Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нови цени и условия за ГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Има и друг интересен момент, който не зная кога са пробутали.
    Вероятно е по-старо от простащината, която сътвориха пролетта.
    Чух, не повярвах но си направих труда да проверя и е абсЕлютно верно.

Всичко електрическо на пътя трябва да има гражданска безотговорност.
    Няма значка дали е с педали, няма вати и киловати, няма значение и вида - ВСИЧКО с изкючение на инвалидните колички.
    Не е метафора а точно последното е написано в скапаният им закон черно на бяло.
    Аз тротинетка с рег.номер още не съм видял но това ич не отменя изискването за лайняната полица.
    Не ми е ясно някой ако иска все пак да си направи такава по някаква причина как точно ще се случи.
    Предполагам по номер на рама/сериен номер.
    Винаги е имало такива полици но те са за 1 месец и са дори по-скъпи от последният скриншот.
    Който е за мотопед.

Имам усещането, че някой някъде иска да види докъде може да опъва струната.
    Изглежда, че няма граница - каквото искат това и ще получат!

Последрис:

Изискването на сди за предоставяне на пълни данни за съоръжението дори само за проверка сигурно е резултат от бонус/фалос системата.

Последно редактирано от Esper; 16-09-26, 20:12.
    Враг усраине

Коментар

За първи път вчера видях тротинетка с някакъв вид регистрационна табела.
      Не беше като на мотопед, може би 1/4 като размер но определено беше вид номер.
      Като се порових се оказа, че имало било нек'ъфси регистър в който всичко електрическо трябвало да се обяви.
      Номера бил "национален идентификационен номер" зад който стоял и овнера на съоръжението.
      И от там насетне, к'во: Амчи гражданска безотговорност, 'начи!
      Това е взето като решение януари 2026г, срокът бил до юни.
      Гласувано от педесари и гробаджии.

Сега вече ми просветна за истинската причина да вдигнат цената на полицата точно за мотори и мотопеди.
      Това е планирано ударно пълнене на нечий бюджет облечено лицемерно с пътна безопасност.
      Цената х2, разсрочване на практика нихуя и очакван ръст на полиците в пъти.

Найс, а?​

"Протестирайте си, не ни пречите"
      Враг усраине

Коментар

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        И от там насетне, к'во: Амчи гражданска безотговорност, 'начи!
        =================
        Съвсем нормално и логично е. Тия тротинетки сумати ПТП-та и щети по автомобили нанесоха и кой покрива щетите-НИКОЙ!

• jkd
        jkd коментира
        Редактиране на коментар
        Това е европейски почин. В испания от 01/2026 задължителна застраховка за всички електрически тротинетки, моноколела, ховърбордове и прочие, освободени само тия с педали за въртене И с мотор до 250W, макс скорост 25 км/ч.

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        То темата не тръгна заради глупавите тротинетки а заради драстични промени в застраховките към съвсем различна категория превозни средства.

Гражданска отговорност като идея е добра, като практика -има огромни несъвършенства.Всичко е измислено да им е по-лесно на застрахователите, и да захлебят гарантирано едни милиони.Така се осигурява сигурен бизнес на едни "наши хора".Няма значение дали обезщетенията отговарят реално на стойността на щетите, а и тия промени са прах в очите, справедливост пак няма да имаСега не знам, ако Ганьо отнеме тая година 5 пъти предимство на други,и причинява ПТП-та, как реално го наказват?Пишат му акт, точки ли му намаляват?Колко пари е средно глобата?Може би е добра идея да се плаща от джоба на виновния за катастрофа по прогресивна скала, в съучастие със застрахователя.Сега, когато има например Каско, за него е равносилно че не трябва да внимава хич, защото друг щял да плаща

Коментар

Добронамерено предлагам да спрем да намесваме добри намерения в тая лайнарщина.
        Поне докато от амфитеатър като R18 до тротинетката на чАвето искат да им плащате по еднакъв начин.
        Реално нема значение за какво и как - излиза, че важното е да се плаща.
        Повече и да вкараме максимален брой играчи.
        Само че аз съм с намерение да пасувам!
        Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
          Сега, когато има например Каско, за него е равносилно че не трябва да внимава хич, защото друг щял да плаща
          Погребенията влизат ли в сметката?

ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
          X