Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW F650GS vs Honda xlv 650 translap

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: BMW F650GS vs Honda xlv 650 translap

Всеки започва с мотор само за града, но малко след това започва да поглежда и за околностите, опитва на кратки разстояния, после започва да разширява периметъра и започва да съжалява, че не е взел нещо, което да става и за по-дълги преходчета.
    Иначе съм съгласен с мнението, че форума и различните мнения в него могат да бъдат само от полза на всички участници.
    Успех с избора.
    Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
      Бе я вземете демонстрирайте на клипче примерно, как става това поднасяне само с връщане на газта без да се пипа спирачката и на прав асфалтов участък примерно! Може пък да науча нещо ново на стари години!
      Клип не мога да снимам, но това с приплъзването на задната гума на моя мотоциклет ми е основния проблем при карането. Двигателя не блокира, но когато сваля 1-2 предавки надолу в завой задната гума губи сцепление с асвалта. А моят мотоциклет е с два цилиндъра. Поради това включвам на по-ниска скорост не в завоя както ми се иска, а преди него. Като пробвам с леко подаване на междинна газ не винаги се получава и има опасност да изправя някой завой. Може би това става, защото не мога добре да карам, но е факт. Относно избора м/у двата мотоциклета: Защо да не добавим трети? Кавасаки версис колко струва втора употреба? Това е мотоциклета, който като поведение най- ми допадна. И щях да го купя, но търсех по-малко каран и по-запазен мотоциклет.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от air-d Преглед на мнение
        Всеки започва с мотор само за града, но малко след това започва да поглежда и за околностите, опитва на кратки разстояния, после започва да разширява периметъра и започва да съжалява, че не е взел нещо, което да става и за по-дълги преходчета.
        Поздрави
        И двата мотора са ок и за града и за по-дълги преходи ...

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          Клип не мога да снимам, но това с приплъзването на задната гума на моя мотоциклет ми е основния проблем при карането. Двигателя не блокира, но когато сваля 1-2 предавки надолу в завой задната гума губи сцепление с асвалта. А моят мотоциклет е с два цилиндъра. Поради това включвам на по-ниска скорост не в завоя както ми се иска, а преди него. Като пробвам с леко подаване на междинна газ не винаги се получава и има опасност да изправя някой завой. Може би това става, защото не мога добре да карам, но е факт. Относно избора м/у двата мотоциклета: Защо да не добавим трети? Кавасаки версис колко струва втора употреба? Това е мотоциклета, който като поведение най- ми допадна. И щях да го купя, но търсех по-малко каран и по-запазен мотоциклет.
          Ааа, опаа! Свалянето на предавки е съвсем друга бира! Говорим за просто връщане на газта!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Ааа, опаа! Свалянето на предавки е съвсем друга бира! Говорим за просто връщане на газта!
            Ако сваля предавките с газ , няма да се получи , та горе долу пак е същото. И не се хващайте само за връщането на газта , казал съм при хлъзгава настилка. И за да не остана неразбран , ще кажа , че не компресията е виновна за това , а вакума който се образува при затворени дросели.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Според условията, на които трябва да отговаря машината според автора на темата, категоричният отговор е BMW F650GS.

Коментар

Здравейте отново колеги !!! Да си призная, тайничко се надявах в процеса на развитие на темата, тя да поеме в посока към BMW-то. Знам ли ??? За мен лично и двата мотора са на кантар. Може би GS-a е мъничко по- красив...може би е малко по - екстравагантен...или пък...ще цитирам ЗМЕЙ
                Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                Според условията, на които трябва да отговаря машината според автора на темата, категоричният отговор е BMW F650GS.
                Е ...аз все още не съм категоричен, или поне НЕ докато не се кача и на двата мотора. Но така или иначе си набелязах няколко екземпляра в mobile.bg. И тук естествено следва задължителния въпрос. До колко е РИСКОВО пазаруването в мобилето. Или по-скоро въпроса ми се отнася за района на Дупница, защото основния пазар за мотоциклети е съсредоточен именно в София и региона на югозападна България, а аз съм от Варна. Има няколко ТА, които са с изключителен външен вид ( изпросих си макро снимки от четири автосалона). Също така вниманието ми се спря и на два GS-a, единия от които беше ДАКАР. Сега...ясно е че външния вид е определящ критерий, но не е основния. Аз така си взех жена и слава богу не съм сбъркал много. Та питам знаещите и изпатилите,кое е основното на което трябва да обърна внимание когато сърцето затупка х2 при вида на МОЯ мотор.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                  Ако сваля предавките с газ , няма да се получи , та горе долу пак е същото.
                  Едно и също е да върнеш само газта и да върнеш газта и свалиш предавка надолу, така ли!?!?
                  Извинявай за въпроса, ама карал ли си някога мотор изобщо? Или пишеш ей така без да мислиш?

