Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Личен опит и съвети в карането на мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Личен опит и съвети в карането на мотор

Благодаря ти ! Днес ми беше криво ,но ме развесели
    Трябва да погледна ,на кой от моторите ми нещо се качва върху друго нещо и физичните закони спират да важат
    Ще те черпя от сърце
    Последно редактирано от churov; 06-07-12, 14:11.
    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
    0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от Grayfox Преглед на мнение
      ...

Личния ми опите е:
      След изчитане на доста литература по въпроса ...
      Личният ми опит: 29 ,,законни''(с книжка) години на мотор(и)
      Съветът ми: Четете ,ама по-малко и карайте,карайте,карайте...... Да не ви остава време да пишете тук от каране ПОжелавам го на всеки
      0899187766

Коментар

Добре де, аз пак не разбрах, мога ли да си лягам в завоите с моя мотор XJR 1200 и като лягам да му подавам или отнемам?
        Ако е машина, нека бъде немска!
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

В завоя плавно подаваш газ и той си завива ,ако върнеш газта ,ще ,,отвориш'' завоя - опитай,че не съм карал като твоя мотор (последното е шега)
          0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
            Добре де, аз пак не разбрах, мога ли да си лягам в завоите с моя мотор XJR 1200 и като лягам да му подавам или отнемам?
            Сакън недей, само тия с ПВЦ-тата имат право да лягат, да пускат колена и секакви такива гяволии! Ние ще си караме прави и само ще бутаме ръчките ха у лево, ха у десно! Ма така е като съм си купил козел а не мотор! Ама то па твоя може и да минава за мотор в нечии представи, знам ли токувиж ти позволили да легаш! На мене не ми позволиха, отивам да си лягам натъжен (в леглото де, не с мотора) и да сънувам как карам истински матор а не козел некакъв си!
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Много ме кефят изказвания от типа "независимо от ситуацията, мотора и пътните условия се прави ТОВА" хубаво де няма ли значение мотора, гумите, асфалта, температурата на асфалта, колко е натоварен...защото в доста от "дебелите книги" се описва идеалната ситуация за подготвен мотор със състезателни гуми на състезателна писта. Може ли да се използва едно и също правило за каране по новия асфалт на Шипка и из центъра на София например, където на някой светофари на сухо и на скутера му буксува задната гума при тръгване.
              Както каза Чуров: "Каранье му е майката" е може би не точно с тези думи

Коментар

Газта се подавам плавно в завой(а отнемането се случва в повечето случай когато искаш да намалиш да не изхвърчиш от завоя), всичко друго е според зависи, човека мотора, уменията, абе всичко!

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                  ...
                  Както каза Чуров: "Каранье му е майката" е може би не точно с тези думи
                  Карах в петък,карах вчера,след 10 минути ще карам пак - трупам опит
                  0899187766

Коментар

Е някой карат...
                    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Съжалявам ,Пламене,че временно си болнични.но поне си имаш нова играчка Има още в хладилника от твоята бира - чака те
                      0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                        Карах в петък,карах вчера,след 10 минути ще карам пак - трупам опит
                        Това каране в Събота ... и аз го видях (финала).
                        Янко беше мокър от ушите до петите .....
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Аз съм мноого далеч от понятието "разбирач", но мнението на колегата sl.daskalov искрено ме развесели. Какво значи "Ние ще си караме прави и само ще бутаме ръчките ха у лево, ха у десно!", та нали точно това "бутане" кара мотора да ляга.
                          Относно газта. Отнемането става преди и до средата на завоя възможно по-плавно а след това също толкова плавно се подава газ която подпомага изправянето на мотора За разлика от отнемането, което както се спомена би повлияло по различен начин в зависимост от разни параметри на двигателя които на мен крайно не са ми ясни(под "параметри" да не се разбира само кубатура ), подаването на газ винаги(май) би изправило мотора. Основното което изправя мотора обаче не е подаването на газ, а " бутането на ръчката у другата страна "
                          Ако имам някакви грешки моля да ме поправите, за да си оправя мислите докато е време

Последно редактирано от Stf.Markov; 18-08-12, 01:08.

Коментар

Първоначално публикуван от Stf.Markov Преглед на мнение
                            Аз съм мноого далеч от понятието "разбирач", но мнението на колегата sl.daskalov искрено ме развесели. Какво значи "Ние ще си караме прави и само ще бутаме ръчките ха у лево, ха у десно!", та нали точно това "бутане" кара мотора да ляга.
                            Леле, ма верно ли?! Значи ако карам без ръце не мога да накарам мотора да легне и да се изправи когато трябва? Много акъл се лее, много нещо в тоя нет, чак се чудя навремето как сме карали мотори като не е имало форуми и интернет! Ама много падахме, пък сега вече си имаме нет и не падаме за това сигурно!

П.П. Между другото нищо не си разбрал от мнението ми! Като казвам нищо, имам в пред вид, че нито си схванал какво съм написал, нито защо съм го написал, ама пък ти е весело ! Тая тема е точно за такива като тебе, да си преливате един на друг акъл от пусто в празно!
                            Последно редактирано от sl.daskalov; 18-08-12, 16:14.

Коментар

Твърде е възможно да не съм разбрал причината за мнението ти, нито към кого е било насочено и тн. Не се опитвам да се заяждам или нещо такова, направил съм се на малко по-духовит отколкото трябва, ако това те е обидило по някакъв начин извинявай.
                              И да, темата е затова, новобранци като мен да попиват акъла на старите кучета, за да си спестят поне малко от паданията.
                              Поздрави.

Коментар

Повече карай и по-малко чети из форумите тогава! Ако можех да сменя всяка от публикациите си за литър бензин щях да съм най-нахиления човек във форума!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X