Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странични куфари за Honda Africa RD04

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странични куфари за Honda Africa RD04

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
    ...Мисля да копирам от на ilarioncho скицата ... за направата на моите
    Фаца, имам забележка към начина по който ми се получиха капаците. Към тази схема трябва да направя няколко корекции. Тогава я публикувах за добиване на представа с идеята да начертая нова, с коригирани размери на капаците... ама нали знаеш приказката за постоянното и временното... Ако можеш да изчакаш няколко дни ще го направя и ще го публикувам.

Размерите на кутиите са ОК. Получиха се много добре.

Закрепването направих, като директно в страницата на куфара направих отвори като на оригиналните куфари Givi/Kappa. За здравина в местата на тия отвори занитих подсилващи планки от стоманена ламарина. Ако имаш търпение ще снимам и това. В интерес на истината е доста играчка да уцелиш точния размер. Закрепването на Иво е доста по-лесно за реализация.
    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Аз не бързам толкова ... още листа алуминии не съм купил .. камо ли други работи

Просто ми се иска , това лято да прекарам 1месец на Хърватския бряг .... и за там ще ми трябват куфарите

Утре ще ходя да гледам цени на Алуминии и различни глезотии
      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Преди няколко месеца имах удоволствието да поговоря за малко с този голям пътешественик, Ian Coates

Търкаля тези куфари ГИВИ, ръбатия модел, сигурно от 15 години, а може и повече. Сподели ми, че неколкократно е правил мелета с тях и дори не са мръднали. Позаинтересовай се, има много такива на старо, а и нови не са кой знае колко скъпи. Ще паснат на стойките ти, все пак за тях са правени.
        Yamaha XT​M600E '98
        Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Ръбатите 45-литрови ГИВИ са класика в жанра. Новите модели са по-големи и по-красиви на външен вид, но не са в никакъв случай по-здрави. Окачването е стандартното монокей.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

Днес се разхождах в магазин за строителни стоки ... и ми дойде налудничевата идея ... да използвам 2 туби за гориво от по 20л.
            Вярно ... мястото ще е на половина за багаж , но пък ефекта ще е як (мен ще ме кефи, за другите не ме интересува)

Идеята е да се отреже горната част на тубата ... да се сложи на панти ... и да се закачи ключалка за катинарче (или нормална ключалка ... зависи какво намеря по магазините.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:420626.jpg
Прегледи:1
Размер:79.1 КБ
ID:5270373

Тия дни ще изрежа подобие на тубата от картон да видя как ще стои ... горе долу.

Коментар

Няма ли да са тежки от туба, ще ръждясват, пък май ще имаш и по-малък литраж. Трябва да се направи добре капака да не пропуска вода - мисля, че не е добър вариант, но пък за разлика от минусите - ефектен.

Коментар

Faca, не се занимавай с глупости във Виена има сумати магазини за мотоекипировка. Ще ти пратя тия дни координатите на един събин който има магазин за по-евтини неща. Ще бъдеш трагикомичен с туби, отрязани като куфари. Със сигурност ще спират много хора да те снимат. Все пак караш Африка, избери нещо дето и приляга

Коментар

Що не и сложиш кош?
                  Тубите ще прилягат на Днепр, Урал, ИЖ, но не и на Хондичката.
                  Не я омаскарявай
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ако искаш нещото, което е най-евтино и ефектно - търси "army surplus ammo box" в Google.
                    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Ето ти и истински експедиционни куфари във всякакви рамери и видове. Трябва само да избереш модела и да ги окачиш на тръбите. http://www.zarges.com/de/logistikger...te/kisten.html
                      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                      Златомир Попов - Forry

Коментар

Ето как изглеждат кутии за патрони.

Име:panniers 002.JPG
Размер:140.3 КБ
ID:5270739

Име:panniers 003.JPG
Размер:146.9 КБ
ID:5270740

Коментар

Миналата година надрах едно Рено в чужбина и ми поискаха 2000 евра ,след 30 мин тьркане с паста всичко беше ОК и това от пласмасата на куфара,но ако беше с тия от патрони май трябваше да ги платя

Коментар

При подобен случай , даваш му номера на зелената карта, пишете един протокол на място , и да се оправят неговите застрахователи.
                            Нито той (потърпевшия) , нито полицайте са компетентните органи които трябва да определят кой и колко ще плаща.
                            Това, че чужденците опитват на момента пари, не трябва изобщо да ви бърка ... прощо му казваш да го повтори това за парите пред ченгета и случая приключва
                            По темата....
                            Сега съм пред дилема ..
                            1.) Чакам Гиви куфари 3 броя за 120€ ... или 2 за ... под 100 (щото един си имам)
                            2.) Тия дето sabin ги е показал на снимката ... има ги в ebay хиляди ... ще дойдат малко над 100€ и 2та
                            3.) Куфарите дето ВладиЧ ги показа ... тия са малко по-дебело ... около 150 до 180€

Мен лично ме кефят тия от амуниции ... утре ще ходя в един магазин да ги видя и да ги пипна

Коментар

Тези "моите" се оплаква човека, че било много тежки.

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                                При подобен случай , даваш му номера на зелената карта, пишете един протокол на място , и да се оправят неговите застрахователи.
                                Нито той (потърпевшия) , нито полицайте са компетентните органи които трябва да определят кой и колко ще плаща.
                                Това, че чужденците опитват на момента пари, не трябва изобщо да ви бърка ... прощо му казваш да го повтори това за парите пред ченгета и случая приключва
                                ....
                                Това важи за Австрия и по-EU, ама за Сърбия и производни, в БГ, TR и от този род си жив "изгорял".
                                още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X