Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нови цени и условия за ГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Като блееш и блъснеш някой и после чакаш Гражданската отговорност да те спаси?!?! В това ли е великият смисъл на тази"застраховка"? Ако някой се смята за лош и заспал шофьор, да си направи, колкото иска застраховки, живот, злополука, катастрофа и т.н. при колкото си иска застрахователи. Това тука в България наречено "Гражданска отговорност" е въведено със закон от държавата и е ЗАДЪЖИТЕЛНО. Щом имаш МПС трябва да имаш годишна Гражданска пък, ако щеш карай. Най-добре, изобщо да не вадиш МПС-то от гаража. Така е най-сигурно... Но Гражданска трябва да имаш.
    Преди години отивахме да хвърчим на Скобелево над Перущица. Тогава карах Тойота Рънър 3000 ТД. Там пътя е тесен с изключително много завои. Пред един завой от него изскочи един Нисан Микра и се мушна под джипа ми отпред от ляво. Нямаше къде да бягам и добре, че не ме избута в дупката, в пропастта от дясно. Откърти ми цялото окачване отпред и лявото предно колело застана перпендикулярно на колата. Викнахме КАТ. При мен всичко беше в ред, а циганина без книжка, естествено без Гражданска отговорност и колата не беше негова. Писаха му актове на циганина виновен за катастрофата и т.н. Аз се обадих на Тойота Пазарджик, а те пратиха пътна помощ и ме прибраха в сервиза. Ремонта в части и труд излезе малко над 5000 лева. Дадоха ми фактури за частите и труда, а парите да си ги търся от Гаранционният фонд, защото мангала няма Гражданска. За три месеца три пъти ходих в София в централата на Гаранционният фонд, за да се разправям с тях и накрая на чиновника му писна от мен, обяви че ще признаят и върнат само, около 2200 лева от тия пари, въпреки официалните фактури от Тойота и това е! Ако искам да се оплача на арменският поп. Та така с Гражданската отговорност, която ни "пази".
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Че е мега глупост това за непълната отговорност на застрахователя спор няма. Но и не му се дава особена гласност, аз случайно попаднах на информация за това. А това е много по-голям проблем от това да ти вдигнат полицата с 20-30-50%. Защото плащаш и не получаваш нищо срещу парите си. Тия с камионите реват постоянно, пък като им видиш собствениците какви коли карат, за по няколко милиона. Владич това не е измислено в БГ, навсякъде в белия свят има ГО. Провери колко е в Германия и съм сигурен, че няма да се оплакваш от цената тук. Иначе ако нямаше ГО и съответно гаранционен фонд, и 2200 нямаше да видиш. Не знам какъв е конкретния случай, но ако е била по-стара кола няма как да ти признаят цени и части на дилър. Това и при каското го няма. Но както и да е. То ако питаш българина и данъци не са му нужни, само да взима без нищо да дава.
      Последно редактирано от Asen Kushlev; Вчера, 14:16.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• krassitch
        krassitch коментира
        Редактиране на коментар
        Няма значение каква кола кара.Прав е да недоволства, ако от нищото са вдигнали премията от например 1800 на 3000 евро.Като ще гонят бабите на пазара, защо са вдигнали цената на доматите, защо не подгонят и застрахователите?Или май си имат стабилно лоби?

• Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Изобщо не казвам, че системата работи добре, но без нея ще си с едно голямо нищо. Трябва да се подобри работата на системата и КФН да вземат да свършат това, което им е работата. Лоби имат, едва ли някой не е разбрал, то се вижда от космоса.

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
      ...Владич това не е измислено в БГ, навсякъде в белия свят има ГО. Провери колко е в Германия и съм сигурен, че няма да се оплакваш от цената тук...
      Виж - зная, че цената тук до последно беше символична, може би дори сега е по-ниска но всъщност мен не ме интересува какво е навън.
      Аз затова съм тук - защото ми каресваше ситуациата каквато БЕШЕ.
      Още по-малко Владич го интересува как е у Немя - да не би пенсията му да има нещо общо с немаската?!?
      Същото е и с горивото и всички останали неща, които тук догониха и дори изпревариха еврогея.
      Но далеч не и доходите.

Ама какво да се прави - тези промени са факт без значение на мен харесва ли ми или не.
      Ясно е, че не и ако бях по-млад да съм се изнесъл на изток отдавна.

