Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересно - непадащ мотор !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интересно - непадащ мотор !

Не знам защо гледаме така на новото! сигурно защото имаме усещането че още мнооого дълго ще си караме най старото. То причината е ясна, но поне да мислим малко по позитивно.
    При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
      Не знам защо гледаме така на новото! сигурно защото имаме усещането че още мнооого дълго ще си караме най старото. То причината е ясна, но поне да мислим малко по позитивно.
      Езда си е езда ,новото си е ново .

Коментар

Аз на това не бих се качил. Няма го фън фактора, не че не вярвам на технологията. Мотор с ел. двигател - без мен, ако не бръмчи, вибрира и няма опасност да се утрепеш не е за мен (говоря за мотори, да не си помислите нещо друго )

Оффтопик:
        ------------------------------------------
        За мене върха беше, че тоя тип от клипчето дето си е поръчал едно такова (Самюел Лонг) явно смята да смени BMW GS1200 (на 3:35 мин от клипа) с това подобие на мотор. Това ако не е показател че BMW-то не му е харесало, то не знам какво е

П.С.
        Това може да се помести в темата BMW vs KTM като пример за това, колко са зле са моторите на BMW

Лично аз никога, ама никога не бих сменил GS1200 за тая джаджа
        (освен ако не ми я подарят и намеря индивид който да ми плати 24000 гущера за него После ще чета пак темата BMW vs KTM за да реша какво да си взема с тези пари )
        Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
        Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Хммм, не изгледах клипчето подробно но...

Да е ново, да е ново... колко да е ново:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gyroscope-car.jpg
Прегледи:1
Размер:105.9 КБ
ID:5434169

Име:gyroscope-Brennan.jpg
Размер:412.0 КБ
ID:5434170

Име:gyroscope-Train.jpg
Размер:347.4 КБ
ID:5434171

Име:brenngy1a-1.jpg
Размер:31.2 КБ
ID:5434172

Снимките ги гепих от тук.
          Калин - О88 б579I9I
          Обичам да пътувам, не обичам да пристигам.

Коментар

Пак се намериха критици....ама винаги е било и ще бъде така.
            Аз пък мисля, че е много добро МПС за градски условия, особенно през студената част на годината. Няма задръствания, проблеми с паркирането. Според мен само многото електроника може да извърти номер.
            HONDA XL650

Коментар

A защо не го приложат в автомобилите?
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                A защо не го приложат в автомобилите?
                Щото трябват три точки за определяне една равнина. Две стигат само за линия, а както е известно около една линия (ос) може да се завъртиш, а около равнина не можеш.
                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Една система за страничния наклон само. Даже куплирано с нещо каро КЕРС при формула.
                  Последно редактирано от //Радо//; 12-12-12, 20:30.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                    А, то само на включ-изключ ще си играе. Според мен има обощо с това, че жироскопите са два и вероятно се въртят в противоположни посоки.
                    Бе, в клипа споменаха, че жироскопите били два с цел дублиране за повече безопасност.

Коментар

redundency... в случая може да значи преосигуряване. Но според мен по-скоро неутрализират нещо. Примерно осцилациите. Не знам. По-точно не съм сигурен. От както учих висша физика има вече повече от 20 години. Поизветрял съм.
                      Последно редактирано от NovemberCharlie; 12-12-12, 20:32.
                      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Моторчето е велико!
                        Като заклет фен и ползвател само и единствено на електрически коли, мотори, ел.велосипеди и какви ли не изгъзици от сорта, Це1 ме грабна веднага!
                        Само ще призова всички дето критикуват да отидат в тази фабрика и да поработят в този екип(99,5% от опиталите няма даже да бъдат допуснати до второ интервю).
                        Да си поблъскат главата после по отношение на всички проблеми, които са решили тези хора. Да измислят и как да съчетаят всичките нови и стари открития, и то в този готин дизайн.
                        Обзалагам се че 3 кабела на един контролер и ел.мотор не могат да вържат дори(най-елементарното) ..Ами хардуера? Ами софтуера? Кой е запоявал микрочипове и разработвал платки? Ами безсънните нощи?
                        Трябвало да бръмчи и да п@рди..и да се падало, и да ни веело вятъра.
                        Много груба и нетактична е човешката природа..
                        Научете какво е уважение.. Всичко е по-лесно когато има уважение!

CITYEL

Коментар

Браво на екипа.
                          Много готино.
                          още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Много добро, това е бъдещето. Сигурен съм че има много хора, които искат да се придвижват с двуколесно (трудно ми е да го нарека мотор), но ги спира точно шума, вибрациите, мръсотията, липсата на защита и опасността от падане. Освен това, при развитието на тази разработка нищо не пречи да се направи и открит вариант, даже и ендуро Колкото до цената, $24000 е първоначалната, като предполагат че при масово производство може да се слезе до $12000, дори и по-малко. Никой никого не кара да си го купува, нито пък някой твърди че това ще замени класическите мотоциклети. Но с едно такова с удоволствие бих ходил в момента на работа , не да вися с колата по задръстванията (стига ми само че няма да се изльоскам на някой лед, другото е бонус ).

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                              Интересна ще е борбата на жироскопичния стабилизатор с центробежните сили в завой. Физиката винаги побеждава, най-много шофьорът да скочи сам от ужас
                              Това го кажи на псевдомотористите/захарните петлета/ с гел по косата,където единственото удоволствие от мотора е да им масажира Г точката.
                              ПАВКО
                              0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
                                Моторчето е велико!
                                Като заклет фен и ползвател само и единствено на електрически коли, мотори, ел.велосипеди и какви ли не изгъзици от сорта, Це1 ме грабна веднага!
                                Само ще призова всички дето критикуват да отидат в тази фабрика и да поработят в този екип(99,5% от опиталите няма даже да бъдат допуснати до второ интервю).
                                Да си поблъскат главата после по отношение на всички проблеми, които са решили тези хора. Да измислят и как да съчетаят всичките нови и стари открития, и то в този готин дизайн.
                                Обзалагам се че 3 кабела на един контролер и ел.мотор не могат да вържат дори(най-елементарното) ..Ами хардуера? Ами софтуера? Кой е запоявал микрочипове и разработвал платки? Ами безсънните нощи?
                                Трябвало да бръмчи и да п@рди..и да се падало, и да ни веело вятъра.
                                Много груба и нетактична е човешката природа..
                                Научете какво е уважение.. Всичко е по-лесно когато има уважение!

Колега към теб само с добри чуства от времето когато продаваше тук една беседка подобна на това чудо/техническо недоразумение/
                                явно си моторист щом това нещо може да го наречеш мотор.
                                ПАВКО
                                0888802068

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X