Аз съм десния,стойката се вижда.

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стартиране с бустър / зареждане
Свий
X
-
Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
Нещо такова...
Гаранция няма да оживее много а и неподходящо за монтиране на КУРмило ако на някой му минават такива идеи.
Става прекалено дълго с бучнато SAE, некакво шиб@но влакче на ужасите.
Има си стойка и за там но всички монтажни елементи са от пресен шкакавал.
Калпака челно също е от нещо много ефирно дето не предполага дълъг живот.
Типичен китайски буклук - добра идея ма кофти реализация.
Мабаш такова взех миналата година - електрически е ОК (за момента и на маса) и ще върши работа предполагам в куфар, чанта...
Но не и на открито, не и както вие гледате на курмилото
Иначе дори това е в полза на тезата колко популярен и универсален стандарт е SAE и то ТОЧНО за мотор.
Ето още една идея от Optimate, също много добре работеща, ползвам я от години:
Може да се купи директно от дружбай, тоя бранд го продават в мото-лекето и съм го виждал на витрина.
Не знам как точно го постигат ама това дори и да е бучнато директно на батерията, без консуматор в ХУЙесбито харчи около 1-2mA ток.
Колкото за Бог да подостри демек, перфектен повер манагемент предвиден точно като за аксесоари на мотор!
Обаче НЕ поддържа QC протоколи за разлика от първото китайско г0вн0.
Ето ви още една хуйня от QuadLock за хуйесби също много добра идея и изработка:
Малко по-различна идея но според мен по-подходяща за ползване около курмилачката.
А това вече поддържа квик шарш, 20 свещи със сигурност но би трябвало да го пише в мануала.
За мен идеята да се нафичи пред водача с много неща е кофти и не я практикувам вече.
Държа един GPS на стойка със захранване, гледам да има и стойка/възможност за телефон като бекъп и толко!
Точно защото тамагочито е бекъп няма нужда от захранване отпред нито пък държа демпфериращи стойки.
Всичко дето трябва да се зарежда е някъде зад мен по куфари, чанти но не и по курмилачката.
Но той подхода е различен за всеки, няма точно верен и грешен.
Всъщност има ама мнението е като задник - всеки си ги носи.
И тия работи със зареждачките за тамагочита не са точно за тук.
Темата няма нищо общо с тези глупости.
Които са писани в доста други впрочем.
Нема нужда всяка тема да е как да направим дашборда на стрелбищеВраг усраине
Коментар
-
Връзва се с тънка тел и не ползваш закрепването с което идва това,при мен държи почти 2 години вече.
Не знам за къде е,просто отговорих на питанката за зареждачка,при мен работи.
Как да е,всеки знае за него си 🥃🥃Последно редактирано от BENZBOSS; 03-01-25, 07:58.
-
-
Занимаваш се с глупости, слагай едно ХТ60 и мирясвай. Това, че не е влагозащитено му е последния проблем.
Но ако толкова държие, те ти https://www.aliexpress.com/item/1005...Cquery_from%3A
Коментар
-
За сега най-голяма тежест е идеята болт с изведен + на него.
Без промени към насоящият сетъп на които и не държа ако я нямаше идеята за старт през бустер.
Само не съм измислил мястото му, че мотора не е при мен.
XT - твърдо не.
По-горе бях снимал кашон с кабели и преходи свързани с разни МПС-та.
Употреблявам XT/EC3 но не в тази област.
Преброих "авто" кабелите и преходи в кашона по снимката:
SAE
CTEK
Tamyia
Anderson Powerpole
Barrel Jack
Не, не искам да вкарвам 6 вид, ще стане на зоологическата градинаВраг усраине
Коментар
-
Понеже се включих в темата, та да довърша...
На мен ми трябваше някакъв компактен или относително компактен конектор тип байонет - като на заваръчните машини, но по-малък. С малко гуглене намерих такива. Едва ли са подходящи за това приложение, но ще ги покажа за всеки случай:
Това на снимката е с диаметър 9 мм.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
Не може да се ползва при нужда на терен ако не си носиш условията.
Иначе инверторният ми електрожен е точно с такива!
Всъщност сега като се замисля...
Освен главобол - защо вместо замисленият стърчащ болт да не монтирам някъде точно такава женска букса?
Като на електрожен
Мъжката може да си стои също, вместо тапа.
Има потенциал и в тая идея, мерси!
П.С: Оказа се, че за монтаж на панел съществувала и мъжка букса а това с случая дори може да се окаже по-удобно:
Тоя месинг ще трябва да се мацне с грес ама подобна букса е достатъчно "мъжествена" че да и дреме от такива лиготииПоследно редактирано от Esper; 03-01-25, 09:42.Враг усраине
Коментар
-
Така, спрях се на варианта да си оставя нещата по мотора както са в момента и да поставя допълнителна букса от последно коментираните за аварийно палене / зареждане.
ittso е със служебни усмивки пред строя за идеята - това немаше да ми хрумне!
Предната идея с болт беше за приблизително същият размер - М8, тези са 9мм - там е някъде.
Поръчах си няколко комплекта, женски за мотора като за сега съм с намерение да сложа само една за положителният полюс.
Ако намеря подходящо място за 2 ще изведа и отрицателният.
Взех и няколко мъжки за кабел за да ги ползвам като вид тапи/запушалки.
Мъжки тип дирекно върку мотора за целта щяха да бъдат по-удобни - щипка директно върху нея.
