Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стартиране с бустър / зареждане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Е за това аз поне търся ПРОСТО И ЯКО решение - дебел кабел педя и нещо,як болт хванат на удобно място и си готов

На SAE букса и дават 15 ампера макс,да се пали макс на 20-30 примерно,на теб ти трябват / или поне на мен де / поне 50,няма как да го излъжеш това,ще го запалиш за 3 сек

Лично мнение,аз на такава кекава хуйня не вярвам
    Последно редактирано от BENZBOSS; 02-01-25, 07:18.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Е за това аз поне търся ПРОСТО И ЯКО решение - дебел кабел педя и нещо,як болт хванат на удобно място и си готов...

Стартиране с помощни средства е второстепенна функция, която искам да вменя на този порт.
      През повечето време ще я ползвам за захранване на разни неща.
      Аз и сега от това място вкарвам ток в куфара пак с такава цел.
      Просто кабела и порта са различни - ето такъв теминал съм извел и точно него искам да сменя с нещo:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot from 2025-01-02 07-22-07.png Прегледи:0 Размер:60.5 КБ ID:6983988

За целите за които е предназначено си върши работа, за зареждане на акумулатора (с преходник) - също е ОК.
      Само дето искам да му нашия още една функция а за нея със сигурност не става по съвсем явни причини.
      Сравнен със SAE този barrel jack си е направо мека китка

П.С: Ето за нагледност каква е ситуацията в момента:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pdu.png
Прегледи:148
Размер:777.6 КБ
ID:6983991

Това долу искам да заменя.
      Най-често от там с едно кабелче качвам ток горе в куфара.
      Там вече се зареждат разни неща при пътуване.
      Няма или не виждам място за някакви "влакчета" от преходници.
      За порт с болт като тия дето си показал по-горе ще се намери но ще трябва да е отделен кабел.

Всъщност вече започвам да се замислям и за такъв.
      Един болт неръждавейка на безопасно място някъде по пластмасите и вързан с дебел кабел към +
      При нужда към него се щипва или бустер или пък някакви кабели за ток и вършим работа.
      Това е баш просто и яко решение
      Последно редактирано от Esper; 02-01-25, 06:52.
      Враг усраине

Коментар

Име:IMG_3502.png
Прегледи:146
Размер:443.3 КБ
ID:6983994

20 долара - дебел кабел и …………няма нужда баш на тебе да обяснявам как се дърпат кабели после с какви искаш букси ги връзвай,кеф ти компресори,зареждачки,подгреви,лампи,подгрев дрехи,къмпинг осветление……..Бах го,идея за подгрев на кафето ако искаш имам.

Само не ми казвай,че няма къде 2 болта да завиеш та тая хуйня да стои стабилно,Хондяк е все пак,не скейтборд
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Намерих го в амазоня виждал съм и тук подобни но аз си мислех просто за един болт в пластмасата на място, където няма опасност да се окъси към корпус.
          Не защото не ми се дават пари а понеже просто болт е по-безлично и незабележимо.
          Даже ако го отшия накъде в подкалника главата на болта и кабела ще бъдат под седалката и реално няма да се виждат.
          Болта ще се маже с кал и гняс ма като е неръждиляк това няма да му пречи.

Враг усраине

Коментар

Да се маже с какво иска,пращам ти от морския магазин ако кажеш,всичко което се движи из квартала ти ще е изгнило много петилетки преди това да мръдне,някои ги ползваме по 30-40 години в солена океанска вода,това ти е най-малкия проблем.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Някъде по веригата е хубаво да има едно предпазителче - 50А - 80А (нямам представа от какъв порядък е консумацията на стартера на мотоциклет), за всеки случай и за спестяване на адреналин...
              По-напред беше показвал някакви мъжки и женски конектори които си бил купувал. Можеш ли да дадеш линк към мазазин и дейташит, че ми харесаха за едно приложение?
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ще сложа за всеки случай предпазител, ако не намеря подходящ ще взема нещо такова, води се уж стандарт:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot from 2025-01-02 10-46-25.png Прегледи:0 Размер:55.6 КБ ID:6984010
                Минимум 30А имало и над 100.

