегля го от пиратския залив.
                            Довечера ще го гледам, ако не ме арестуват

Коментар

Надявам се това лято да успея да прекарам повече време по Алпите. Също така ми се иска да покарам малко и из Румъния.... някак си не смея да правя по-конкретни планове за да не стане някой гаф в последния момент.. както миналата година .

Коментар

Утре тръгваме за Хасково. В петък в Александруполис и от там на о.Самотраки. До 3.05 си мисля, че ще имаме време да го обиколим и разгледаме
                                BMW F700GS
                                BMW R1150RT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X