Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW F650GS vs Honda xlv 650 translap

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: BMW F650GS vs Honda xlv 650 translap

То е ясно , че вие двамата сте с много професионален опит , и за вас проблеми няма , но питащия е без опит като вашия , та не е лошо да го има в предвид. Лично на мен ми се е случвало като се качих на 4-тактов мотор , и то двуцилиндров 250к.см. , но нямах като вашия опит , бях карал само двутактови косови мотори , а и съм го виждал при много други без опит. А за спирачките няма какво да коментирам , то е ясно , че от БМВ по-високо и по-дълбоко нема , тъпите японци защо ли ги слагат тези два диска.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

За предимството на двата диска на асфалт не споря...
      Но пък ABS-a си е ABS...

Коментар

ABS-а е плюс за хора без опит , но идеята ми е , че едноцилиндровия и двуцилиндровия двигатели са много различни , затова е добре да ги пробва двата мотора и да реши кой.

Коментар

От позицията на човек, който просто ще наблюдава огъня, който сам е запалил, бих искал да кажа че отворих тази тема именно заради това, че нямам възможност да покарам нито един от двата мотора преди да отида да го купувам. Далеч съм от мисълта, че с две кръгчета за 10 минути ще натрупам мнения и впечатления, които да наклонят везните в полза на единия или другия мотор, та затова всяко ВАШЕ мнение ще ми бъде от полза. В отговор на това, че скутера е за предпочитане в града бих казал...може би Roninn има право, но все пак си остава скутер и без значение как го карам все си гори 6 че и +....... Пък и на жената не и се стои все отзад. От както взе книжка иска да е сама на легена.

Коментар

Инжекцията не е за пренебрегване,но хондата е двуцилиндрова,струва ми се по компактен мотор,двата диска не се слагат случайно за красота,бмв е слабичко ,проверено лично
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Специално за спирачките залагам един лагавулин, че GS-a спира по-добре въпреки, че е с един диск! И към Roninn един въпрос - карал ли си f650gs?
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Да,и то преди седмица,дори ме гониха с такъв ,докъто нямах книжка.
                И не един,а цели три.[emoji2]
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Преди месец бях на демо райд на Дукати. Дадоха ми една Мултистрада за 1 час, врътнах 40-50 мили. Мнението ми е, че е абсолютен боклук...
                  Предполагам, че 90% от вас ще ме емнат, че говоря глупости, ами за 1 час, толкова. Ако я притежавах и имах хиляди километри с нея, може би щях да мисля по-друг начин...
                  Та, всушай се в мненията на собственици, а не на някой, който бил направил едно кръгче или гледал в ютюб.
                  Мен ако ме питаш, по-важно е не какво караш, а къде караш, а 1-2 литра разлика в разхода няма да те разори или обратното.
                  The only thing moving after WWIII will be cockroaches and V-Strom 650.

Коментар

За градско каране много повече фън прави едноцилиндровия! Сравнявал съм 2 транса с моята ямашка и съм на мнение, че са много по плавни и спокойни т.е. пенсионерски мотори. На дълъг път също им бягам но това може и да е от задкормилните устройства! А че задната гума на едноцилинровите блокира при връщане на газта, категорично не е вярно, иначе би трябвало и двигателя да изгасне!
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                      ...А че задната гума на едноцилинровите блокира при връщане на газта, категорично не е вярно, иначе би трябвало и двигателя да изгасне!
                      Братле, даваш вчепатление, че караш - недей такива глупости да пишеш! тя не блокира 100%, почва да се върти много по-бавно от моментната скорост на мотора и ефекта е като блокирала гума - поднася.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                        Братле, даваш вчепатление, че караш - недей такива глупости да пишеш! тя не блокира 100%, почва да се върти много по-бавно от моментната скорост на мотора и ефекта е като блокирала гума - поднася.
                        Вие пишете глупости! Колелото или спира да се върти т.е. блокира или не спира да се върти т.е. не блокира! Другото е просто намаляване скороста на въртене къде по-рязко къде по- плавно. Ако намалиш прекалено рязко в завой независимо дали с газта или със спирачката, ще поднесе разбира се, но няма да блокира колелото. Думите си имат точно значение така че научете се да ги ползвате точно! Щото блокирало колело на мотор ми звучи страшно макар че понякога се е случвало да поднасям задницата на мотора умишлено и контролирано!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                          Вие пишете глупости! Колелото или спира да се върти т.е. блокира или не спира да се върти т.е. не блокира! Другото е просто намаляване скороста на въртене къде по-рязко къде по- плавно. Ако намалиш прекалено рязко в завой независимо дали с газта или със спирачката, ще поднесе разбира се, но няма да блокира колелото. Думите си имат точно значение така че научете се да ги ползвате точно! Щото блокирало колело на мотор ми звучи страшно макар че понякога се е случвало да поднасям задницата на мотора умишлено и контролирано!
                          Аз съм го обяснил, предполагам, достатъчно разбираемо, а ти, щом искаш си буквоядствай на воля....

Коментар

Първо съм написал "склонност към блокиране" , но разбира се , че може и напълно да блокира ако зад кормилото е човек без опит. Първата причина е , че Ямахата на Слави е със степен на сгъстяване 9.2 към 1 , а на въпросното БМВ е 11.5 към 1. Втората причина е асфалтовата настилка в големите градове , специално в София , върху асфалта има една смесица от масло , нафта , антифриз , ..... , и като започне да вали , става весело. А който иска може да се поинтересува защо супер мото моторите/голямо бутало, много висока степен на сгъстяване/ са със специален съединител , а както знаем те се карат на писта , със специални гуми , от опитни хора.
                            Относно вървенето на въпросното БМВ и Хондата , БМВ-то е по-бързия мотор , причината за вървежа е във втория ред , но Хондата е много по-спокоен и подходящ мотор за начинаещ.

Коментар

Бе я вземете демонстрирайте на клипче примерно, как става това поднасяне само с връщане на газта без да се пипа спирачката и на прав асфалтов участък примерно! Може пък да науча нещо ново на стари години!

Коментар

Такива са фактите. Хондата Трансалпа е по-кротък и по-спокоен мотор с по-висок разход и малко по-лоши спирачки от БМВ Ф 650 ГС. От там нататък момчето ще пробва и двата, и тогава ще реши, какво да си купи. В края на краищата мотор не се купува според мненията по тема от форума. Такива теми служат само за да получиш известна ориентация и да научиш някой и друг интересен факт от предишни собственици...
                                Когато видиш пред теб въпросната машина, когато му се качиш да го покараш и пробваш, когато го почувстваш, тогава ще решиш дали това е твоят мотор, или не. Успех в избора!
                                Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                                Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X