Нямаше ли една опция с която да не виждам постовете на избрани от мене хора когато чета дадена тема, някой да помогне моля!
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Кавасаки версис колко струва втора употреба? Това е мотоциклета, който като поведение най- ми допадна. И щях да го купя, но търсех по-малко каран и по-запазен мотоциклет.
                    Аз го взех около 7000 лв.че и малко отгоре
                    Почти нов на 10к км.
                    Човека иска бмв,чудя му се.Нека сам си прецени.
                    Казват че първия мотор е грешка,и той е на път.Нямам много опит със gs- a .Не повече от 200-300 км.и то в Гърция.Гледам от мойта камбанария,друг мотор ,друг двигател ,друго поведение.Не ми хареса,трансалп не съм карал
                    Не съм против бмв или друго,стига да ми е кеф нямам предрасъдъци.Това за феновете на марката.Както го съветваха ,пробвай всички,отговора ще дойде сам.Преди три години от скутер се качих на версиса само от пръв поглед.Не съм ходил само в сърбия,гледам само надалеч,така че мисли
                    за напред,при мен мотора беше само за да го имам в гаража,а се оказа основно превозно средство лятото и средство за релакс целогодишно.Пак съм за хондата.

П.п Не забравяйте че мотористите се поздравяваме независимо кой какво кара,що се джафкате за глупости.
                    Последно редактирано от Roninn; 26-11-15, 01:34.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Много ми е странно как някой, купил си един мотор, пробвал още един за 200-300 км. в Гърция, определя кой каква грешка ще направи

...Търся си градски мотор..., който ще се движи 90% в градски условия и много рядко, когато сезона е в разгара си ще има преходи от 50 -100 км извън града до някой гьол за разхлаждане. Така де имам 5000 лв и търся всекидневка, по възможност с нисък разход, лесен за обслужване ( да се намират части) и евентуално да не се задъхва особено, когато (в много редки случай) гестапото седне отзад (общо сме 140 кила) без багаж... Висок съм 1,75 и тежа 90 кг. Все още успявам да си контролирам адреналина, така че предполагам ще се движа със скорост 90-110 и в повечето случаи без багаж...
                      Хайде сега прочетете условието на задачата по - горе и продължавайте да твърдите, че ТрансАлп-а е супер-хитрия й отговор, за който ония "сектанти" с БМВ-тата са толкоз тъпи, че не могат да се сетят

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                        Много ми е странно как някой, купил си един мотор, пробвал още един за 200-300 км. в Гърция, определя кой каква грешка ще направи.
                        Много просто, ето така:

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        ...Нямам много опит със gs- a... трансалп не съм карал... Пак съм за хондата.

Коментар

Едно и също е да върнеш само газта и да върнеш газта и свалиш предавка надолу, така ли!?!?
                          Извинявай за въпроса, ама карал ли си някога мотор изобщо? Или пишеш ей така без да мислиш?

Нямаше ли една опция с която да не виждам постовете на избрани от мене хора когато чета дадена тема, някой да помогне моля!
                          Мотор не съм карал и не мога да карам , а опцията се казва игнорирай , и аз я имам тази опция. За да ти е по-лесно за разбиране , намираш три мотора с еднаква кубатура , едноцилиндров , двуцилиндров , четирицилиндров , и пробваш всеки да го запалиш с бутане. Ако не можеш да намериш три такива мотора , ела , аз ще ти дам три от моите да пробваш , след това ще ти покажа как и на трите задната гума блокира при неправилно връщане на газта на ХЛЪЗГАВА настилка.
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                            Мотор не съм карал и не мога да карам , а опцията се казва игнорирай , и аз я имам тази опция. За да ти е по-лесно за разбиране , намираш три мотора с еднаква кубатура , едноцилиндров , двуцилиндров , четирицилиндров , и пробваш всеки да го запалиш с бутане. Ако не можеш да намериш три такива мотора , ела , аз ще ти дам три от моите да пробваш , след това ще ти покажа как и на трите задната гума блокира при неправилно връщане на газта на ХЛЪЗГАВА настилка.
                            Ако колегата вместо да се заяжда, наистина се интересуваше от проблема щях веднага да му услужа с моята априлия за да се запознае лично с с феномена!

Колкото до въпроса от темата - колега мернах че GS-a ти е на сърце - взимай и инвестира време в каране. Няма да сужаляваш!
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Ако решиш колега да се спреш на Хонда мога да препоръчам тази. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...2&slink=bgplay Лично познавам и двамата и собственици, предишният, и този последният, който я продава в момента. Този мотор е много гледан и хубав и определено си струва парите, пък и има много екстри...
                              Ако колегата избере БМВ за такива пари 4850 лева, БМВ произведено през септември 2006 год е абсурд да намери, даже и в Дупница, а да не говорим за екстри от рода на по-висока слюда, ролбари, куфари, тунингов ауспух, централна стойка и т.н.
                              Така е. По-хубаво, ама по-евтино от по-лошото няма.... Няма такъв филм в живота.
                              Последно редактирано от ВладиЧ; 26-11-15, 09:24.
                              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                              Златомир Попов - Forry

Коментар

Щото в тоя форум пишат 20 души, АКО ЗНАЕТЕ КОЛКО Е ВЕСЕЛО ДА СЕ ЧЕТЕ....сори за спама!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X