Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mondo Enduro

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mondo Enduro

Това е може би най-вдъхновяващото мотопътешествие, което съм гледал някога. Далеч преди Long Way Round ...

През 1994г. седем приятели, британци решават в кръчмата да обиколят света с мотори. Никой от тях не знае почти нищо за моторите или пътуванията с тях, но .... го правят За малко повече от година с 350 см3 ендура.
    Първите описали(документирали) преминаването си с мотори през Кавказ, Централна Азия, Русия, Сибир, Африка и Америка. Без спонсори и без поддръжка. Абсолютна мания. Не мога да не го споделя Най -яките, суперпичовете, Авторите на жанра ....

Разбира се си имат сайт http://www.mondoenduro.com/
    ______2
    Е = MZ

До: Mondo Enduro

Това съм го гледал още едно време по Дискавъри(още беше на само по сателит).И е най-хубавия филм от този жанр,когато минаваха Сибир беше направо брутално.Мисля че минаха 400 метра за 24 часа(после се качиха на влак).
    За съжаление не мога да го намеря да си го сваля.
    Един от тях-Austin Vince-миналата година участва в едно пътешествие в Сахара,ако го намеря в ADV-ще го постна.

Коментар

Аз не го бях гледал ... Не знаех, че са го пускали по дискавъри, но филма наистина си струва. Най-ценното е, че поставя началото и показва по един твърде весел (по английски) начин същността на едно голямо пътешествие. Бих си го купил (19 лири), освен за да имам оригинала и защото всъщност, като се замисля - това е естественият ход на събитията ...
      Правиш нещо, на хората им харесва, пишеш книга/филм и го слагаш "на масата" ... ако и тя/той им хареса - купуват, а ти произвеждаш пак
      Има милиони такива истории (предимно с книги разбира се), но с мотоциклетни пътешествия са едва няколко...
      А този е шедьовър и познавам поне още двама на този свят, които е вдъхновил да поемат към неизвестното ... с мотор. Единият е в Непал в момента
      ______2
      Е = MZ

Коментар

Аз също бих си купил филма,но тези неща с доставката все още ме плашат нещо.
        Случайно да знаеш с какви мотори пътуват? Защото аз мисля че са някакви Aнглийски военни мотоциклети по лиценз на Сузуки,но не съм много сигурен.
        Колкото до вдъхновяването,като гледах филма мислих да паля Иж-а и да тръгвам.

Коментар

Страшен фен съм на тези младежи. Навремето като гледах филма, карах сузи др 600. Факта, че техните машини много приличаха на мойта, ме караше да настръхвам още повече Сузита са, и аз съм сигурен. За филма и аз бих дал парички.
          Поздрави!

Коментар

Тези момчета ми напълниха душата. Със сигурност е имало много тежки моменти, но нали знаете помни се само хубавото.
            РЕСПЕКТ!!!
            0887 246718

Коментар

Suzuki DR 350.
              Без сериозни ремонти!

Коментар

Ако някой иска филма - мога да го кача на FTP-то.
                Но ако не Ви притесняват неща като доставка и т.н., насърчавам Ви да си го купите. Ако не друго поне да подпомогнете хора със същите страсти, които са хвърлили доста труд да го филмират и т.н. Дори част от филма е бил записан на лента, а не магнитен носител!?

Да не говорим какво е направил този филм за нашата суб-култура...
                You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Много сериозна агитка. Аз съм гледал филма два пъти по Дискавъри. Не бяха ли моторите им 650 кубикови ДР-и? Те в същност са си моторджии, но всеки е карал в Англия, кой чопър, кой пистарка. От там решават да обиколят света. Отидоха при някакъв, който много е обикалял и той ги посъветва да купят въздушни, едноцилиндрови, японски мотори за целта. И те купиха ДР-и. Но не нови, а втора ръка! Подсилиха рамите от зад с железа и заварки в един гараж в Лондон и тръгнаха. Първоначално бяха повече. Забравил съм, но май 8 човека бяха. Един се отказа в Италия. Друг катастрофира май в Сърбия, или в Турция блъсна крава. През България, като минаха бяха скрили парите си по рамите на моторите. Кожените гащи и кожените якета... Багажа с найлони увит и т.н. Няма куфари, няма горатекси и хотели, няма ГПС-и... В Русия бяха останали трима. Минаха през Сибир и там вече им се разказа отвсякъде играта. Даже возиха моторите на влак щото нямаше никакъв път. На края на Русия май в Магадан на единият му свършиха хептен парите и се прибра със самолет в Англия. Друг май си продаде къщата за да продължи. В Англия накрая пристигнаха само двама от цялата група след една година от тръгването пак със същите мотори и със същите кожени гащи и якета, с които тръгнаха, но вече обиколили света! Посрещна ги целият град, като герои, което малко ошашака нашите моторджии. Няколко дни след това единият от тях пак започна работа, като учител в местното училище на същото място, където е работил преди година и преди пътешествието. Очарован останах от тези момчета и си мисля че много ми повлияха за това което и аз се опитвам да правя от няколко години.
                  Нямаше спонсори, нямаше цифрови фотоапарати, пишеха по едни тетрадки дневник на пътешествието, но в Сибир като падна в един гьол и една кал този с мотора си, който пишеше дневника и мастилото се разми, та и част от записките изгубиха. Пукаха гуми. Трошиха лагери. Правиха клапани. В Русия в някакъв военен завод им правиха някакви части за моторите. Абе "голяма веселба" беше, но се справиха пичовете. Ако откриете някъде филма и можем да го гледаме и запишем с огромно удоволствие ще платя, за да го притежавам! Мисля че беше две серии по близо час всяка.
                  Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                  Златомир Попов - Forry

Коментар

Аз преди време търсих начин да купя филма и писах, ама нищо. След като има такъв интерес не иска ли някой да поръча общо за всички желаещи. Аз съм един такъв желаещ, ама съм скаран с този вид покупки.

Коментар

Първоначално публикуван от ili4 Преглед на мнение
                      Ако някой иска филма - мога да го кача на FTP-то.
                      Но ако не Ви притесняват неща като доставка и т.н., насърчавам Ви да си го купите. Ако не друго поне да подпомогнете хора със същите страсти, които са хвърлили доста труд да го филмират и т.н. Дори част от филма е бил записан на лента, а не магнитен носител!?

Да не говорим какво е направил този филм за нашата суб-култура...
                      Много го искам. Хубаво е да си го поръчам директно от тях ,но щом е толкова сложно и ти го имаш, бих го гледам с кеф и от ФТП-то

Коментар

Аз също съм навит да си поръчаме, мога да се заема. Така и транспорта ще ни е по-малък.
                        Колко да заръчам ? barni, Бойко, Филип, Владич и аз - общо 5 ???
                        Или още ?
                        ______2
                        Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
                          Аз също съм навит да си поръчаме, мога да се заема. Така и транспорта ще ни е по-малък.
                          Колко да заръчам ? barni, Бойко, Филип, Владич и аз - общо 5 ???
                          Или още ?
                          Супер. Аз потвърждавам.

Коментар

Вземи повече, щото някой ще се сети после, и ще има, ами защо не ми се обадихте...
                            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                            Златомир Попов - Forry

Коментар

Не знаех, за това прикл-чение.
                              Ще, се радвам да се запозная отблизо с тези герои.
                              Така че 1- копие и за мен.
                              I am just a simple man.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X