"Здреите" колеги някой ще издаде ли тайната каква захранка и стръв да използвам за Бял Амур ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За Бял Амур
Свий
X
-
До: За Бял Амур
Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнениеКакто каза колегата най вече царевица.Но на дъно на рибка пак съм имал резултати.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнениеНа дъно на рибка кълве и големия шаран, а той както е известно има сходен вкус със амура.
Коментар
-
Значи, номера с рибката е най-вече случайност при амура, щото той си е тревопасно.
Захранвайте с царевица, монтажа е "ин лайн" (ако искаш, може и с 2 куки чепаре, ама е тъпо...), с повдигач, на около 3-5 см повдигнати от дъното задължително, царевицата на косъм 2-4 зърна и късмет.
Освен тук изброеното има и още условия, но това е дълга тема.
Зависи много и от водоема, на който ще ловиш.Jeep Cherokee Limited 2.5 tdi + BF Goodrich All-terrain
if there is no fishing and hunting in paradise, i'm not going...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнениеИзключително вярно
Коментар
-
Белия амур е на 100% вегитарианец след като навърши две годишна възраст.Да уловиш такава риба на рибкае все-едно да видиш прасе алпинис
.Но има черен амур и ихиологията му е изградена в другата крайност. Той се храни преди всичко с мекотели, ракообразни и т.н.
Коментар
-
ловил сьм на резен домат
Последно редактирано от Тедо /LJ73/; 25-10-08, 18:26.помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от achocarp Преглед на мнениеЕйтова щемие супер интересно. БЯЛ АМУР С РИБКА В УСТАТА
Коментар
-
Мразя да ям бял амур, но ако е едър екземпляр или на плувка си заслужава борбата.
Практиката ми:
За дъно - капан с плочка "високопротеиново" кюспе (купувам си го от магазина), 6 кукички под плочката, 4 с медна царевица и 2 с царевица ванилия. Ако има амур и му е ден да се храни няма пропуск - по 4-5 удара поне на ден.
За плувка захранка за шаран, не на пелети, а рядка да се пръска по дъното, поднасям царевица медна или ванилия. Кога шаран, кога амур.
Ето последния ми екземпляр http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=222
Чувал съм, че на кука 3-ка лятото с продълговатите доматчета излизат много едри екземпляри, не съм пробвал и нямам мнение. Виждал съм така уловен амур 10 кг на врачанския язовир преди 22-23 години май беше.
Веднъж имахме ситуация на рачило с кюспе за малки таранки трябваха ни за сом, вдигнахме го и докато го пренесем на брега един амур близо 1,5-2 кг се разподскача отгоре и естествено избяга.
Препоръчвам за Амур здраво влакно и макара с префектен аванс. Има навика до брега да прави остър завой и да къса. За дъното повода трябва да е по-здрав от основното влакно - за предпочитане конец. За плувката мач или щека с ластик
Успех колега. Чакам отзивиНе е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
Първоначално публикуван от achocarp Преглед на мнениеБЯЛ АМУР С РИБКА В УСТАТА
Сериозно, на домат и аз съм чувал, но никога не съм виждал.
А ние тука си пишем, разни работи, а колегата пуснал темата се спотайва...??? Некви резултати??? А???
Първоначално публикуван от musovirЗа дъно - капан с плочка "високопротеиново" кюспе (купувам си го от магазина), 6 кукички под плочката, 4 с медна царевица и 2 с царевица ванилия. Ако има амур и му е ден да се храни няма пропуск - по 4-5 удара поне на ден.Jeep Cherokee Limited 2.5 tdi + BF Goodrich All-terrain
Коментар
-
Първоначално публикуван от zehirev Преглед на мнениеТова май е повече от разрешеното?
Стандартния капан или пружина са с 4 куки. Аз обаче слагам 6 защото плочката като падне почти винаги покрива някоя кука или я притиска към тинята, с което логично намалява шанса. Освен това амура не се хваща на всичките 6 а само на 1 от тях.
И дано има повече хора като мен които да предпочитат дъно (дори и на капан), мач или щека, отколкото мрежи, бомби и ток. Едва ли ако излъжа 1-2 риби с повечко куки съм бракониер.
Между другото - как са водоемите около Бургас. Тази седмица в събота мисля да спретна един риболов, а край Варна вече май няма къде - Николаевка го изпускат и рибата не яде.Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар
-
Разбира се, че е така. Не съм искал да те обидя ни най - малко, просто не съм привърженик на капаните - не са най-удачния начин за лов на 'квото и да е, отживелица
А край Бургас нещо не ми харесва положението. Виж тук. Сега зависи и какво търсиш, 'щото аз по рибарници не ходя и остава да тръгна към Тунджа, само там май си струва ходенето.., че и по морето няма нищо, само пре седмицата дава
, уикендите нищо. А пък ние дето се палим по големите риби само, кво да кажем ... все по-безинтересно става.
П.С.Първоначално публикуван от musovirПредполагам колега че ти ходиш с максимум 2 пръчки - едната с 1 кука а другата с 2
Поздрави!Jeep Cherokee Limited 2.5 tdi + BF Goodrich All-terrain
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар