Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Куфари за BMW R1150GS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Куфари за BMW R1150GS

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
    Куфарите са станали много добре. Поздравления.
    Колко е ширината на мотора с тях ?
    Ширината е 96см.
    BMW F800GS

Коментар

Чухме се с колегата и вече чакам новите си ключалки.Благодаря предварително!

Коментар

Браво колега. Куфарите ми харесват. Пожелавам ти честичко да ги пълниш
        Ламарината черна или неръждаема е?

Коментар

Първоначално публикуван от mastora Преглед на мнение
          Браво колега. Куфарите ми харесват. Пожелавам ти честичко да ги пълниш
          Ламарината черна или неръждаема е?
          Ламарината е алуминиева.
          Благодаря на всички за положителните коментари.
          Скоро се надявам да има и резултат с топ касата и стойките за нея.
          BMW F800GS

Коментар

Колега, по мое мнение куфарите и стойките са на ниво на най-добрата изработка която съм виждал, страхотни са... Поздравления за майсторските и дизайнерски умения
            Ще се радвам да науча повече за допълнителната кутия--как се възроди идеята?
            Последно редактирано от Purple Elephant; 14-02-12, 08:13.

Коментар

Идеята се оформи след ровене в нета отностно кой какво носи и къде го съхранява по време на път. Идеята за кутията не е нова, но това което намерих беше с обем 3,5 литра, цена около 300 лв. и не ставаше за моя мотор. Оказа се, че стойките които имах няма да ми свършат работа и ще трябва да направя нови съобразени с кутията. Така започна всичко...
              BMW F800GS

Коментар

Проекта е почти завършен.
                Стойка за топ каса
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_23271.jpg
Прегледи:1
Размер:106.2 КБ
ID:5353788

Топ каса
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_23341.jpg
Прегледи:1
Размер:84.2 КБ
ID:5353789
                BMW F800GS

Коментар

Супер, но ми се струват огромни куфарите особено топ касата. Такъв обем багаж ако се запълни ще пострадат други части на мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                    Супер, но ми се струват огромни куфарите особено топ касата. Такъв обем багаж ако се запълни ще пострадат други части на мотора.
                    Честно казано и аз свиквам с визията на мотора с тази топ каса. Но размерите и са 33х38х33 което е между размерите на ТТ 31,5Х40Х30 И СВ-Мотех 34х41х33. Определено трябва да се внимава как се запълва този обем. Алуминиевата рамка на 1150GS не е много здрава и за това моята е подсилена с метални планки. Размерите на куфарите също са много близки до тези на ТТ. за 40 литрови куфари.
                    Но явно фотографа иМ Гие слаб.
                    BMW F800GS

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                      ....... ще пострадат други части на мотора.
                      И аз по тази причина се възпирам да добавям кутийки или чантички в задната част, а там място има. Да не споменавам закачените по самите куфари туби, шишенца, или още чанти. Натоварен така мотора и без това има проблем с разпределение на масата върху задното колело.
                      По съм склонен по ролбарите, по тавата, някъде по предницата, резервоара и т.н.

Забравих да вметна , МНОГО добро изпълнение.
                      П.П. Да не се притеснява фотографа.
                      Последно редактирано от fozy; 07-03-12, 08:48. Причина: допълнение
                      още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Добре де, значи мотора е предвиден за 2-ма човека и ако човек пътува сам не мисля ,е е чак такъв проблем претоварването.Куфарите са малко по-назад от мястото където пада тежестта на пасажера. Ясно ,че с разпределението на тежестта ляво-дясно трябва да се балансира.А някъде на някой фабричен куфар пише ли товароносимост, както го пише на пластмасовите куфари? А и куфарите ще се пълнят с парцали , а не с олово.
                        ПП Ако обаче пътува и пасажер вече се променят нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                          А някъде на някой фабричен куфар пише ли товароносимост, както го пише на пластмасовите куфари?
                          Да, пише. 5 (пет килограма) и 125 км/ч максимална скорост с куфари. На алуминиевите оригинални на GSA 1150 включително "topcase". Това, разбира се не е вярно. Целта е да не се поведат едни съдебни дела ... аз съм товарил по 15кг и съм карал с по-висока скорост от 125.
                          Куфарите на Асен са хубави и по-тесни от оригиналните за модела (габарит 106см), което си е предимство. Но са малко по-тежки.
                          ______2
                          Е = MZ

Коментар

Много добре изглеждат, браво! Може ли инфо за лазерното рязане (в смисъл къде), че ми трябва такава услуга.

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
                              Много добре изглеждат, браво! Може ли инфо за лазерното рязане (в смисъл къде), че ми трябва такава услуга.
                              Това е телефона им 925 13 66. Звънни им преди да се разходиш до там. Намират се на пътя за Калотина срещу шоурума на Ивеко.
                              BMW F800GS

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                                Добре де, значи мотора е предвиден за 2-ма човека и ако човек пътува сам не мисля ,е е чак такъв проблем претоварването.Куфарите са малко по-назад от мястото където пада тежестта на пасажера. Ясно ,че с разпределението на тежестта ляво-дясно трябва да се балансира.А някъде на някой фабричен куфар пише ли товароносимост, както го пише на пластмасовите куфари? А и куфарите ще се пълнят с парцали , а не с олово.
                                ПП Ако обаче пътува и пасажер вече се променят нещата.
                                Първоначално публикуван от ...
                                Да, пише. 5 (пет килограма) и 125 км/ч максимална скорост с куфари. .....
                                На задния ми куфар пише 180!

На мен за солово пътуване повече ми допада концепцията задната част от седалка да се замени с чанта. Тежеста ще се "изтегли" напред проблизително с 50см.
                                още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X