Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замислил съм се сериозно за R1200GS...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Замислил съм се сериозно за R1200GS...

В подобна схема се бях забъркал и аз.
    Мотора беше от официален дилър на BMW. Имаше договорка с продавача мотора да е в сандък готов за транспорт. Транспортната фирма от БГ ще ше да го достави за 350-400 паунда. Имаше условие мотора да може да се натовари директно на TIR-a. Ако мястото е в централни зони и няма достъп цената е по висока. Също така търговеца беше любезен да ми изпрати HPI sertificate. Цената за транспорта е за London.
    BMW F800GS

Коментар

Браво, Оги, най-накрая някой да направи добър избор.
      Не си спестявяй удоволствието да си го докараш сам и да му свикнеш първо по хубавите пътища.
      Намери някой да ти го пази пет месеца и после три хиляди усмихнати километра
      Ride to arrive.

Коментар

Оги, браво за избора и дано и като цяло е хубав както външния вид. В момента откъдето и да тръгнеш ще береш голям студ, предвид прогнозите за времето за Европа. Все пак ти препоръчвам през Италия и Гърция като по-топло. Алпите можеш да си ги минеш и през голямото тунел, но със сигурност ще береш студовете. Ако все пак решиш да тръгнеш задължително сложи нови гуми и то по-меки. От познатите ни Мишелин с нормалната шарка са най-меки и не ги помпи да са много корави за да не пързаляш някъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Оги Преглед на мнение
          Чудя се, дали не е по-безснежен маршрута от щом стъпя на континента, след Ламанша, да тръгна през Франция, към Италия и от там през Бари-Игуменица с ферито, и през гръцко та у нас.
          Моля ако някой е минавал по подобен маршрут, да сподели информация и предположение дали ще е по-малко рисков от към заснежени пътища
          Оги,Честито!

Според мен "най-топлия" ти маршрут минава с фери до Испания и от там по средиземноморския маршрут,Барселона,Марсилия,Ница,Генуа,Бари,Игуменица,София.Пътувал съм го,но само през лятото.Само за информация-англичаните ползват това фери до Испания на път за Мароко през зимните месеци,именно за да избягат от студа и снеговете във Франция.
          Ако те интересуват подробности и решиш да караш по това трасе,мога да се пробвам за повече инфо.УСПЕХ!

Поздрави,
          търся си подписа....

Коментар

Някакви новини?

Коментар

Хубавата е, че Оги е с нов мотор - да му е честит!
              Леко неприятната - че докарването е малко сложно.
              Ще чакаме повече подробности от самия него.

Коментар

Здравейте, приятели!
                Новините са следните: пристигнах в Лондон, платих мотора и потеглих с него към мястото, където щях да правя първа нощувка. Тръгвайки се свързах с мой приятел (Вилко, админа на Байкърз), който по предварителна уговорка, трябваше само да влезе в ebikeinsurance.co.uk и да плати с кредитна карта месечна, аксепнатата от мен, котировка за ГО за мотора, с която да мога да си стигна в БГ. Като пристигнах на адреса, на който щях да нощувам, разбрах от Вилко, че сайтът отхвърлил вече 2 кредитни карти. Аз опитах с още 2 издадени в БГ и една издадена в Германия, но резултатът си беше същия. Тогава един познат в Лондон, по моя молба, разрови в интернет в търсене на други компании за застраховки, и намери в сайтове, в които си пише, че през зимата не правят такива застраховки. Просто тия от ebikeinsurance.co.uk бяха пропуснали да споделят тази информация, а само отхвърляха плащанията със съобщение, че отхвърлят картата и да опитаме с друга.
                Оставих мотора при един съсед, на хората, при които нощувах и си хванах самолета за БГ.

Забавните недоразумения продължават:
                с неоценимата помощ на Мони от вчера имам зелена карта, въпреки, че моторът е още с английски номера, но.... в притесненията около това какво да правя, съвсем забравих да взема телефона на човека, при който си оставих мотора. Той, все пак е съсед, на познатите, при които нощувах и просто смятах, че няма проблем, чрез тях да го намеря. Обаче, съм пропуснал "дреболията", че те заминаха на почивка - круиз с някакъв кораб, и от няколко дни са в открито море и нямат сигнал на ГСМ-мите си.
                В заключение - чудя се, да тръгвам ли за Лондон или да продължавам да търся варианти някой да стигне до адреса, на който ми е мотора, за да поиска телефона на пича, за да му се обадя и разбера, дали и той, случайно не е някъде на почивка, например. Защото ако замина и него го няма, ще се наложи да си спя на хотел, да си разглеждам Лондон и да чакам, да се появи

Звучи идиотски, освен това, точно така се и чувствам, но всички перипетии са си самата истина

