Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как мога да увелича кубиците и конските сили

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как мога да увелича кубиците и конските сили

Конкретният двигател е боклук по рождение, но въпреки това има вариант да се наточи , макар и незначително. Проблемът е че и без друго мизерният му ресурс ще свърши скоропостижно. На това животно горивната смес минава през коляновия вал. Освен да се сгъсти, ще трябва да се промени и газоразпределението.
    С две гарнитури ще го спънеш допълнително.
    Продай го на някой пенсионер, който ще се радва и на тази динамика и си купи нещо по-прилично.
    Ако пък твърдо искаш да караш въпросната гавра - сложи и двигател от дърворезачка Дружба. Ще върви драстично повече, но може да се разпадне всичко останало.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Re: Как мога да увелича кубиците и конските сили

Не разваляй античното моторче с "тунинг".
      Намери си работа някъде спести една заплата и си купи симсон, а пък, ако верно си мераклия купи си балканче за 50 лева и рано или късно ще станеш машинен инженер!

Коментар

Пробвал съм да я продам, никоЙ не се навива. Знам, че моторетката е пЪлен боклук, ама не мога да се отърва от нея, а не ми се дава на вторични, там ще взема не повече от 15 лева .
        Последно редактирано от viki terzieva; 11-02-13, 17:52. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от iivvaann
          Пробвал съм да продам моторетката , но никои не се нвижа да я купи . А ако го дам на вторични няма да взема повече от 15 лева .
          Еми нормално е,хората предпочитат да си купят велосипед отколкото такава подигравка с техниката.

Коментар

Първоначално публикуван от iivvaann Преглед на мнение
            Така и не можах да получа някакъв сериозен отговор.
            Единствения смислен отговор на така зададения въпрос е даден още във втори пост.
            Пет кубически сантиметра нищо не решават. Дали ще е 45 или 50сс, повишаване в мощността едва ли ще усетиш. По вероятно е да получиш обратния ефект, а и допълнително да отслабиш конструктивно и без това не особено здравите елементи.
            Както беше предложено по-горе - можеш да си играеш с предавателното отношение, но нещата, които търсиш се самоизключват по условие. Т.е., ако го направиш да върви по-бързо, ще започне да катери по-малко, и ако катери повече - ще върви по- бавно.
            Ако увеличиш размера на предния пиньон или намалиш размера на задния, моторът става по-бърз. И обратното. Само че с това съотношение може да се играе до определена степен. След това става вредно.
            Последно редактирано от viki terzieva; 11-02-13, 17:54.

Коментар

За да ти катери по-добре баирите - отпред по-малка зъбчатка ,ако искаш да върви повече-отпред по-голяма. Можеш да му шлайфаш цилиндъра и да му сложиш по-голямо бутало и сегменти.След като го разработиш нормално би трябвало да усещаш значителна разлика,ако е поиздухано в момента.С карбуратора можеш малко да се заиграеш,но като цяло е безсмислено.
              Последно редактирано от viki terzieva; 11-02-13, 17:58.

Коментар

Присъединявам се към мнението, че с две гарнитури само ще го спънеш допълнително - при това упражнение просто намаляваш компресията и става по-зле. Аз на първото ми ЧЗ през 80-те реших да му слагам гарнитура от клингерит /доста по-дебел/ - старата гарнитура протече, а части нямаше, та бая си играх и накрая разочаровано установих че мотора стана по-тромав. Докато разбера защо е така, ми го откраднаха барабар с клингерита - сигурно бая са се чудили защо не върви това лъскаво ЧЗ?
                Honda XL600LM, 1987
                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Решил сЪм да импровизирам скоростна кутия , но ако ме видят куките, не знам какво ще им казвам .
                  Последно редактирано от viki terzieva; 12-02-13, 09:09. Причина: "Сам" е прилагателно със смисъл на самичък, а глаголът е "сЪм"

Коментар

Отдавна не се бях смял така.

И какво ще импровизираш? И какво толкова ще видят куките, че ще трябва да им се обясняваш?
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Как мога да кача снимка за ви покажа какво съм измислел .

Коментар

На горния ред над този дето пишеш поста, в менюто има икона (картинка), пред-пред-последната, доближи мишката и ще прочетеш "Insert Image". Натискаш и ти предлага да качиш файл от компютъра или от нета. Има изисквания, чети и качвай, че и на мене ми стана интересно с тая моторетка...но упоритостта е похвална. Ръководя "уж" една фирма, ако всичките ми колеги бяха така упорити, щяхме да сме много напред с материала.....
                        Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                        O8867З7I78

Коментар

Kak da si napraa BEGA4KA, neam nogo pari - писал съм го за автомобили, оригиналът е в жигулския форум, ама може да се подразбира и за мотоциклети, затова го копирам без поправки.

Инструкции, приблизително по реда, по който трябва да се изпълняват

1. Научи се да пишеш грамотно, инсталирай си кирилица ако трябва!
                          2. Изкарай книжка, ако нямаш. Да, важно е.
                          3. Научи поне основи на механиката, устройство на автомобила, малко теория на ДВГ, геометрията също е от полза. Основи на електрониката, термодинамиката, висшата математика и химията също не са излишни.
                          4. Намери начин да си повишиш доходите, за да си финансираш скъпото хоби.
                          5. Научи руски или английски, препоръчително поне още един език, поне до ниво да не те гонят от форумите.
                          6. Научи се да управляваш перфектно сток автомобил. Ходи на уроци по майсторско кормуване.
                          7. Научи се да управляваш НАДЕЖДНО и БЕЗОПАСНО автомобил с различни повреди и степен на износване (то това май става от самосебе си).
                          8. Участвай в няколко състезания със сток или почти сток автомобил. Виж се колко струваш и какви грешки правиш, учи се от тях.
                          9. С наученото и спечеленото дотук, набави си автомобил, който е добра база за тунинг
                          10. Здраво запретни ръкави и се приготви за късане на нерви, още учене по трудния начин и безкрайно охарчване.

На финала на този процес ще имаш, ако не бегачка, поне сериозни доходи, опит и авторитет. Със сигурност ще имаш някой и друг бял косъм и белег. Ако не си внимавал, ще имаш проблеми и със здравето.

... но със сигурност, момичетата ще започнат да те забелязват и без да огърмиш квартала с "REbUS"-а.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Без име.jpg
Прегледи:1
Размер:29.4 КБ
ID:5453427не е много професионално направена, но горе-долу да разберете за какво става въпрос.
                            От тая страна, където са венците, ще сменям скоростите , а от другата стана ще има един по-голям венец. Към него ще е свързана верига от двигателя към по-големия венец , а където са повечето венци, ще сложа един малък венец и от там с верига към задната джанта. Според мен ще се получи .
                            Последно редактирано от viki terzieva; 12-02-13, 17:52.

Коментар

"малак" по мое време значеше на биволицата детето. Та превеждай.

Коментар

Като преминеш от по - голям към по- малък венец какво ще опъне веригата?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X