Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Mondo Enduro
Свий
X
-
До: Mondo Enduro
Броите ме и мен! Моето копие не купувано от мен и искам да се поправя.Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнениеАз също съм навит да си поръчаме, мога да се заема. Така и транспорта ще ни е по-малък.
Колко да заръчам ? barni, Бойко, Филип, Владич и аз - общо 5 ???
Или още ?
Моторите са DR 350...Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнениеМного сериозна агитка. Аз съм гледал филма два пъти по Дискавъри. Не бяха ли моторите им 650 кубикови ДР-и? Те в същност са си моторджии, но всеки е карал в Англия, кой чопър, кой пистарка. От там решават да обиколят света. Отидоха при някакъв, който много е обикалял и той ги посъветва да купят въздушни, едноцилиндрови, японски мотори за целта. И те купиха ДР-и. Но не нови, а втора ръка! Подсилиха рамите от зад с железа и заварки в един гараж в Лондон и тръгнаха. Първоначално бяха повече. Забравил съм, но май 8 човека бяха. Един се отказа в Италия. Друг катастрофира май в Сърбия, или в Турция блъсна крава. През България, като минаха бяха скрили парите си по рамите на моторите. Кожените гащи и кожените якета... Багажа с найлони увит и т.н. Няма куфари, няма горатекси и хотели, няма ГПС-и... В Русия бяха останали трима. Минаха през Сибир и там вече им се разказа отвсякъде играта. Даже возиха моторите на влак щото нямаше никакъв път. На края на Русия май в Магадан на единият му свършиха хептен парите и се прибра със самолет в Англия. Друг май си продаде къщата за да продължи. В Англия накрая пристигнаха само двама от цялата група след една година от тръгването пак със същите мотори и със същите кожени гащи и якета, с които тръгнаха, но вече обиколили света! Посрещна ги целият град, като герои, което малко ошашака нашите моторджии. Няколко дни след това единият от тях пак започна работа, като учител в местното училище на същото място, където е работил преди година и преди пътешествието. Очарован останах от тези момчета и си мисля че много ми повлияха за това което и аз се опитвам да правя от няколко години.
Нямаше спонсори, нямаше цифрови фотоапарати, пишеха по едни тетрадки дневник на пътешествието, но в Сибир като падна в един гьол и една кал този с мотора си, който пишеше дневника и мастилото се разми, та и част от записките изгубиха. Пукаха гуми. Трошиха лагери. Правиха клапани. В Русия в някакъв военен завод им правиха някакви части за моторите. Абе "голяма веселба" беше, но се справиха пичовете. Ако откриете някъде филма и можем да го гледаме и запишем с огромно удоволствие ще платя, за да го притежавам! Мисля че беше две серии по близо час всяка.
Austin Vince сега е легенда в тази индустрия. А човекът, който им помага със съвети в началото е Criss Scott - автора на Adventure Motorcycling Handbook - т.н. "библията" - той сега е ежедневно в Horizons Unlimited - Africa Section и помага на всички. Но най-много ме впечатли абсолютната дисциплина, с която работеха за минимизират разходите си - повече няма да издавам нищо, само ще кажа, че всеки може да научи нещо от този филм.
А ако сме почнали, направо да поръчаме и "Аdventure Motorcycling Handbook" както и Tierra Circa - втория трип от 2000г. на част от групата - отново на "стриктен бюджет"You'll never find out - I got no key hole....
Коментар
-
To тогава Дискавърито не беше преведено и аз съм гледал, почти без нищо да разбера от езика, та за това много подробности са ми убегнали, но помня че много се впечатлих.
Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
За съжаление съм го пропуснал когато са го давали по дискъвъри, така, че смятам да поправя тази неправда. +1 за мен, моля.Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнениеАз също съм навит да си поръчаме, мога да се заема. Така и транспорта ще ни е по-малък.
Колко да заръчам ? barni, Бойко, Филип, Владич и аз - общо 5 ???
Или още ?HONDA CBF1000
Коментар
-
Ако сте поръчали повече, бройте ме и мен.
П.П. Покрай новата ми играчка, почти не остава време за форума, та съм пропуснал това...Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Поръчани са повече. Един повечеПървоначално публикуван от giorgio Преглед на мнениеАко сте поръчали повече, бройте ме и мен.
П.П. Покрай новата ми играчка, почти не остава време за форума, та съм пропуснал това...
Според записаните в темата - общо десет.
Честито и тук за новата ти играчка. Чакаме представяне.______2
Е = MZ
Коментар
-
Димо, по празниците на къде ще бръмчиш? Аз ще ходя до Пловдив и х. "Бунтовна". Ако се пресичат някъде пътищата ни, да пием по едно-две (кой кафе, кой бира
) и да си платя диска.
Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Коментар