Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW F650GS vs Honda xlv 650 translap

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: BMW F650GS vs Honda xlv 650 translap

И двата мотора стават за гореописаната употреба, всеки с плюсовете си и минусите. Нито един, обаче, не е по-добре от скутер за в града. Не виждам смисал да купуваш мотор за 90% градско каране. По-добре си вземи Т-макс
    before: Kawasaki ZX10R 2009
    after: KTM 690 SMC R 2015

Коментар

Понеже съм на мнение, че в спора се ражда истината, да сложа и моята щипка лют пипер в манджата...Без да искам да обидя никой, и ще ме извинявате ако някой се засегне, но чета постовете и си спомням какво се случи в Мотозоната преди години, когато се появиха скутерджиите...
      Между двата мотора, ако аз сега трябваше да избирам бих избрал БМВ-то, НО Дакар. Хондата НЕ Е по-тесния мотор, както някой предположи. Хондата е по-тежка, по-широка, с по-лошо окачване и спирачки, по-слабата на коне (ако не и като абсолютна стойност, то като усещане), но по-бърза като максимална скорост, по-добра ветрозащита(след определен тунинг). В крайна сметка избрах и си купих Трансалп, защото винаги съм искал да покарам V-2, макар и да знам че това не е идеалният мотор за мен. Дакар-а при поставените условия според мен е по-подходящ, защото-е по-лек, центъра на тежестта му е много по-ниско(заради задния резервоар) и особено в задръстване това се усеща като огромна разлика, харчи много по-малко, изглежда по-добре(е красотата е в очите на гледащия в случая). Според мен Дакар-а или GS-a трябва да бъде сравняван с Ямаха ХТР или ХТХ, брат ми има ХТХ и не е никак лош мотор, както за града(определено по-добрия от Хондата) така и за средно-дълга дистанция.
      Дали блокира задната гума при връщане на газта? Ако някой твърди обратното то той е или пенсионер или кара като такъв. И няма значение дали се връщат предавки надолу или само с газ, не случайно на Супермото и последните години на пистарките се слага приплъзващ съединител. Вкарай 600+сс едноцилиндрово ендуро в 8-9000 оборота и му върни газта с предна спирачка да видим дали няма да приплъзва! На мен и Хондата ми приплъзва, но това на мен си ми харесва и си го търся този ефект, е по-трудно се контролира дрифта в завой от Пегасото, което карах преди, но за леко забавление става. И да мотора гасне(в някой от случаите), но получи ли сцепление задната гума веднага си пали двигателя и се продължава движението, но има и случаи в които в момента на намаляване преди завоя и смъкване от 5-6 до 2-ра предавка задната гума губи до толкова сцепление с пътя, че прави "жабки", докато изравни въртенето на колелото със скоростта. На който не му се е случвало това с ендуро е или пенсионер или кара като такъв, ще ме извинявате, че се повтарям

Коментар

Умишлено не засягам темата със блокирането на задната гума,мисля че термина блокиране е неточен ,става въпрос за приплъзване на задната гума,ако тя се върти със 1000 оборота при 60 км. При приплъзване със същата скорост от 60 км. гумата да се върти примерно с 800 оборота.При мен това се случва ако на 2 предавка карам със 100 км. и пусна газта рязко ,като се има предвид че съм със 6 скорости и вероятно са по къси,ефекта го има,както и ако със 100 км. сваля рязко на 3 предавка.Приплъзва си и при други ситуации.Там вече е до познаване на конкретната машина и навиците на водача.Когато не търся тоя ефект в завой никога не пипам предна спирачка,както и като свалям предавки в завой го правя с лека газ,на кал махам пръстите от предната спирачка както и при спускане и обратни завои.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X