Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нови цени и условия за ГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Като блееш и блъснеш някой и после чакаш Гражданската отговорност да те спаси?!?! В това ли е великият смисъл на тази"застраховка"? Ако някой се смята за лош и заспал шофьор, да си направи, колкото иска застраховки, живот, злополука, катастрофа и т.н. при колкото си иска застрахователи. Това тука в България наречено "Гражданска отговорност" е въведено със закон от държавата и е ЗАДЪЖИТЕЛНО. Щом имаш МПС трябва да имаш годишна Гражданска пък, ако щеш карай. Най-добре, изобщо да не вадиш МПС-то от гаража. Така е най-сигурно... Но Гражданска трябва да имаш.
    Преди години отивахме да хвърчим на Скобелево над Перущица. Тогава карах Тойота Рънър 3000 ТД. Там пътя е тесен с изключително много завои. Пред един завой от него изскочи един Нисан Микра и се мушна под джипа ми отпред от ляво. Нямаше къде да бягам и добре, че не ме избута в дупката, в пропастта от дясно. Откърти ми цялото окачване отпред и лявото предно колело застана перпендикулярно на колата. Викнахме КАТ. При мен всичко беше в ред, а циганина без книжка, естествено без Гражданска отговорност и колата не беше негова. Писаха му актове на циганина виновен за катастрофата и т.н. Аз се обадих на Тойота Пазарджик, а те пратиха пътна помощ и ме прибраха в сервиза. Ремонта в части и труд излезе малко над 5000 лева. Дадоха ми фактури за частите и труда, а парите да си ги търся от Гаранционният фонд, защото мангала няма Гражданска. За три месеца три пъти ходих в София в централата на Гаранционният фонд, за да се разправям с тях и накрая на чиновника му писна от мен, обяви че ще признаят и върнат само, около 2200 лева от тия пари, въпреки официалните фактури от Тойота и това е! Ако искам да се оплача на арменският поп. Та така с Гражданската отговорност, която ни "пази".
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Че е мега глупост това за непълната отговорност на застрахователя спор няма. Но и не му се дава особена гласност, аз случайно попаднах на информация за това. А това е много по-голям проблем от това да ти вдигнат полицата с 20-30-50%. Защото плащаш и не получаваш нищо срещу парите си. Тия с камионите реват постоянно, пък като им видиш собствениците какви коли карат, за по няколко милиона. Владич това не е измислено в БГ, навсякъде в белия свят има ГО. Провери колко е в Германия и съм сигурен, че няма да се оплакваш от цената тук. Иначе ако нямаше ГО и съответно гаранционен фонд, и 2200 нямаше да видиш. Не знам какъв е конкретния случай, но ако е била по-стара кола няма как да ти признаят цени и части на дилър. Това и при каското го няма. Но както и да е. То ако питаш българина и данъци не са му нужни, само да взима без нищо да дава.
      Последно редактирано от Asen Kushlev; Днес, 14:16.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• krassitch
        krassitch коментира
        Редактиране на коментар
        Няма значение каква кола кара.Прав е да недоволства, ако от нищото са вдигнали премията от например 1800 на 3000 евро.Като ще гонят бабите на пазара, защо са вдигнали цената на доматите, защо не подгонят и застрахователите?Или май си имат стабилно лоби?

• Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Изобщо не казвам, че системата работи добре, но без нея ще си с едно голямо нищо. Трябва да се подобри работата на системата и КФН да вземат да свършат това, което им е работата. Лоби имат, едва ли някой не е разбрал, то се вижда от космоса.

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 2 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
    X