Ако имаш предвид MC4 коректорите за соларни панели - тях ги купувах от ей тези, че са ми съвсем близо.
                Цените им били добри но аз не съм се интересувал от това понеже купих само няколко броя.
                Иначе ги продава куцо и сакато - популярни са, определено са добри но просто не са подходящи за мотор!

Ако пък имаш предвид други, че за няколко конектора ставаше въпрос конкретизирай за кой тип питаш.
                Враг усраине

Коментар

Тия конектори имах предвид, но не бях разбрал, че са за соларни инсталации.
                  Последното индиректно подсказва, че са инсталационни, не са предвидени за често включване и изключване и едва ли биха издържали много цикли.
                  Тоест, вече не ги харесвам за моето приложение.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Освен всичко казано са леко специфични към вида кабел, който влиза в тях и съответно уплътнява оптимално.
                    Изолацията на кабела за соларни панели е по-дебела от такава за обикновен кабел със същото сечение.
                    Не, че това е фундаментален проблем а забелязвам, че един колега тук е много над такива дреболии:

Име:Screenshot from 2025-01-02 12-43-34.png
Прегледи:154
Размер:792.1 КБ
ID:6984016

То си е до човек - аз като видя подобна лайн@рщина и ми тръгват киселини но ясно на хората не им пречи
                    Враг усраине

Коментар

Не схващам идеята на това,по-добре Дойч букса,тя поне е по-добре уплътнена и може да си я вадиш доста пъти и то лесно ако си говорим за такива тънки кабелчета
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Аз също не знам каква е идеята на това от снимката и дори не знам на кой колега е мотора.
                        Спира до мен, има доста мърлящини по него като тази е една от всички.
                        Но щом на него му върши работа така какво пък - това си е негова собственост.

Никакава не му е идеята на това.
                      Ама не е лошо да взема и аз да си изкарам малко ток на таблото.
                      Сега имам заводско едно юсб.
                      То за телефон и сме до там.
                      Не че и стойка за телефон имам.
                      Искам нещо просто и здраво по тоя въпрос,ако някой има да даде един линк.
                      Ще се ползва втори "прост" телефон само за навигация.
                      Отделно и на мен май ще ми трябва такова за размножаване,че и Оксфорда ми идва.
                      А и не е лошо е така да си имам ток...
                      Няма страшно в умирачката...
                      Страшното е да си жив!...

Коментар

FANAUE монтаж и РАМ захват за телефона,от ония с рогцата,не Х модела.

USB зареждачка със SAE кабел влизащ в него,не взимай модел който си идва с кабел,ако ти трябва повече от един блок или повече от 2 USBта си вземи У кабел,от 1 към 2 SAE,монтираш с лек обратен наклон да не влиза вода като те вали яко.

https://fanaue.com/collections/components-accessories
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Име:IMG_3503.png
Прегледи:227
Размер:436.9 КБ
ID:6984047

Нещо такова,кабела да не е част от хуйнята,да може да си връзваш зареждачка там ако ти трябва,има ги с USB-C като това или с 2 USBта,добре е да има и индикация на волтажа,знаеш го и кога е включено.

TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Тва или некое друго.!?.

FANAUE CC-06T Motorbike Mobile Phone Holder

Или тва,че не ми се получава с линковете нещо...

FANAUE CPC-09T Phone Mount with Shock Absorber

Няма страшно в умирачката...
                            Страшното е да си жив!...

Коментар

На РАМ стойката за телефона съм монтирал Фунае антивибрационна хуйня,че Айфона ми страда от вибрациите,под него всичко до тръбата е Фунае,че алумин,яко и евтино,стегнеш ли го не мьрда,търкаля се с мотора.
                              нНа това горе монтираш това долу,към него инч топка на Фунае и монтираш където искаш.

Нямам опит със стойките на Фунае,може да са добри,но не мога да ги препоръчам без да съм ги търкалял по пясъка.Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_3505.png Прегледи:0 Размер:164.5 КБ ID:6984072 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_3504.png Прегледи:0 Размер:439.2 КБ ID:6984073
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X