Обява
Свий
Няма добавени обяви.
DUCATI MULTISTRADA 1200S TOURING (2010)
Свий
X
-
Дукича си стои в гаража в България и му е добре на гъза. Ще си го прибера на пролет. Но искам да ви разкажа за нещо нечувано до сега! През Ноември 2017г. си купих нова Дачия Сандеро, втора генерация. 1,0 бензин. До тук вече почти 3г. и 42000км. ми служи като вярно куче! Онзи ден започвам да чувам виене от 5-та предавка. Отивам в Рено да им кажа, те казват ок, дай да я видим. Казвам добре, но гаранцията покрива 40 000км? Нищо де, гаранцията на мотора е до 100 000км!? Аз не бях прочел ситния шрифт и като направих 40 000км и смених маслото в сервиз! Те: ами май вече гаранцията не важи. Та показвам на майстора, че съм купил масло, и че утре ще го сменям. Казва ми да го направя и да ида и да им кажа какво се е случило.
Днес ходих, огледах мотора, сух като на стара баба петите - никаква следа от теч! Това го правим заедно с мой приятел, който е механик от 20+ години! Той вкара късата част на инбусен ключ да види до къде е маслото. Излезе сух! Вкара дългата част - пак сух! Отвън двигател, съединител, кутия, каквото и да е - няма и помен от омасляване!!!!
Вика брат, то тука няма масло! Развивам пробката и... изтече 50гр. нещо, но не бе масло! Прегрята грес...
Наляхме 2,5л. масло. Кутията се успокои, започнаха да влизат по-мазно скоростите, виенето на 5-та почти не се чува!
Мисля си да взема един Максимум на Хадо, да закърпи нещата за момента, че вчера ми обявиха 2500 евро цена за смяна на кутията!
Просто в завода на тази кутия не са и наляли масло! В понеделник ще ида да им кажа, както те искаха и ще им предложа да си направят запитване, ако щат и да ми свалят кутията за разследване на проблема, но тази кутия видя масло днес!!! 42 000км. на сухо! Моя приятел иска да им стисне ръцете на инженерите от Рено!
Нямам гаранция вече, това е ясно. Но ще питам за производствен дефект.
Съжалявам, че така рязко смених темата, но това ме вълнува в момента, инак Дукича е урод и чака да му задам на път за Германия!
Поздрави!!!!HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
Коментар
-
Да събудя и тази тема, имам новини!
След пътуването ни през Румъния и ремонта на лоста за скоростите установихме, че сръбна около 500гр масло за 3000км мисля. Нормално, стара кочина. Този Април се прибрах със самолета до България, качих му се и газ до Мюнхен - 2000км, пак половинка масло! Абе ядва се, викам си аз. Юни тръгваме за Сардиния - двама човека, 3 куфара и много приятни емоции. Предпоследния ден от пътуването ни на магистралата за Венеция започвам аз да чувам леко притеснителни хлопания от към двигателя... гледам маслото - на минимума... пък си върви на изрод... предположих, че ще ни прибере и после ще гледам какво -що. Стигнахме Венеция, два дни обиколки тип - японски туристи на третия облечени, качени и ще тръгваме. Гледам маслото - милиметри под минимума, викам си - абе имам едни 350км все ще изкара. Паля и ... почна да лопа студен, за проба му налях масло до максимума (не че щеше да помогне - 800гр за 1200км.!?). Когато е топъл намаля и почти не се чува. Няма да е тая, викам ADAC, взимат мотора и ние с влака Венеция -Мюнхен. Звънят ми след седмица, мотора бил в сервиз, диагностициран с разбити основни лагери на коляновия вал. Цената е 4000 евро, да го правят ли ме пита момата през телефона? НЕЕЕЕЕЕЕ, никакво правене, докарайте ми го до Мюнхен. Имам приятел, има си гаражче, обича Дукати като марка. Докарай ми го и ще го оправим казвам. Мотора вече е в България, момчето има цяла зима време пред себе си, обеща че до април ще е като нов. Та му предстоят на Дукича цепене на двигател, подмяна на абсолютно всички лагери и семеринги, предполагам подмяна на сегменти, гумички на клапаните, шлайфане на леглата на клапаните, реглаж на тях, нови ролки и ремъци и т.н. Другия вариант бе да го продам на части или да му купя двигател на старо в незнайно състояние. В крайна сметка ще имам почти нов двигател и не малко разходи, така че ще го задържа за сега. Колкото за държането му на пътя - прекрасно! Не прави разлика дали си сам или сте двама, дали има багаж... брутална машина. Вози като лодка, задника не боли и след 1000км.... и т.н. Но... след четене във форумите се оказа, че първите 3 години са правени със сачмени основни лагери на вала от по малките кубатури. Издържат 50+ хил.км., моя е на 57 хил.км. Следващите години слагат ролкови лагери и проблема е решен. Намерих картер от новите години, но не мога да разбера дали шийките на вала са същия размер, т.е. дали по размери коляновия вал е еднакъв. Писах до Дукати три пъти - нямам отговор, като номер на частта са различни, всичко друго е еднакво. Т.е. новите модели от серията се различават само по номерата на картера (единствената разлика с моя са леглата и осигуряването на лагерите), вала и лагерите, всичко друго е еднакво... от там на сетне слагам моите. Нов вал струва 1800 евро, втора употреба не се намира, не мога да се впусна в подмяна да тези неща, прекалено скъпо е. Така, че ще си сменя всичко както си е по каталог... и ще имам мотор за поне още 50 000км хахахах. Дано да съм жив и здрав за да си ги навъртя