Изчаквам още малко, да видя ще се намери ли вариант да получа/открия телефона на този човек, и тръгвам. В събота имаше самолет с 2 свободни места, ако не с него, в понеделник има друг. С един от двата ще замина, пък ще видим как ще се развият нещата

Коментар

Муха-ха-ха! Всичко си звучи съвсем... добре! Някой беше написал "кофти планирането е майка на приключението"... а то е едва в началото си..Добрата страна е, че ще има за какво да си говорите след време!
                  A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

Първоначално публикуван от Оги Преглед на мнение
                    ...
                    Изчаквам още малко, да видя ще се намери ли вариант да получа/открия телефона на този човек, и тръгвам. В събота имаше самолет с 2 свободни места, ако не с него, в понеделник има друг. С един от двата ще замина, пък ще видим как ще се развият нещата
                    Оги, аз съм в Лондон от два месеца.
                    Ако нещо закъсаш или няма къде да спиш за 2-3-4 дена ще измисля вариант, няма да останеш на пътя.
                    Поне със спане и храна мога да помогна
                    Телефонът ми е в подписа.
                    Ако мога с нещо да бъда полезен - обаждай се.
                    Последно редактирано от darkrose; 10-02-11, 22:59. Причина: редакция
                    .

Коментар

Оги, честито.
                      Защо просто не изчакаш твоите познати да се върнат от екскурзията. Тъкмо ще се позатопли малко и ще си направиш чудесна разходка от Лондон до София с мотора. Вярно, че е голяма тръпка покупката на нов мотор, но пък маршрута си струва да се измине в едно малко по-топло време.

Коментар

Здравей Оги,
                        Чак сега виждам темата.
                        Честито за мотора, излежда много добре на снимките, 2010 година регистрация, не е зле.
                        Относно вариантите за транспорт:
                        1. Ако решиш да оставиш мотора в Англия до пролетта/лятото може да наемеш гараж или контейнер. Цената е около 60 паунда на месец. Аз лично нямам против до го оставиш пред къщи, но предполагам че няма да има застраховка и е доста рисковано.
                        2. Има компании, които извършват превоз до Бг на багаж, предполагам, че ще превозат и мотора. Цената е 1 паунд на кг. Добрата новина е че може да дойдат да го вземат от място и няма нужда да си лично тук.
                        3. Ако си решил да го вземеш сега може би най-добрия вариант е ферибот от Портсмут до Билбао или Сантандер и от там по маршрута на Мони по средиземноморието.
                        Ако имаш адреса и името на човека при който си оставил мотора, мога да се опитам да ти намеря телефона му (излкючвам варианта 'човека взе парите, каза чакай малко')
                        Другия вариант, ако знаеш името на кораба с който пътува твоя приятел може да му се обадиш. На корабите също имат интернет.

Надявам се да съм бил полезен с информацията

Ако се спреш на втория вариант, можем да караме заедно до Бг, тъй като и аз планувам прибиране с мотор.

Успех!
                        Любен

Коментар

/Честито Оги!
                          Аз имах подобен проблем със застраховката - платих с кредитна карта от БГ и карах с невалидна застр. - имай предвид, че ако си с постоянен (на книжката) адрес, който не е в UK - най-вероятно няма да е валидна. Това, че не е валидна заради адреса НЯМА да го пише на самата застраховка.

Аз обаче се прибрах така - никъде не са ми я искали - само в Сърбия си платих тяхната за всеки случай...
                          You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Първоначално публикуван от Luk Преглед на мнение
                            Здравей Оги,
                            3. Ако си решил да го вземеш сега може би най-добрия вариант е ферибот от Портсмут до Билбао или Сантандер и от там по маршрута на Мони по средиземноморието.

Успех!
                            Любен
                            Проблема е,че тези фери-та от Портсмут/Сантандер и Портсмут/Билбао до началото на месец март не извършват круизи поради особенности на метеорологичната обстановка конкретно в "Бискайски" залив.Последния "шедъл" се извършва между 26ти и 30ти декември.

Поздрави,
                            търся си подписа....

Коментар

Честито за придобивката, със здраве да си я караш Има една фирма Емпреса, която се занимава с доставки на багаж от UK http://empresa.dir.bg/_wm/contacts/?df=10
                              Може да свършат някаква работа, цената е около паунд на килограм. Използвани са за гуми и други по-дребни неща безпроблемно.

Коментар

Здравей Оги,

Пропоръчвам спедиторска фирма редактирано- транспортирали са мотоциклети от Англия. Цената, която предложиха миналата година беше изключително добра. Търси Велин Маринков - управител на фирмата.
                                с препоръки от Емил Михайлов. Ако имаш нужда от помощ телефона ми е 0888269298
                                Последно редактирано от Димо; 11-02-11, 12:59. Причина: реклама

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X