Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Бял Амур

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За Бял Амур

Такова съм хващал само един път, преди това дори не бях го виждал.
    Някои знае ли каква е тази риба.
    Кюспе с царевички, на дъно от ръка, пръчката нормален композит 4.20 с акция 200-300 и въже 0.35.

Коментар

Ама и ти си хванал 'баси животното , добро сефте
      Абе не е като шарана, дърпа чак като види брега, ама си е приключение да ги хващаш.

Първоначално публикуван от scorpion1972
      Ще се радвам да се видим там.Ако искаш може и заедно да отидем,когато се стопли времето.Този водоем ми е любимият,защото природата е уникална и неповторима.Поздрави
      Смятам го за уредено, там сме. Знам, че има хубави риби в Камчия. Не могат да ги отарашът напълно тези язовири и това е. Лошото е, че за нас става по-трудно вече.
      Jeep Cherokee Limited 2.5 tdi + BF Goodrich All-terrain
      if there is no fishing and hunting in paradise, i'm not going...

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Такова съм хващал само един път, преди това дори не бях го виждал.
        Някои знае ли каква е тази риба.
        Кюспе с царевички, на дъно от ръка, пръчката нормален композит 4.20 с акция 200-300 и въже 0.35.
        Пожелавам ти да хванеш много такива, но на Дунава, тук рибите са определено по-борбени, отколкото на закритите водоеми. Абе няма по-красива гледка от върха на пръчката, "пиещ" вода, и по-приятен звук от писъка на аванса!
        "Make love, not war!"

Коментар

Поради това, че сме много работни, не успяхме да открием на датата и въпреки, че в петък се разбрахме подготовката бе светкавична и на ниво. Осигурихме 40 кила царевица, захранки, пелети и куп други гевезелъци за рибата като не забравихме и за нашето благополучие .
          И така, къде 19.30часа потеглихме за любимото ни местенце а именно яз. Ясна поляна. Поради късния час на пристигането и необходимостта от по-скорошно сядане на масата не остана време за снимки, но пък тъй като сме много експедитивни дори и успяхме да захраним. Както си му е реда - ставане в 05.30ч., захранване, сутрешен тоалет и ... тъй като нямаше кафе, какво ... бираааа .
          Ето го и първия:

Докато се шегувахме и коментирахме едвали ни идваше наум какво ще се случи
          Аз презаредих

И всичко се повтори, а не бяха минали и 40мин.
          Този път бе последната пръчка на моя милост и за малко да събера останалите три докато я стигна
          Поех си рибата, която се оказа доста борбена и не пожела близа 10мин. да си поеме въздух и накрая си я вкарах в кепа като по учебник.

Вече бяхме на седмото небе, толкова слука за толкова кратко време не ни се беше случвало на див водоем.
          Но още не бяхме видели нищо
          Нямаше и 20 мин. и пак се наложи да бягам през глава, добре че пак Ванката се намираше на обичайното столче с обичайната бира
          Този път отпора беше подобаващ и въпреки че Ванко стоя неподвижен рибата бягаше като дявол от тамян . Заподозрях го, че и прави физиономии за да я плаши, но не след дълго и тя влезна в кепа . Ето и снимки:

Малкия на съседите по палатка и той позира:

Та, вече бяхме пуснали жълто по гащите и се бяхме наточили за още подвизи, но нали знаете - щастието идва и си отива, та и рибите така направиха - захранване, презареждане, захранване, презареждане и нъцки. Но вече беше без значение дали ще хванем още риба, ние си бяхме постигнали своето - ОТКРИХМЕ подобаващо
          Знам че ще има колеги които ще питат колко тежат рибите - за съжаление бях оставил кантарчето в Бургас. Килограмите не са важни, важно е удоволствието от хващането, по-голямо е когато пуснеш рибата. Надявам се не съм бил досаден, но исках да се похваля
          Ето и РЕЛИЙЗ, ето другия - ЦЪК

Коментар

Re: За Бял Амур

Много хубваи рибки колега.
            В пускането на рибките също има тръпка
            Радвам се, че все повече колеги започват да го практикуват.

Поздрави

Коментар

Браво колега, много хубави рибета !
              Имаш ли представа на каква дълбочина са клъвнали?
              На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Петров Преглед на мнение
                Браво колега, много хубави рибета !
                Имаш ли представа на каква дълбочина са клъвнали?
                8-9 метра, на около 60 метра навътре.