Снимки ще сложа някой друг път, когато имам време, че сега точно нямам никакво... Поздрави, много километри и едно на ум, ако някой иска Дукати
HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
- 2 likes
Коментар
-
-
Тия са се изложили с лагерите , 1200к.см. двигател с два основни лагера , и да ползваш сачмени лагери , си е престъпление. Единствено с ролкови лагери няма да има проблем. Съмнявам се , че може да подмениш сачмените лагери с ролкови без да сменяш вала , мисля , че се смазват по различен начин. Явно при този двигател , трябва много да се внимава с нивото на маслото. А с какво масло го караш?
В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
- 1 like
Коментар
-
То няма как да са повече от два лагера, коляновия вал има само една шийка на която са и двете биели. Единия лагер пасва, другия е двуредов и там имам проблем, има канали по външната гривна и една вложка, от къдеро се маже. Ще се поразровя дали леглата на вложките са еднакви. Валовете за сега пасват... за сега. Маслото с което го карах е 15w50 на Мотул, първо V300, после 7100. Ама знам ли преди това как и каво е било. При мен изкара 7000км инсе разлопа. Ще падне ремонт, само да уточня с какви лагери, картери и прочие. В краен случай с оригиналните.HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
Коментар
-
То е ясно , че няма как да са повече от два , но със сачмени при този двигател не става , резултата се вижда. Имах мотор с ролкови лагери , шест основни и четири биелни , и се можеха под налягане от маслената магистрала. Затова виж дали двата вида лагери са мажат по един и същи начин , отворите за мазане дали пасват , маслените помпи дали са еднакви. Относно маслото , 300V е грешен избор , това е масло за състезания , караш едно състезание и го сменяш.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
- 1 like
Коментар
-
Гледах, може да се направи, но ще ми трябват много ресурси. Фрезоване, струговане, закаляване, циментация... трудоемко е да се преправи, не че е невъзможно. Не си струват разходите и главоболията, ще го оставя със стоковите лагери, в оригинално състояние. Все едни 50-70хил.км. ще изкара поне, преди да се разтропат евентуално. Ще си го карам със 7100, V300 било слагано години (от разписките се вижда), знам че е за състезания само, но много хора се подлъгват и го слагат за година - дори две. Ще пиша, когато съм готовHONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
Коментар
-
За разхода на масло само да добавя, имам приятел с такъв мотор, от смяна до смяна не пипа очевадно масло! Та след събирането на двигателя ще проверим главите, клапаните, водачите (140€ бройката), гумичките на клапаните... главите ще ги надуят... абе ще го правя за мене си. Не знам дали да с никасил цилиндрите, предполагам че са, ще погледнем и сегментите (120€ на цилиндър), ако се съмняваме ще подменим и тях. В Дукати ми обявиха 4000€ ремонт, аз ще се опитам да се вместя в половината. За мен има сантиментална стойност и ще се опитам да го направя, за да го карам до като съм жив!HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
- 1 like
Коментар
-
Пак съм аз... работата е дебела. Оказа се, че проблемите са доста. Главите са ОК, имаше 2 изпускателни клапана които ги шлайфахме и станаха, напаснахме ги и главите вече са супер. Коляновия вал и биелите са добре. Всичко в картера е ОК. Оказа се, че и ВСИЧКИ лагери в картера са добре! Но съм купил вече нови и така и така картера е отворен - сменихме всички с новите. Шума идваше от едно тъпо лагерче на капака на маховика
ОБАЧЕ... никасила на цилиндрите и сегментите са заминали! За 55 хил.км. има износване... и яко горене на масло... литър на 1000км!!! Няма втора употреба свестни в цяла Европа, поне от 3-те комплекта, които поръчах и върнах. То вече и не откривам други. Вече съм се набутал бая евра за мотора, грехота е да го дам за части. Реших да пратя цилиндрите с буталата в Холандия в една фирма (powerseal.nl), която да ги рециклира. Ще ми струва около 900 евро за двата цилиндъра. Това направя ли го, двигателя става НОВ! Имам доста снимков материал, когато одисеята приключи, ще пусна подробен пост със снимки и описание. Дано всичко приключи добре и да си знаете - ДУКАТИ е равно на проблеми след 50хил.км.... но пък удоволствието да му навиеш масура - БЕЗЦЕННО!!!HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
Коментар
-
Първоначално публикуван от boda nx Преглед на мнениеАааа да благодаря за споделеното. Лично на мен ми е малко претрупана с електроника, иначе явно е добра машина. Продължавам да чета с интерес!"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
- 1 like
Коментар
-
Абсурд е да е заложен толкова малко ресурс, това не е гаражна фирмичка с маркетинг отдел на втория етаж. Може и да ги е изкарал тия 50к с маслото от витрината, може и инцидентно да го е загубил и да са го запекли и какво ли още не. Важното е, че сега си ти и си го правиш с желание, дано нямаш повече неприятни изненадиНастане вечер — месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее, —
Балканът пее хайдушка песен!
