Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересно - непадащ мотор !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интересно - непадащ мотор !

Може ли да изкажа учудване:КАК НЕ ВИ ЗАБОЛЯХА ПРЪСТИТЕ да пишете за някаква концепция,която и да се появи на широкия пазар..мисля,че МНОГО МАЛКО ХОРА 1-во ще си я купят и 2-ро ще и се кефят. А,че науката върви напред е ясно,ама колко нововъведения още си чакат времето. Онова нещо-SEGWAY ли беше, какво беше, като се появи , какво....в Европа го карат, ама тука за да се кара , първо трябва да се оправят улиците и тротоарите .
    Според мен тая джаджа (не мога да я нарека още превозно средство , щото я няма още) просто ще си седи като патент и концептуален модел и ще чака да и дойде времето . Иначе без изобретения за какво е науката? Аз например НЕ ИСКАМ ДА СИ ПРЕДСТАВЯ , ЧЕ НЯКОГА ЩЕ МИ СЕ НАЛОЖИ ДА КАРАМ ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКО МПС. Ще съм сигурно последният човек на земята дето ще мине на ток(дано не доживея това)....ама това не означава , че бъдещето не е там.
    Застудя времето и се чудим в коя тема да си вдигаме адреналина ....хехехе

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
      Аз например НЕ ИСКАМ ДА СИ ПРЕДСТАВЯ , ЧЕ НЯКОГА ЩЕ МИ СЕ НАЛОЖИ ДА КАРАМ ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКО МПС.
      Щото? Ако можеш да му "сипеш" в "резервоара" ток за същия пробег, който минаваш и със щатния резервоар с нафта, къде е проблема? Всичко останало са му само предимства - по-евтино, по-голям въртящ момент, ако е с мотор на всички колела нямаш дифове, блокажи и прочие полюции, а всичко си се случва само...
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Щото?
        Щото...всяко време си има хората(аз май не съм от това време , а от миналото ).Сегашното време може да е по- високотехнологично, по-модерно,по-забързано, но....човекът вече не е човек, а все повече става придатък на машините(мисля , че това е една от основите на икономиста Адам Скот, или Дейвид Рикардо -взех да забравям вече историята на икономическите учения).И хората ги броят не за хора , а за статистически единици(мат,рял, според някои управляващи). А ТОВА НЕ МИ ХАРЕСВА НИКАК. Не си ли задавате въпроса , защо на Острова най-вече толкова обичат и карат олдтаймери. Изкорах се преди 5г.като бях в Англия колко стари коли в перфектно състояние се карат.И не щото нямат пари хората, а защото ние на изток сме ....Без прогрес не може и не бива , но и сляпо да се хвърляме към всичко ново...... Съвсем сериозно, скоро мисля да си спирам мобилния тел. , защото заради него вече нямам СЕКУНДА ЛИЧНО ВРЕМЕ. Та в тая връзка, машинката е готина , но не е нито кола , нито мотор , нито .....но пък е сигурно удобна .Със сигурност усещането да я караш ще е някакво ново и интересно , но няма да може да се сравни нито с кола , нито с мотор.Като цяло кефи,но аз на снега ще си карам колата, а на сухото мотора.
        ПП За яд на всички-днеска във Варна е сухо и направих 30 км с мотор(последното без майтап)!

Коментар

Понеже гледам че има желаещи да ползват подобно изобретение зимъска. Според мен това нещо въпреки жироскопа не става за каране по сняг и лед. Може и да не паднете, но поведението му много лесно ще стане неконтролируемо, попадайки на лед или сняг.
          Gnome Rhone AX2 800 1938
          Yamaha XT600Z 1VJ 1986
          Husqvarna Te 510 1989
          Argvmentvm ad novitatem

Коментар

ПП За яд на всички-днеска във Варна е сухо и направих 30 км с мотор(последното без майтап)!
            Да не беше ти с чопъра на крайезерния път?
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ехеее, голяма дискусия се заформила тук! Аз просто търсех една публикация на ВВС и попаднах на този клип. Стана ми интересно , но и аз не бих заменил традиционния ми мотор с това изобретение. Не се знае обаче дали на утрешните мотористи няма да им е по-лесно да подкарат такова чудо не технологията, отколкото традиционен мотоциклет.

На колегата , който се притесняваше за завоите ще кажа, че наклона си го смята сам и в завой променя положението на жироскопите и мотора застава под точния ъгъл, за да няма странични ускорения. Това мене би ме изтормозило , защото ще има конфликт с моето собствено усещане за равновесие в завой.

Коментар

Една интересна статия за двуколесни с жироскоп http://alternathistory.org.ua/giroka...ha-shilovskogo

Коментар

Аз само се чудя какво ли ще се случи ако електрониката започне да се гъбарка..... хаххахах с тия мощни жироскопи ще са големи лупинги, големи атракции
                  Предполагм всичко ще е проверено хиляди пъти, ама все пак... като гледам какви телефони (с кански бъгавини) пускат в продажба искрено се надявам случаят тук да е по-друг
                  P.S. Не злобея, просто ми мина през главата и си го представих. Доста забавно.
                  Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
                    Аз само се чудя какво ли ще се случи ако електрониката започне да се гъбарка..... хаххахах с тия мощни жироскопи ще са големи лупинги, големи атракции
                    Предполагм всичко ще е проверено хиляди пъти, ама все пак... като гледам какви телефони (с кански бъгавини) пускат в продажба искрено се надявам случаят тук да е по-друг
                    P.S. Не злобея, просто ми мина през главата и си го представих. Доста забавно.
                    От подобни странни мисли и хрумвания още си карам мотор с карбуратор и не се доверявам на инжекция....
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
                      Предполагм всичко ще е проверено хиляди пъти, ама все пак...
                      Неминуемо ще е проверено, поне 5000 дена, като в някаква реклама за някакъв афтомобил. Мернах я тези дни. Както и да го смятам, това са много години Само не са уточнили колко часа е денонощието в онзи свят...на изобретенията и тяхната проверка.
                      Имайте повече вяра на технологиите и изпълнението им. Не избирателно
                      Gnome Rhone AX2 800 1938
                      Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                      Husqvarna Te 510 1989
                      Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Изкорах се преди 5г.като бях в Англия колко стари коли в перфектно състояние се карат.И не щото нямат пари хората, а защото ние на изток сме ....
                        ...каквито сме и на запад. В същата англия "опашката" за електрически нисани по-миналото лято траеше 6 месеца. Разбирай - приемаха се поръчки за 6 месеца напред. А там не са 6-та глуха като тук, ами малко или много приоритетен пазар, с възможности.

Съвсем сериозно, скоро мисля да си спирам мобилния тел. , защото заради него вече нямам СЕКУНДА ЛИЧНО ВРЕМЕ.
                        За личното време си си виновен ти, не телефона ти. Телефона си има копче за изключване - ЦЪК, и лично време колкото си искаш. Аз не страдам от постоянно звънене и без да го изключвам. Всеки сам си избира стила на живот, и технологиите са просто средство - никой не те задължава как и колко да го ползваш.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X