Първоначално публикуван от Little Joe
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво е мнението за Blaser- овия затвор?
Свий
X
-
За съжаление, лични наблюдения нямам (прекалено е скъпа за мен тая карабина).
Но пък е много красива, а при ловното оръжие това е много важна характеристика.
В началото нали нещо се изложиха, та изискаха за преработка всички карабини заради затвора. Доста се шумя по въпроса.
Като гледам обаче, повечето сериозни ловци въпреки всичко имат по една такава карабина в арсенала си, заради възможността да сменят цевите. И никой не се е оплакал.
Аз обаче (лично мнение) все пак бих се спрял на някоя от традиционните системи. Този ми е прекалено авангарден. Специално за маузерската твърдят, че си работи абсолютно безотказно при най-екстремна експлоатация в най-жестоки минусови температури. Не, че тука има чак такива, ама нали разправят, че иде нов ледников период...
Това в рамките на шегата, разбира се.
И все пак оръжейното дело за мен си е материя консервативна.
Един дрилинг би ми бил достатъчен... И експрес също, но по-добре е да има още един патрон (на всяком пожарный - нали така беше лафа)
Разбира се, без карабина не е пълен нито един добър арсенал. Моят тепърва очаква комплектация в тая насока.
Ти имаш ли Блазер? А какви други имаш?
-
Незнам защо, но съм луд фен на Mauser 98, колкото и да е неудобен този затвор, това си е един Страдивариус в тоя вид цигулки..
И не мога да приема, че цигулката, може и да електронна или пластмасова, затова и не обичам колиматорите, какво ти е мнението за тях, аз не ги приемам......
Коментар
-
Ако някой даде пари за експерименти от това може да излезе нещо. А колко трябват не знам, всички които можеха да правят асферична оптика се изпопенсионираха. Ама нещо може да се измисли, наште цени на черно това са стотинки ...
Във вида в който съм виждал тия работи по магазините е играчка за безсмислени пари.
Коментар
-
Първоначално публикуван от go go goна доста от карабините в днешно време могат да им се сменят цевите с такива за друг калибър. вярно е че маузер май имат най удобната система но дори и моя зауер може да става с 3 други калибъра
Чувал ли си за снайперово оръжие със сменяеми цеви и калибър?
Коментар
-
Първоначално публикуван от VolkНезнам защо, но съм луд фен на Mauser 98, колкото и да е неудобен този затвор, това си е един Страдивариус в тоя вид цигулки..
И не мога да приема, че цигулката, може и да електронна или пластмасова, затова и не обичам колиматорите, какво ти е мнението за тях, аз не ги приемам......
А иначе за ред-дота... Болтовата карабина предполага прецизност, а прецизност се постига с добра оптика, а не с червена точка.
Червената точка според мен отива на някой Браунинг Бар, примерно, за стрелба на по-близки дистанции, по бързо движещи се свинки.
Но щом ще е близка дистанция, защо да не е гладкоцевна...
И пак се стига до там, че е въпрос на вкус.
А е хубаво, когато се намерят хора с близки вкусове и разбирания за живота!
Коментар
-
Litlle Joe, говоря само за колиматор на гладкоцевна пушка...
Не става въпрос за червената светеща точка на оптиката, а за бързомереца..
Аз лично съм фен на късия магнум и батю прицел и нямам проблем да вкарам 5 бренекета в група 10 см. на 50 метра, но за карабините , все още не мисля че съм узрял - в смисъл да открия моята...
Засега се въртя все около пустия Mauser, въпреки че ми е адски малка /новата М03/, а новите ги знаеш - върнах един Sauer - 30-06, - алуминиева цевна кутия, това е все едно транссексуален за гадже....
Засега само от старите чешки пушки на базата на Mauser 98 може да ми грабне сърцето..
А за Blaser-a , той си има своите клиенти, но аз никога няма да бъда от тях - дето казваш красотата, ама това е красотата на силиконовите циц....
Коментар
-
Стефане, ако говориш за "Ивайло" - благодаря ти, ще се въздържа...
До момента се рекламира Mauser 98 - http://www.mauserwaffen.de/index.php?id=37&lang=en
ако някой ми го намери нов - черпя примерно един GPS като моя - PC pocket - Garmin...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар