От: Защо пускате уловената риба?
Много пъти уловената от мен риба от платените водоеми ,ако не съм я връщал я карам и пускам по язовирчета в които са ми близо за да си живее и евентуално възпроизведе-На Алдомировското и Маловскито блата,на Волуек и т.н. и смея да твърдя , че там има доста шаранчета от мен.
					Много пъти уловената от мен риба от платените водоеми ,ако не съм я връщал я карам и пускам по язовирчета в които са ми близо за да си живее и евентуално възпроизведе-На Алдомировското и Маловскито блата,на Волуек и т.н. и смея да твърдя , че там има доста шаранчета от мен.
Също знам и случката точно как е станало зарибяването на това езеро с "Ласкунче".Пра-дядоми си е ловил спокойно риба, на това езеро и дошли някакви Софиянци с кофи "Ласкунчета", защото някой им бил казал, че на това езерце взимала на тази малка риба, казали на дядо да им даде рибата която бил хванал, а той бил хванал 1-2 торби, но той отказъл, следователно, Софиянците, изваждат пищов и започват да стрелят по него, той обаче се качва на планината(сухата Вапа) и не са можли да го олучат, след 1-2 години, отива в София с Татко и ги е  познал...И от тогава това езеро запата...Няма размножение на Пъстървата, има тук, там някой големи балканки, по кило и нагоре..

Коментар