Обаче с цел съвместимост с кабелите от екектрожена реших да бъде копие на неговата коннцепция - с женски.
Аз така и така с тоя електрожен не се научих да работя (и няма шансове) та поне кабелите му да ползвам за нещо полезно
Няколко "проекти" се насъбраха вече за тоя мотор и вскички са недовършени.
Чакам да се затопли времето малко и го почвам.
Добре си е човек да се концентрира само по една машина!Враг усраине
Коментар
-
Да, на някоя пластмаса и точно като на телоподаващо:
Все още не зная къде точно но имам няколко предположения.
За момента съм с намерение да изкарам само положителен терминал а масата някъде по рамата.
Две еднакви букси па макар шарени една до друга е предпоставка за инфекция.
Освен това не ми се дупчат 2 отвора,
Точно така, както си представях стърчащ болт М8 но това е по-технологично.
И все пак е електрически конектор а не някаква скапана стърчаща бурмаВраг усраине
Коментар
-
Хм... Конекторите за монтаж на панел имат изолация, и могат да се монтират директно на някое тенеке.
Моите още не са пристигнали и не знам как изглеждат наживо де...
Коментар
-
На електрожена, който имам изолаторите са малко по-различни от снимката.
Тя е от Бриколаж на някакъв модел ридер а цената на целият електрожен беше колкото 2-3 комплекта такива байонетни букси в Ташев
Само където в Ташев няма женски.
Аз поръчах някакви по 3 или 4 лева ма нито са дошли нито има знак, че поръчката е приета.
Ако не ще се чуя с човека от който купих преди време електрожена - той е търговски партньор тук.
Иначе намерението ми е за монтаж на сравнително скрито място.
Не от суета а защото го виждам като практично да бъде точно там!
Но и нямам задръжки да го отшия на всяко друго стига да и по-удобно.
То докато не започна няма сигурност къде ще стои, само намерения.
Иначе буксата наистина е предвидена за монтаж и на метален панел обаче по моторите няма изобилие от плоски метални повърхности подходящи за това
Изобщо тоя “проект” щеше да бъде изцяло безпредметен ако седалката беше с механизъм и се сваляше без инструмент.
Така както беше на газката например… Обаче за толкова пари - толкова!
А това дето боса го спомена дори го имам.
Просто бакелитова основа с месингов болт М8.
И пак е допустим монтаж на метал но някак байонетните варианти ми допаднаха повече!Враг усраине
Коментар
-
Ето приблизително тук съм с намерението да изкарам ток:
На това място фабрично беше сложен toolbox който махнах заради страничните стойки.
Със светлоотразителен скоч в момента стм запушил отворите за закрепването му.
Мястото е супер подходящо, другата му страна е вече под седалката, сравнително сух и защитен обем при това на 2 педи от батерията.
Въпроса е, че там отдавна съм настанил ойлера и ще видим как ще наместя буксата.
То тия неща не че интересуват друг...
Щтрихирам идеята за себе си най-вече, че докато седна да го правя ще съм забравил детайли
Враг усраине
Коментар
-
Труден ти е достъпа до акумулатора ли? За това правиш такава схема? На БМВ-то Сертаото акумулатора е под един капак отгоре, там където на другите мотори е резервоарът. Този капак се сваля с поне 7-8 болта. Поради тази причина, предполагам германецът е изнесъл плюсова букса под седалката, която се сваля с контактният ключ. Буксата е изолирана и е с един болт 6-8 мм. Там за този болт закачаш щипката с плюса, а минуса (масата) закачаш по някой друг болт на рамата на мотора. И готово. Възбуждаш, или зареждаш акумулатора без да сваляш капака.
На Сузукито акумулатора е под седалката, която се сваля с контактният ключ. От това по-лесно няма...Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
Така е, на газката също беше с жило което се дърпаше след като свалиш капачката за бензин.
Седалката хем се отваря лесно като капак на кола хем е защитена с ключ все пак.
Но при КТМ и Хускварна съм гледал, че и същото ама капачката не заключва достъпа до жилото - публично е.
Обаче колкото и да и лесно заводски ако си насецал багаж пак вероятно трябва да.разтоварваш.
А с букса отвън не трябва да го правиш!
Вероятно да има сценарий в който не е добре тоя ток да стои на публично и необезопасено място но за момента не измислям такъв.
То първо някой треве да знае, че там има ток пък после пакостите и злоупотребите
-
-
Във фабричен вид достъпът до батерията не е чак толкова труден.
Директно под седалката е, както беше на ДР-а, ГАЗ-а и всички от този тип дето съм имал.
Няма друг начин да се стигне както до нея така и до таблото с предпазителите освен свалянето и.
Не чак толкова просто както при газа - там е с механизъм достъп до който има като се свали капачката за гориво.
При хондата за да се свали седалката трабва шестограм и развиване 2 болта - нищо особено ама тя не е във фабричен вид.
Сега със всичките тези допълнителни багажни системи за да се паднне седалката трябва повече разглобяване и съответно много повече време.
Дори без да е налачулен багаж върху тях процедурата е досадна а ако се наложи на майната си е чисто бедствие.
Затова искам да извадя ток на удобно място и да си спестя евентуалното псуване.
Ето затова "системата" с меки мъдя както Криега примерно е по-удобна и лесно обслижваема.
С нея сваляш само багаж.
То не случайно пиклата кара с такава система а не с железа по мотора!Враг усраине
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар