Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е мнението за Blaser- овия затвор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е мнението за Blaser- овия затвор?

От конструктивна гледна точка Блазеровия затвор спада към групата на праволинейно зареждащите се затвори със самопозициониране на заключването на 360 градуса. Заключването на затвора към патронника се осъществява посредством 14 радиално разположени сегмента (зъбчета), които при придвижването на затвора в крайно предно положение, влизат в специален жлеб (отвор), намиращ се в задната част на патронника. Този тип система на заключване на затвора прави оръжието капризно по отношение на замърсяване и резки промени в температурните разлики. Имам предвид, че при попадане на замърсяване е възможно да не се получи правилно заключване на затвора, а при стрелба при много ниски температури поради различното разширение на материалите да се получи заклинване или трудно презареждане – примера с донатикването който е дал колегата Volk. Освен това при неправилна манипулация и неподходящо смазване е възможно дори да се получи така нежеланото замръзване на затвора.
    Предвид релсовото движение на затвора напред-назад, при използване на по-мощни боеприпаси, попадане на замърсение, недобро заключване на затвора и т.н. ситуации е възможно да се получи експлозия от която да пострада стрелеца. Нещо което не би могло да се получи при Маузеровия затвор например.

Или казано накратко – капризен и недостатъчно надежден затвор, разчетен за по-слаби експлоатационни натоварвания и темп на стрелба, сложен за поддръжка и обслужване – все причини поради които нито една сериозна армия не би предпочела да се преоборудва с такъв тип системи за презареждане.

Въпреки това предвид габаритите на оръжието, възможността за бързо презареждане и групираност на попаденията, добрата прикладваемост и мобилност, многобройните възможности за персонифициране и т.н. и т.н. правят избора на Блазер едно добро решение за ловно оръжие в средния ценови клас.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
      Колега ако си се почувствал обиден от мнението ми, приеми моите извинения. Не съм искал с плебейските си изказвания да засегна умишлено хора с благородно потекло.

Това което искам да кажа за оръжието е, че не е върха на сладоледа, а е просто един среден клас ловно оръжие със всичките си предимства и недостатъци спрямо своите конкуренти от същия ценови клас. С произведените милиони бройки то си е чиста проба скъпа конфекция отколкото бутиков уникат, какъвто се опитват да го представят. Ако си позволя да направя едно сравнение то това което е Блазер в средния клас, това е CZ в по-ниския, респ. новитеПасат и Шкода при автомобилите. Оръжия и автомобили, които въпреки рекламата никога няма да бъдат от класата на Н&Н, Ролс, Бентли и т.н. еталони за класа.

През последните години практиката е масово по-заможните ловци в България да се задомят с по един Блазер не толкова,защото могат да оценят качествата на оръжието, а водени преди всичко от мода и подражание. Класиката в жанра е естествено полимерен Блазер оборудван със Сваровски. Аналогична ситуацията се наблюдава и със станалите вече масови по родните пътища туарези, кайени, л200 и т.н. Е има естествено и изключения от правилото, но са рядкост.
      От хората, които си изброил единствено Иван Недков и Райчо Гънчев са истински ловци, като първия има най-голяма "вина" за популяризирането на Блазера в България, подпомаган активно от Роберт Атанасов. От тях наистина може да се очаква компетентно мнение за всяко едно ловно оръжие, но съм далеко от мисълта, че използват Блазер като универсално решение. Освен това Иван Недков като търговец и представител на Блазер за България е нормално да хвали стоката си, за да увеличава продажбите. Г-н Филев не го познавам, Ути е ясен ( леко вметвам, че пушката му е подарък от Иван Недков ), но Иво Георгиев да ме извинява, но е смешник и най-добър пример за подражател.
      Как да не се правиш на практичен, като пуста орисия за кое по напред...
      Иначе и на мен ми се иска , да посегна към пирамидата, "днес съм за лопатар" хоп едно пераци....
      Утре съм за зебра, хоп един щуцер на меркел....Да ама........не
      Колкото за Иван Недков, вече не е представител на блазер....
      А на цайс....
      .......

Коментар

Надежността на едно оръжие се определя обратно порпорционално на броя отделни части /компоненти/...

Тъй като всеки чарк има малък процент вероятност да даде проблем, при много чаркове, вероятността се събира и става по-голяма!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Надежността на едно оръжие се определя обратно порпорционално на броя отделни части /компоненти/...

Тъй като всеки чарк има малък процент вероятност да даде проблем, при много чаркове, вероятността се събира и става по-голяма!
          Е и какъв е извода/?

Коментар

Първоначално публикуван от monof Преглед на мнение
            Е и какъв е извода/?
            Еми изводът е,че колкото повече части има,толкова повече неща има,които могат да се стчупят.Но това за световноизвестните реномирани марки едвали важи.Сега ако е нещо турско или китайско иде дойде,ама ако германец го е пипнал - НЯМА ЯДОВЕ
            Ако е машина, нека бъде немска!
            XJR 1200
            ETZ 150
            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X