Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за e-bay

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за e-bay

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
    То и да се пусне claim, те ще проверят при куриера, че доставката е доставена на адреса от поръчката, още повече ако има и tracking, и няма как да върнат пари, защото вината не е в търговеца или в куриера. Единствено може да се спори, че в кореспонденция е указан новия адрес, търговеца е потвърдил, но не го е пратил там... Най-лесно е да се прати човек на адреса да търси пратката...
    Да англичаните едва ли ще са циганят(ако са англичани де
    Ако идеш на адреса и им кажеш, че една пратка която е за теб по-грешка е пристигнала при тях, веднага биха ти я върнали. Интересно е обаче, след като не чакат пратка, защо изобщо се я взели...

Коментар

Зз съжаление не можах да открия телефонен номер на дадения адрес, иначе щях да се свържа с хората там. Мястото е къща, която се дава под наем и най-вероятно там живеят частни лица. Съзнавам че грешката е моя и нямам намерение или желание да правя мръсно на продавача, червени точки, негативи и т.н., той се държа коректно в кореспонденцията с мен. Ясно ми е че си има утвърдени процедури и човека (всъщност е магазин) си ги е спазил, обаче все пак пое някакво обещание да смени адреса. За съжаление неговото местоположение е далеч от адреса на доставката и е ясно че той няма да хукне да пресича англия за някакви си 60 паунда. Ако не се намери друго решение ще подам все пак някакво оплакване в ибей, пък каквото стане. Така или иначе това не може да стане веднага, защото от ибей са поставили минимален срок след който може да се правят жалби за неполучена доставка.

Коментар

Процедурата я пусни, тя няма да навреди на продавача, а може да ти помогне.

Пиши успоредно лично на продавача дали може да провери с куриера кой, как и къде е подписал, и дали може да натисне куриерската фирма да намери някакви данни и/или да се обади на получателя.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

КОЛЕГА ГОБЛИН, много ги защитаваш тия английски търговци ама да знаеш че те са много по големи мошенници от нашите и то с традиций до девето коляно. Лично сам им ял попарата за което не мисля да пиша тук и за това му казах да го тормози както намери за добре. Човека си е платил а не е получил нищо продавача е длъжен да попита още веднъж с мейл купувача за потвърждение на адреса преди да изпрати стоката.

Коментар

Е, щом ти си им ял попарата е редно някой друг да го отнесе на общо основание. Нека им. Бий жената редовно, ти ако не знаеш защо - тя ще знае.

Коментар

Без да се заяждам просто питам. Мисля че Гоблина ще може да ми отговори на въпроса. Как се процедира ако искам да сменя адреса на доставка в пеипал? Основния ми адрес е тук във Варна, но когато искам пратката ми да пристигне до офис на куриерска фирма в Лондон примерно или някой приятел там как трябва да стане това без да добавям нова карта в пеипал? Скоро ми се наложи да си блъскам главата с това и не можах да разбера как става без да добавя нова карта, което би ми отнело няколко дена докато получа кода и т.н., а нямах толкова време. Просто писах на продавача дали може да го изпрати на другия адрес, той се съгласи и всичко беше точно.
              Иван Маринов
              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Не искам да те заблуждавам с грешни отговори - пиши на пейпал, те ще те упътят. Знам че можеш да имаш няколко адреса при тях, тъй че не би трябвало да представлява проблем.

Коментар

В PayPal и еBay можеш да качиш колкото адреса искаш. Аз например имам два.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе то и аз така виждам че можеше, но нещо не можахме да се разберем с формулярите им там. Ще се разтърся по-подробно следващия път. Даваше ми да си добавя адрес само в България, но не и в Англия, а мен не ме устроиваше като вариант.
                    Иван Маринов
                    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Мдаа, за български акаунт дава адреси само в България.

Не знам дали няма да те пусне при плащане да въведеш нещо извън България.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Е, щом ти си им ял попарата е редно някой друг да го отнесе на общо основание. Нека им. Бий жената редовно, ти ако не знаеш защо - тя ще знае.
                        Не става въпрос за назидание аз наистина съм пристрастен към случая но проблема тук е че купувача не е получил нищо след като е платил. Първия когото трябва да се бие според теб в тази ситуация май е жената на продавача!

Коментар

Мисля (не съм сигурен де) че малко се бъркаме между ибей адрес и пейпал адрес.

Ибей адресът е адресът с който казваш от къде си. Пейпал адресът е адресът който слагаш за доставки. В повечето случаи са едно и също, но не винаги.

Според мен трябва просто да се пита пейпал как седят нещата с два shipping address (адрес за доставка), и дали е възможно да има два потвърдени пейпал адреса, един в Бг и един в Англия.

При пейпал също е една каша, едното е paypal verified адрес (проверен от пейпал), другото е paypal confirmed адрес (потвърден от пейпал).

Проверен адрес означава че пейпал е проверил че по всяка вероятност става за адрес за доставка. Потвърден адрес означава че пейпал го е проверил, сверил с банковите ти данни и потвърждава че това е редовен адрес за доставка, и че пращайки на този адрес, продавачът е защитен от пейпал гаранцията, дори ако прати без проследяване на пратката.

За съжаление потвърден адрес може да се издейства само в няколко държави, за останалите остава провереният адрес, и надеждата че продавачът няма да има нищо против.

Ако не ме лъже паметта продавачът пак ще е що годе покрит от пейпал програмата ако прати на проверен адрес, ползвайки проследяване на пратката.

Коментар

Да точно това мислех да направя в бъдеще. Да пиша на пеипал как стоят нещата с два шипинг адреса. А говорех за пеипал адреса именно защото мисля че той се явява шипинг адреса, при плащането.

Както и да е разбрахме се мисля. Благодаря ви.
                            Иван Маринов
                            ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

В пейпал адрес се добавя през Profile | Add/Edit Street Address | Add address | Add gift address. Аз имам три адреса, като единия е основен, другите са "gift address" и на тях също се шипва без проблем. Наистина вече дава само България, преди можеше и UK, тъй като аз имам добавен адрес там. По-скоро ги питай за добавяне на адрес в друга държава.

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              Процедурата я пусни, тя няма да навреди на продавача, а може да ти помогне.

Пиши успоредно лично на продавача дали може да провери с куриера кой, как и къде е подписал, и дали може да натисне куриерската фирма да намери някакви данни и/или да се обади на получателя.
                              Ще я пусна като мине срока за изчакване.
                              Продавача е проверил, но това не ми помага, защото я е получил някой си MEAD. Това ми е написал последно и аз не мисля има какво повече да обсъждам с него към момента "There is nothing I can do from here. I am nowhere near the address that you listed on eBay and even though I did say I would change this eBay would still say we did correct by sending to the address you gave us. I would really help if I could. I can only hope that there is a telephone number for that address or the person there contacts us, as they will no its not theres!".
                              Последно редактирано от nigell; 12-08-11, 22:52.

Коментар

Нещо с адресите не е ясно. Например аз имам четири различни адреси - два в Англия, един в Германия и един в България. Според случая си избирам нужния. В My eBay, като влезнеш в адреси, може да си запишеш колкото си искаш и, съответно, да отбележиш кой е primary.
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X