Обява

Свий
Няма добавени обяви.

mossberg- дали да я купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Отката на магнума наистина е поносим за този който прикладва правилно,но никъде не съм писал че на лов за пъдпъдъци примерно се стреля с патрони магнум.А относно отката при стрелба по панички вземи една спортна пушка [те са с обратен шок и по къси цеви] и изстреляй 80-100 патрона за час два да видим как ще ти е рамото при първата серия,после вярно се свиква и не ти прави впечатление но има и такива които не могат да свикнат а вие хайде веднага екстрем поне с минимагнум да се почне отначало.

Коментар

Явно стреляш много. Обаче спри за година например, и после гръмни пак с кво да е. Ако не е това с което си проходил е ебати отврата. И винаги ти стои някъде вътре и сравняваш, сравняваш ... Като майчиното мляко и родния език. Няма отърване. Всичко е чуждо.

Коментар

За съжаление не стрелям вече ,то от работа няма време а иначе с хубава пушка се свиква лесно даже не ми се вижда отврат.

Коментар

Абе човека иска пушката за лов.Не го обърквайте с пушки за спортна стрелба.Помпите са нестандартно за европа оръжие , в смисъл,че трябва да свикнеш на презареждането.Имайки предвид,че не е свикнал с никакво оръжие,като млад ловец ,без придобити навици бързо ще свикне.Трудното е когато си купи после двуцевка и започне да дърпа полуложата за презареждане.А ясно че си е паднал по тази пушка.
          Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай
            За съжаление не стрелям вече ,то от работа няма време а иначе с хубава пушка се свиква лесно даже не ми се вижда отврат.
            Е колега кво значи отврат -нещо като пия ,но с голямо отвръщение,както казват руснаците?!
            Защото ,ако не е така разбирам,че наистина стреляш с отвръщение,което ще рече НЕ СТРЕЛЯЙ!

Коментар

Първоначално публикуван от e100
              Е колега кво значи отврат -нещо като пия ,но с голямо отвръщение,както казват руснаците?!
              Защото ,ако не е така разбирам,че наистина стреляш с отвръщение,което ще рече НЕ СТРЕЛЯЙ!
              Абе прочети за какво става дума,не се изказвай неподготвен.

Коментар

Колеги,човека си търси пушка дайте да му помогнем ,че в събота май ще е викач или на скарата.То е повече от ясно кой колко разбира от оръжия и патрони.
                Доколкото разбирам на ЧОВЕКА бюджета е ограничен то ако не беше нямаше да пита каква пушка да си купи и аз нямаше да му кажа да си купи Меркел ръчна сглобка,но явно му се дават 500-600лв. за пушка та затова го съветвам да вземе второ употреба руска от времето когато руснаците правеха качествено оръжие защото за скорошното производство руско серийно оръжие не ми се пише и коментира знам го и от чужд и от личен опит също и не е и за подценяване и цената на патроните магнум докато нормални има сносни на прилична цена защото мерака си е мерак ама патроните са с пари,още повече че той писа че ще ходи предимно пернато и не на последно място да не се обижда ама все още не вярвам да има изградени навици с прикладването и магнума би го стреснал в началото което не е добре.Аз повече няма какво да напиша по тази тема,от някои постове видях че има хора които имат опит и разбират нека и те кажат нещо и да приключим дискусията защото темата много взе да се разводнява и автора и май наистина в събота ще е викач.
                Не споменавай Меркел,когато сигурно не си го държал/а то е в ръцете ми/!А относно моята неподготвеност -пич ти си мравката,която решила да удуши слона?
                Моите искренни пожелания да пораснеш. Ще ти помогна.

Коментар

До: mossberg- дали да я купя?

Имам Mossberg от 15 години. Не помня да съм я чистил и смазвал. Гърми с всички патрони 12 кал. - магнум, семимагнум, 76мм. На лов не ходя, но на който съм я давал - всеки е доволен. Има идеална групираност на 70м. (срелял съм с нея само по вестници) с патрони федерал. Мисля, че цената е височка. ама 150-200 USD е нормално, ако е идеално запазена. Да не "забрави" да ти даде с нея и шоковете+ключа !! И не му вярвай, че е на косаджията. Конфискувана е, и той си я е оценил и купил за 50лв.
                  “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
                  Б.Франклин

Коментар

Той човека сигурно е изкарал един ловен сезон с пушката която му е легнала на сърцето.Темата е ланшна.
                    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Нищо им няма на "помпите",почти всички са"магнум'и като им свикнеш става мелле и полоеина.Много са си хубави пушките и се "помпи"докато всичко ти е на мушка.Къде ще бяга животното-не повече от секунда е презареждането .И то на прикладвана и прицелена пушка-слевдиш целта с изстрели като ловен автомат.Иначе най-добра е Ремингтън-доста е по-стегната от Мозбърг и Маверик и Уинчестър-и звука и на зареждане е друг-ония имат по-големи допуски явно.

Коментар

Абе що говориш глупости същото било презареждането ?!
                        Знаеш ли какво значение има едно дърпне назад и след това в изходна прозиция?
                        Явно не си стрелял с помпа да разбереш за какво иде реч!Требе да си много добър за да дадеш такава преднина на животното!
                        Пет патрона в помпа са нищо в сравнение с два патрона в чивте!
                        И когато това го разбереш може да станеш и ловец!

Коментар

Здравей колега,

Поставил си много ниска ценова граница за хубава пушка,но все пак има решение-търсиш "ИЖ-54".Ако намериш,носиш я при добър оръжейник да я прегледа и ако е добра -плащаш 150-200 лева и имаш прекрасна пушка- ако не ме лъже паметта-копие на "Зауер-49".
                          Иначе,ако бях на твое място бих си купил "Берета-Силвер Пиджън"-цена около 3400 лв.

Пожелавам ти много слука,каквото и да избереш

Коментар

Здрасти имам Мозберг от 4 години ловувам с нея основно на едро,нямам никакви проблеми с презареждането.Имам още 3 гладки но с нея съм най сигурен. Автомата - Германика не презареди втория патрон и прасето си замина и след него и автомата.

Коментар

аз имам мозберг отскоро,мисля че точния модел е мозберг 500 -никакви проблеми,иначе от иж-овката съм най доволен ,лошото и на помпата и на автомата е че не можеш да избираш боеприпаса-квот е наред тва пукаш,а при двуцевката имаш избор
                              куче или вълк?
                              в клетка ,или свободен?
                              въпрос на личен избор.
                              Вихрен Илиев
                              0888249888
                              blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                              Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Толкова време мина от началото на темата,но колегата така и не благоволи да напише взел ли е тази пуста помпа в края на краищата или не и ,ако е не то каква пушка си е взел или остава завинаги викач със скара

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X