Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за e-bay

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за e-bay

Добре, а защо в Немския ebay има опция след като си спечелил нещо (или купил с Buy Now) , да избереш адреса за доставка който си задал в ebay или да си напишеш такъв какъвто искаш?

Повечето от продавачите ползват After Ebay , там също може да сменяш адреси....
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Да проблема е бил в мен. Опитвал съм се да сменя пеипал адреса си. Сега видях че не става. Иначе с промяната на адресите в ибеи проблеми няма. В момента добавих един в Лондон на куриерската фирма. Имам още 3 адреса там. Незнайно защо 2 пеипал адреса и един Primary postage address: който всъшност си се явява адреса на доставка.

В пеипал не ми дава да добавя адрес извън България. Аз повече въпроси за сега нямам. Благодаря ви още веднъж. Друг път ще сменям адреса от ибеи акаунта и ще го давам като адрес за доставка. Не че ми се налага често да пазаря от ибеи, още повече пък да се налага и адреса да сменям.
      Иван Маринов
      Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
      ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Няма да изпадам в подробности.
        Paypal account може да бъде verified или нищо да не пише. Което ограничава купувача в ползването на самия акаунт.

Paypal address може да бъде confirmed или unconfirmed. Ако в и-мейла, който имаш като фактура или "касова" бележка пише, адресът, на който е отишла стоката unconfirmed продавача е нарушил някои от правилата на ибей, за които сега няма да говоря. Но ако в срок си отвориш "оплакване" ще бъде отсъдено в твоя полза. Без значение какво си го молил ти.

Вече някои преди мен написаха как точно се отваря "claim". В случая това е най-добре да стане с пейпал.

Забележка:
        Надявам се co.uk & de да работят подобно на ebay.com, тъй като там имам сериозен опит с казуси от всякакъв вид.

Успех.

Коментар

Да, unconfirmed е. Ще пусна claim в понеделник. Благодаря.

Коментар

Лелеее голяма проблемация с тея адреси Аз имам в ебай мисля около 8 адреса като последния ми е в Колорадо. Мога да добавя още 8 ако трябва, ама за сега не се налага.

От там насетне не разбирам защо набърквате в цялата каша и пейпал адреса, който очевидно в този казус не е коректен - все пак основния пейпал адрес трябва да се покрива с адреса на издаване на кредитната/дебитната карта. Идеята е да се изпращат фактури с този адрес с цел да бъдат разходо-оправдателен документ. Ако на фактрата не фигурира адреса на издаване на картата, то тя не е валиден разходо-оправдателен документ и не може да се осчетоводи (ако се наложи и ако купувача е фирма да речем).

Пейпал адреса за шипинг е меко казано странна работа, защото ебай дава възможност да добавиш дузини адреси за шипинг и да направиш всеки от тях праимъри(основен) и практически да си сменяш адреса при всяка покупка, ако ти изнася.

При последния търг дето спечелих се наложи да добавя адрес в Колорадо, защото даже не ми даваше да наддавам, при положение, че праимъри адреса беше в Лондон. Продавача не предлагаше интернешънъл шипинг и беше ограничил наддаването на ебай абонати регистрирани извън САЩ.

В случая не разбирам как ще помогне жалба към пейпал като в случая трябва да се търси изцяло съдействието на ебай.

Все пак основният виновник е фирма Емпреса - те са сменили адрес и не са уведомили клиентите си надлежно с по един мейл даже. И ако ти разправят, че не могат да идат до предишния адрес, то нищо чудно стоката да е отишла при някой, който познават и сега се правят на ощипани. Така че надигай им врява и на тях, щото са мързеливи доста.
            Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Чичка, емпреса не са виновни, те са си сменили адреса преди повече от година, просто аз не съм го ъпдейтнал и се усъмних едва след като пуснах поръчката. Така се случи че в този момент хората от емпреса бяха в България и нямаше как да помогнат. По-скоро вината (освен моя) е на продавача, който се отнесе малко несеризно към съобщението ми за промяна на адреса. Както и да е, размина се без claim и т.н. Проблемът намери своето решение в лицето на местен човек, който отиде до там, взе нещата и ще ми ги изпрати на правилния адрес. Като приключи одисеята ще разкажа подробно. Благодаря още веднъж на всички взели отношение.

Коментар

Супер! Радвам се, че всичко е приключило благополучно
                Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X