Враг усраине

Коментар

Това пак "българско изобретение" ли е? Че, ако колата ти е по-стара и няма да ти признаят цената на частите монтирани при съответният дилър, въпреки фактурите? Да не би, като ти е по-стара колата, а не е чисто нова, да ти монтират по нея части втора, или трета ръка? Или пък труда да е по-евтин при монтажа на дадена част, за това, че колата ти е по-стара? Какви са тия глупости?
        А иначе пенсията сега ми е направо огромна!!! Взимам точно 450 евро пенсия. Жена ми взима 360 евро. А през 2018 година, когато се пенсионирах започнах с 350 лева пенсия... Добре, че сега живея на село. Ако живеех в София сигурно щях да ровя в кофите за боклук...
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

На няколко пъти попадам на неточност.
          Изначало темата е за Гражданска БезОтговорност, необходимото ЗЛО.
          Ако някой има нужда за истенска 'страхофка си прави каско.
          Което за мотори въпреки евентуално желание е нихуя!
          Враг усраине

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
            Стоян Боюков-Sariones коментира
            Редактиране на коментар
            Ай ся! 10-на 15 % върху стойността к'во са? Е може и повече според зависи. Това за каско. Иначе знам кои са застрахователите при които няма проблем! Ма няма да пиша щото е реклама. И от двете страни го знам! Да не рече някой някаква глупост! Бил съм инспектор в ЗК, ползвал съм обезщетение, и по моя полица са получавали обезщетение. Това последното по ГО.

Еспер не може и това до края и нали.... Но за мое учудване, има едно момче обикаля из африка и споделя цени на всичко. Ще се учудиш, ама хич не е евтино там. 3-4 евро храна на улицата в пепелака, едни лели забъркали някаква манджа в тенджера. Днес го гледах в Гана, 2,5 евро му искат за пилешко бутче, сурово, на някакъв пазар. Та мечтата за живот с 50 долара на месец е умряла явно навсякъде. Владич, имам предвид оригинални части от официален вносител. Не виждам кой ще ти плати например на 15 годишна кола оригинални части и труд при дилър, предвид наличие на алтернативни и части и сервизи. За втора употреба изобщо не говорим. Всяка кола си има остаряване и всяка година оценката и пада. Съмнявам се в другите държави да е обратно, но не знам, не съм запознат.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
            Стоян Боюков-Sariones коментира
            Редактиране на коментар
            Пробвай да ми намериш алтернативно странично огледало за Хюндай примерно.

Еспер не може и това до края и нали....
          Никъде не съм твърдял, че на изток е Рая.
          Но от това, което съм видял в тази посока е просто по-малкото зло!
          Враг усраине

Коментар

Остаряването на колите не е някаква тайна, а закономерност.Това, да ти дават пари за оправяне на колата, за например 50 % от нужното, си е направо подигравка.Всички части ли могат да се намерят 2-ра употреба?Аз когато още правех Каско, бях заявил щета пукнато стъкло на фарче за мъгла.Съветва ме застрахователният агент да търся на старо, защото новото беше 250 лева.Обаче-нямааа никъде.Едва накрая, не че плати, а ми намали от следващите вноски.Сучат, въртят, важно е да са на плюс от всеки клиент.Ако е много луд, ще му завишат драстично премията, докато сам се откаже

Коментар

Не знам защо всеки гледа ГО като на данък. Като няма ГО и натресеш някой, ще трябва ти да му платиш щетите. Иначе едно двустранно протоколче и всички по къщите. Но никой не гледа какъв ще го ядеш при тежко ПТП по твоя вина, или ние в БГ все сме "на мен не може да ми се случи, аз съм перфектния шофер". Относно най-тънката оферта - откакто прочетох, че може да те съдят ако не са доволни от обезщетението на застрахователя ти, малко взех да се замислям къде да си правя ГО.
              Идея нямам как някой ще ми предяви "личен регрес" при валидна застраховка ГО , щета под лимита на отговорност и при налично валидно Свидетелство за правоуправление и без употреба на алкохол и упойващи вещества.
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• krassitch
                krassitch коментира
                Редактиране на коментар
                Не знам подробности, но има такива случаи...

• Asen Kushlev
                Asen Kushlev коментира
                Редактиране на коментар
                Има, но не мога да ти кажа сега къде го четох. Преди да ме почнете, четох от официален източник, не по жълтите сайтове.

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 2 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
            X