- 1 like
Коментар
-
А аз залагам на 300в маслото което е ползвано не по предназначение.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
- 1 like
Коментар
-
Точно с такова е карано последните няколко години, включително и едно лято от мен за съжаление. Смених го със 7100, но късно! Много ме съмнява и мен да е от това.
-
Или от масло или от гориво е заминал никасила. Навремето такъв проблем имаха немските дизели и то предимно на Ауди защото те бяха с такова покритие и се оказа, че в България нафтата има много сяра и не отговаря на стандартите, но немците на са го предвидили и точно повечето сяра е "смъкнала" никасила от стените на цилиндрите.
Но не разбирам ,защото продължаваш с мотул???За мен това масло е боза, заедно с бардала.
При положение, че при теб в Германия можеш да поръчаш Равенол, който е сигурно че го правят само в един завод в цял свят и този завод се намира в Германия.
Карам италианка(кола) и след преминаване от бардал на равенол и температурата на двигателя спадна с едно 4-7 градуса и отделно двигателят "ревна" буквално.Взе да вади страхотен звук за дизелов двигател.
Отделно след един "майстор" сменявал термостат остана с 30% по-малко антифриз и така съм го карал 60 км по магистралата със скорост 90 -110кмч и когато го докарах до сервиз ми казаха "За ремонт ще е сигурно, вероятно спукана глава ", но след смяна на маркучи и антифриз се оказа, че е без какъвто и да е проблем по двигателя. От тогава минаха 3.5 години и няколко десетки хиляди километра и досега не е дал признаци за проблеми.
И от тогава да не съм чул, че италианките "били проблемни" - проблемни са "майсторите" които не знаят как да ги обслужват и собствениците които също не са наясно.
Та според мен си намери съответния аналог на маслото от Равенол, което да не ти създава проблеми с никасиловото покритие, пробвай и тогава решавай.
Ей тук един пич си прави никсилово покритие "Home made" : https://www.youtube.com/watch?v=VtBdu4q8bLs
https://www.youtube.com/watch?v=Esadm0VOt3A
И той изглежда го прави на двигател на мотоциклет :-)
Ей тук и някаква американска фирма: https://www.usnicom.com/ която пише, че правят до 10 пъти по-дебело покритието с никасил в сравнение със оригиналното първоначално от завода и цените им: https://www.usnicom.com/plating/pricing. Дават и 1 година гаранция на покритието си.
Успех в начинанието и да пускаш още снимки с Мултистрадата.
Това с масло Равенол на 2000км пробег след като е налято ми се случи.
-
Благодаря за съветите, това с маслото може и да го направя, но догодина, че за този сезон съм накупил на всички вече. От Мотула лично аз нямам никакви оплаквания до сега, моторите ги карам със 7100 а колата с 8100 X-cess. Колкото до никасила - не е паднал, олющен или подобно (това наблюдавах при тези втора употреба дето гледах) - просто е изтънял до толкова, че просвета цилиндър-бутало излиза извън допуските (има и леки надлъжни драскотини, но не са фрапантни) и ако го съберем така след няколко стотин или хиляди километра нещата ще станат още по-зле. Пък и не бих го събрал така с цел продажба, няма да мога спя спокойно послеСпоред мен е от маслото V300 използвано не по предназначение.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар