Обява

Свий
Няма добавени обяви.

mossberg- дали да я купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Николай
    Като искаш пушка за лов вземи си нормална а не магнум магнума е само за бренеке или за гърмене по сватби.Патрона на магнума е с повече съчми и изстрела с него е с по силен откат и с по лоша групираност а ако на пушка магнум сложиш нормален патрон пак не става защото на магнума гилзата е по дълга...абе гадна работа.Вземи си нормална пушка с нормален патронник ако е руска измери и диаметъра на цевта след патронника защото ако е сметната за хартиени гилзи с пластмасови ще плюе...абе най добре си вземи за начало една стара руска пушка с две цеви от някой ловец който се отказва от лова пък после съвети няма да ти трябват.
    Малеееееееее,много глупости на едно място.Колега,като не са ти ясни някои неща по-добре не се включвай,защото се излагаш,а и се опитваш да въведеш в заблуда още по-незнаещите от теб.

Коментар

Що бе, еле пък последния съвет е архиправилен. Ама трябва да стане другия месец та да мога да говоря с повече хора че да се намери нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай
        Като искаш пушка за лов вземи си нормална а не магнум магнума е само за бренеке или за гърмене по сватби.Патрона на магнума е с повече съчми и изстрела с него е с по силен откат и с по лоша групираност а ако на пушка магнум сложиш нормален патрон пак не става защото на магнума гилзата е по дълга...абе гадна работа.Вземи си нормална пушка с нормален патронник ако е руска измери и диаметъра на цевта след патронника защото ако е сметната за хартиени гилзи с пластмасови ще плюе...абе най добре си вземи за начало една стара руска пушка с две цеви от някой ловец който се отказва от лова пък после съвети няма да ти трябват.
        Е...си хвърли ме в джаза.Язък ми където толкова години се
        занимавам с гърмила Ти ми разби всички детски мечти.Направо
        въведе нов клон в оръжезнанието.Ти въпреки че си от долината на
        оръжието май никога не си виждал , камо ли държал ловна пушка.
        Особено за двата вида гилзи направо ме разби!!!
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

За сега излезе само една ИЖ-94 на година и половина.Това е комбинирана пушка едната цев е 12/76 тоест магнум със сменяеми шокове и втора цев 7.62/54 ,окомплектована е с ремък,защото нова е без и цената и е 450 лв. плюс някакви патрони.Ако имаш интерес пиши и да ти дам тел. на моя човек

Коментар

Е...си хвърли ме в джаза.Язък ми където толкова години се
            занимавам с гърмила Ти ми разби всички детски мечти.Направо
            въведе нов клон в оръжезнанието.Ти въпреки че си от долината на
            оръжието май никога не си виждал , камо ли държал ловна пушка.
            Особено за двата вида гилзи направо ме разби!!!
            Това че съм от долината на оръжието не значи нищо.Но нещо значи че от доста години се интересувам от оръжия и няколко години съм тренирал спортна а след това ловна стрелба затова имам преки наблюдения относно нормалните патрони за лов и патроните магнум затова не бързай с изводите а първо помисли малко,магнума си има своето предназначение то ако беше по добрия вариант нямаше да се правят и продават нормални пушки.Ето и едно линкче и от мен сайт който не е комерсиален и пише на български.
            http://www.pishtov.com/

Коментар

Това че съм от долината на оръжието не значи нищо.Но нещо значи че от доста години се интересувам от оръжия и няколко години съм тренирал спортна а след това ловна стрелба затова имам преки наблюдения относно нормалните патрони за лов и патроните магнум затова не бързай с изводите а първо помисли малко,магнума си има своето предназначение то ако беше по добрия вариант нямаше да се правят и продават нормални пушки.Ето и едно линкче и от мен сайт който не е комерсиален и пише на български.
              http://www.pishtov.com/
              Дай да не си ги мерим а по конструктивно да дебатираме и по технически.Ловната пушка е създадена доста отдавна и нали се
              сещаш че тогава когато е направена с гилза и капсул,никой не е
              говорил за магнум и т.н.Бъди сигурен че след няколко години няма
              да има такива с гилза 70 мм.Просто следя тенденциите.Е може някой
              носталгичен уникат но това е друго.Ловувам от доста време с магнум
              12/76 и през него прекарвам и 12/70.Стелям основно с магнум и мини
              магнум.Единстнвената разлика е че с нормален патрон заека например
              повече от 20-тина метра не можеш да го тръшнеш,докато с магнума и
              на 50 си е твой.Смисъла на обикновеният го виждам само на птичият
              лов но тук не мога да дам компетентно мнение щото не го практикувам.
              Иначе най-разпространената заблуда е че като стеляш с къса гилза
              газовете ще се вмъкнат в снопа съчми и ще го разбъркат.Само не знам
              защо тези хора не слагат в сметките разгъването на гилзата при изстрел и дължината на тапата.Ама хайде да не ставаме досадни на другите че то оръжието е тема безкрайна..........
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Я, се посдърпайте още малко!
                Той колегата пишеше за дебелината на гилзата, картонена и пластмасова, а до колкото си спомням, преди двайсетина години в Русия най-масово използваха металните(латунени)гилзи. Което е същото, по-тънки са. А дали тапата, или обтуратора са по-важни, за да не проникват газове напред......вие кажете?!
                Аз ще кажа само, че братята за вътрешния си пазар произвеждаха "други" пушки и тия нашенци, които си донасяха пушките от Коми ходеха на гости при чичко райбер....!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD
                  Я, се посдърпайте още малко!
                  Той колегата пишеше за дебелината на гилзата, картонена и пластмасова, а до колкото си спомням, преди двайсетина години в Русия най-масово използваха металните(латунени)гилзи. Което е същото, по-тънки са. А дали тапата, или обтуратора са по-важни, за да не проникват газове напред......вие кажете?!
                  Аз ще кажа само, че братята за вътрешния си пазар произвеждаха "други" пушки и тия нашенци, които си донасяха пушките от Коми ходеха на гости при чичко райбер....!
                  Искаш ли да ти покажа как ИЖ18,мой набор думка с магнум.
                  Метални гилзи се ползват и сега,е рядко но къв е проблема

Коментар

Аз, мога да ти покажа ИЖ-54, мой набор 63, как думка с магнум, ама ми е жал, че ми е от дядо и е от канадската серия, за лосове!
                    Проблем има само, ако обтуратора и тапата са с по-малък диаметър, пък връзката с диаметъра на патронника е ясна. Ако диаметъра му е за по-тънка гилза, когато сложиш по-дебела, картонена, то диаметъра на нейния обтуратор и тапа се явяват по-малки от диаметъра на цевта и следва проникване на газове напред и разбиване на снопа още в цевта и разваляне на боя. Същото се получава и при по-къса гилза, уточнявам, много по-къса, защото при 5мм разлика почти няма, но при 1-1.5см. се чувства осезателно по спадането на успеваемостта. Ако искаш, ще взема чифтето и ще ти го покажа практически, на весник!

Коментар

До 10-тина мм.разлика няма.Ако сложиш 70 мм.в супер магнум 89 естествено че ще произвеждаш само шум и пушеци.Все пак това
                      е доста голяма разлика.За дебелата картонена гилза си прав но
                      аз отдавна не съм срещал такива.Има си перфектни пластмаси
                      и ако знаеш какво търсиш намираш винаги.Атова че някой дядо
                      е преснаредявал един патрон Н броя пъти и гилзата е станала
                      по къса снаредена често "на око" , е тогава каво да очакваш
                      Мисълта ми беше че момчето ако си вземе магнум може да стреля
                      и със двата вида патрони.Иначе се връзва само с единият.

Коментар

Колеги,човека си търси пушка дайте да му помогнем ,че в събота май ще е викач или на скарата.То е повече от ясно кой колко разбира от оръжия и патрони.

Коментар

Първоначално публикуван от inko
                          Колеги,човека си търси пушка дайте да му помогнем ,че в събота май ще е викач или на скарата.То е повече от ясно кой колко разбира от оръжия и патрони.
                          Че то лошо няма, така се почва, като викач и на скарата!!!
                          Пък, ако мислиш, че точно с Хънтера си ги мерим, в дълбока заблуда си!!!! От тая кръвна група сме, дето се надушват от петнайсет километра и като се срещнат всичко е ясно, все едно, че се познаваме от рождение.....! А, аз лично нямам претенции, че съм разбирач, познавам прекалено много хора, които знаят много повече от мен!
                          ....Тая пушка, дето си я намерил на колегата "нов ловец", дали не изисква разрешително за подборен отстрел, че той скоро е взел билета?!

Коментар

Доколкото разбирам на ЧОВЕКА бюджета е ограничен то ако не беше нямаше да пита каква пушка да си купи и аз нямаше да му кажа да си купи Меркел ръчна сглобка,но явно му се дават 500-600лв. за пушка та затова го съветвам да вземе второ употреба руска от времето когато руснаците правеха качествено оръжие защото за скорошното производство руско серийно оръжие не ми се пише и коментира знам го и от чужд и от личен опит също и не е и за подценяване и цената на патроните магнум докато нормални има сносни на прилична цена защото мерака си е мерак ама патроните са с пари,още повече че той писа че ще ходи предимно пернато и не на последно място да не се обижда ама все още не вярвам да има изградени навици с прикладването и магнума би го стреснал в началото което не е добре.Аз повече няма какво да напиша по тази тема,от някои постове видях че има хора които имат опит и разбират нека и те кажат нещо и да приключим дискусията защото темата много взе да се разводнява и автора и май наистина в събота ще е викач.

Коментар

А па от друга страна като свикне отначало на слаби патрони, после отката ще го тормози цял живот.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                                А па от друга страна като свикне отначало на слаби патрони, после отката ще го тормози цял живот.
                                Стефане 10х за този пост!!!
                                Ники за цената на патроните си прав,но мерак цена няма.Те и горивата
                                скъпи ама си караме кво да правим.А за отката-на лов за пернати с магнум Бях писал по горе че за този лов магнума е
                                безмислен.На едрият лов да гръмнеш 1-2 патрона за деня,и ако този
                                откат те уплаши по-добре да сменяш хобито.Нищо лично.Ти може би
                                правиш изводи от спортната ловна стрелба.Но там изстрелваш един
                                куп патрони по панички,и ако са магнум - ясно ,синьо рамо и компрес.
                                А и отката на качественият магнум не е чак толкова непоносим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X