Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как мога да увелича кубиците и конските сили

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как мога да увелича кубиците и конските сили

Първоначално публикуван от iivvaann Преглед на мнение
    [ATTACH=CONFIG]548214[/ATTACH]не е много професионално направена но горе долу да разберете за какво става въпрос
    от тая старана където са венците ще сменям скоростите , а от другата стана ще има един по-голям венец към него ще е свързана верига от двигателя към по-големия венец , а където са повечето венци ще сложа един малък венец и от там с верига към задната джанта според мен ще се получи .
    Не е невъзможно,давай да видим к'во ще стне, и снимки снимай и слагай да се учим.

УСПЕХ .
    Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

mendi, ще сложа оБтегач.
      Последно редактирано от viki terzieva; 12-02-13, 17:53.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
        Като преминеш от по - голям към по- малък венец какво ще опъне веригата?
        По- малките венци са елибсовидни и веригата сама ще се опъва периодически, така да се каже

Коментар

Вече имам венците и шината утре ще ходя на стругар и ще снимам за да видите какво ще се получи до 3-4 дена ще съм готов.

Коментар

Аз отсега ще ти кажа - ще се получат венци без зъби и скъсана верига. Тоя фокус работи само на велосипеди. А и там не работи чак толкова добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              ...ще се получат венци без зъби и скъсана верига...
              Аааа...Не само, не само... С малко късмет - и разпран прасец ще се получи...
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Пич, ако искаш непременно да караш точно това, просто му сложи двигател от Дружба, като задвижването направиш с фрикцион или верига, ползвайки центробежния съединител на резачката. Правил съм го като дете на велосипед Украйна и резултатът надмина очакванията ми. Даже останах жив
                По-правилно е да си намериш някое Балканче или Симсон, които имат допирни точки с мотор, за разлика от това, което имаш. Намират се и на суперниски цени.
                С първата посочена марка, със сигурност ще се научиш и да ремонтираш, а с втората само да караш.
                Лично аз на твое място бих избрал Балканчето. Хората "проходили" на такава машина не задават елементарни въпроси из форумите а си решават проблемите сами
                Успех
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                  Присъединявам се към мнението, че с две гарнитури само ще го спънеш допълнително - при това упражнение просто намаляваш компресията и става по-зле. Аз на първото ми ЧЗ през 80-те реших да му слагам гарнитура от клингерит /доста по-дебел/ - старата гарнитура протече, а части нямаше, та бая си играх и накрая разочаровано установих че мотора стана по-тромав. Докато разбера защо е така, ми го откраднаха барабар с клингерита - сигурно бая са се чудили защо не върви това лъскаво ЧЗ?
                  Жалко за клингерита. Шегувам се.... и за мотора. Преди много години имах Балканче, мечтаех си за ETZ. В годините на "Суциализимъ", даже спах две нощи пред една Мототехника, като дойдоха с един камион, всичките се нахвърлиха отгоре им и всеки седна върху един мотор, за мене не остана на какво да седна..., та така, дотам бях с моторите...сега вече поостарях ли, незнам ама ми мина желанието....
                  Та за клингерита, прав си..с увеличаване обема на горивната камера, която е в главата, се намалява сгъстяването на горивната смес, шлайфането на главата по ще даде ефект, но при това двигателче едва ли....
                  Всъщност и аз май не съм прав, така ще увеличиш изхвърлянето на прясна горивна смес в ауспуха, това е двутактов двигател...
                  Последно редактирано от Savador; 13-02-13, 07:24.
                  Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                  O8867З7I78

Коментар

Здравейте вчера приключих с въпросната скоростна кутия , но ми откраднаха мотора влизам аз в магазина да купя батерии за фотоапарата, за да снимам какво се получи. Но излизам и гледам мотора го няма . Иначе се получи много добре с това чудо вървеше с 90 километра бях взел един километраж, за да мога да разбера с колко са е дигнала скоростта наистина бях много учуден от крайния резултат преди да направя тая скоростна кутия се движеше с 45 километра качил съм двойно скоростта и ме е яд , че го откраднаха .

Коментар

Здравейте вчера приключих с въпросната скоростна кутия , но ми откраднаха мотора влизам аз в магазина да купя батерии за фотоапарата, за да снимам какво се получи. Но излизам и гледам мотора го няма . Иначе се получи много добре с това чудо вървеше с 90 километра бях взел един километраж, за да мога да разбера с колко са е дигнала скоростта наистина бях много учуден от крайния резултат преди да направя тая скоростна кутия се движеше с 45 километра качил съм двойно скоростта и ме е яд , че го откраднаха .
                      Да знаеш че това е някой Руски шпионин който те е проследил каква гениална скоростна кутия си направил,сега в Русия ще я развият и патентоват и ще започнат масово производство на мотопед Рига с нова скоростна кутия.Моя съвет е да следиш Руските сайтове и ако се появи там машината ги съди за авторско право,или поне да те назначат като главен Инженер по скоростни кутии.И да не вземеш да ме забравиш да почерпиш когато се издигнеш в йерархията.

Коментар

Може би темата вече е за раздела хумор.

Коментар

А като се събуди, какво стана?
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Това си беше живата истина Scrapheap .

Коментар

Търси си го в пунктовете за старо желязо. Като го намериш, и още имаш мерак, да се опиташ да подобриш работата му, започни със отличното възтановяване на двигателя в заводският му вид. Най-малкото почистването на нагарите от ауспуха, цилиндровата глава, полирането на всмукателният привод към карборатора, полиране на отворите в цилиндъра, и още и още куп дребни неща оказват влияние. Фрапиращ резултат няма да има, но поне ще се запознаеш със "що е то двигател", а тези опити ще са полезни за теб, ако продължиш с мотоциклетите.
                              Започнеш ли да работиш сериозно по тази машина, останалите колеги от форума, ще сменят тона. Тук има хора с натрупан опит и те могат да ти помогнат, стига темата ти да е сериозна.

Коментар

Аз това и съм решил да гледам по вторични суровини дали няма да си го срещна там някъде . Аз от малак сам се захванал с тея мотоциклети и все още имам мерак .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X