Коментар

Благодаря! Питах, защото ми прави впечатление, и на откриването на сезона , бяхме на Дунава, и онзи ден, че по-дребната риба стои на около метър дълбочина , някъде около 20 - 30 метра навътре, а едрата стои на около 1.5 - 2.5 метра дълбочина, и на около десетина метра от брега. и в двата случая не се хранеше. Може да е свързано и с налягането, а може и да не е.
                  На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

Първоначално публикуван от zehirev Преглед на мнение
                    Поради това, че сме много работни, не успяхме да открием на датата и въпреки, че в петък се разбрахме подготовката бе светкавична и на ниво. Осигурихме 40 кила царевица, захранки, пелети и куп други гевезелъци за рибата като не забравихме и за нашето благополучие .
                    И така, къде 19.30часа потеглихме за любимото ни местенце а именно яз. Ясна поляна. Поради късния час на пристигането и необходимостта от по-скорошно сядане на масата не остана време за снимки, но пък тъй като сме много експедитивни дори и успяхме да захраним. Както си му е реда - ставане в 05.30ч., захранване, сутрешен тоалет и ... тъй като нямаше кафе, какво ... бираааа .
                    Ето го и първия:

Докато се шегувахме и коментирахме едвали ни идваше наум какво ще се случи
                    Аз презаредих

И всичко се повтори, а не бяха минали и 40мин.
                    Този път бе последната пръчка на моя милост и за малко да събера останалите три докато я стигна
                    Поех си рибата, която се оказа доста борбена и не пожела близа 10мин. да си поеме въздух и накрая си я вкарах в кепа като по учебник.

Вече бяхме на седмото небе, толкова слука за толкова кратко време не ни се беше случвало на див водоем.
                    Но още не бяхме видели нищо
                    Нямаше и 20 мин. и пак се наложи да бягам през глава, добре че пак Ванката се намираше на обичайното столче с обичайната бира
                    Този път отпора беше подобаващ и въпреки че Ванко стоя неподвижен рибата бягаше като дявол от тамян . Заподозрях го, че и прави физиономии за да я плаши, но не след дълго и тя влезна в кепа . Ето и снимки:

Малкия на съседите по палатка и той позира:

Та, вече бяхме пуснали жълто по гащите и се бяхме наточили за още подвизи, но нали знаете - щастието идва и си отива, та и рибите така направиха - захранване, презареждане, захранване, презареждане и нъцки. Но вече беше без значение дали ще хванем още риба, ние си бяхме постигнали своето - ОТКРИХМЕ подобаващо
                    Знам че ще има колеги които ще питат колко тежат рибите - за съжаление бях оставил кантарчето в Бургас. Килограмите не са важни, важно е удоволствието от хващането, по-голямо е когато пуснеш рибата. Надявам се не съм бил досаден, но исках да се похваля
                    Ето и РЕЛИЙЗ, ето другия - ЦЪК
                    Добър улов,Бравооо,за пуснатите риби.
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Браво за улова и за релийза!

Коментар

Поздрави, колега, достойно поведение на заслужил цялата тръпка рибар! Благородно завиждам, и искренно ви се радвам! Като голям любител на този вид риболов, и на бял амура-т. нар." воден бик", мислех че е рано за него, но вие ме разубедихте. Може би на Дунав водата е по-студена! Наслука!
                        "Make love, not war!"

Коментар

На 29-30.06 ходих на яз. Дреновец, намира се на 50 км, от Видин и Монтана. На 30 около 12 ч., ме споходи слуката - Бял амур 9 кг., уловен на наниз(косъм) от 5 зърна унгарска царевица с аромат на мед. За захранка използвах кисната около 48 ч., стара царевица, на около 6 метра дълбочина вкарах захранката.
                          Прикачени файлове

Коментар

Тц колега искрено ти завиждам за улова Браво.
                            Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
                            КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                              На 29-30.06 ходих на яз. Дреновец, намира се на 50 км, от Видин и Монтана. На 30 около 12 ч., ме споходи слуката - Бял амур 9 кг., уловен на наниз(косъм) от 5 зърна унгарска царевица с аромат на мед. За захранка използвах кисната около 48 ч., стара царевица, на около 6 метра дълбочина вкарах захранката.
                              Извинявай,ама не се сдържам.На втората снимка си заел много интерестна поза.Да не би от кеф нещо ......
                              Без лоши чувства.Много се кефя и аз ,когато имам слука.-така силно викам,че ме чуват сигурно и румънците на другия бряг.
                              Чавдар Владимиров
                              0887/912075
                              Ленд Ровър Диско 1
                              Самуад в проект

Коментар

Я да попитам.Какво ще стане ако царевицата е прекалено вмирисана?Да не изгоня рибата?Става дума за захранката!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X