Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е мнението за Blaser- овия затвор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

"Ивайло" май са търновски. Има и казанлъшки.
    Бе, глей сега, дай да не дигаме гюрултия. Ако във вторник си свободен след 17,30 ми се обади да те заведа на едно място. Без кола))

Коментар

Понял.. вот ето уже разговор....

Коментар

До: Какво е мнението за Blaser- овия затвор?

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        Какво ти е мнението за Blaser- овия затвор?
        какво ще кажете за тая mauser 98 lyx кал.30-06
        Прикачени файлове

Коментар

Който го интересува Blaser R93 да прочете http://talks.guns.ru/forummessage/56/26.html . Всичко написано е първа ръка инфо. Има и мнения на конструктори от Блазер и определено има какво да се научи.

Коментар

Първоначално публикуван от ico_65 Преглед на мнение
            какво ще кажете за тая mauser 98 lyx кал.30-06
            Колега , много красива пушка.Аз имам бърно 98 кал.30-06 лукс изпълнение,само на мойта цевната кутия не е бяла и не е истински маузер де, но все бак е доста добра пушка.Иначе са абсолютно идентични.

Коментар

Пак избягахте от темата......
              Имаше една приказка ...мерцедес и всички останали....
              Тук обаче е БЛАЗЕР и всички останали......
              Балансирана и компактна.
              Перфектна за гонка....маневрена и повратлива....
              Благодарение на затвора ....бързо стрелеща...в зглобено прикладване
              Проста кунструкция
              Супер матеряли
              Коректна фирма , следяща всичките си клиенти
              Ловувам от 10г. -без никакви засечки.....
              Пушка за поколения напред....
              И накрая, как беше- бсяко евтино излиза скъпо.....

Коментар

Blaser R93 е просто една ширпотреба в средния ценови клас на ловните оръжия, предназначено да отговори преди всичко на "модното" търсене на новобогаташи и пЪрвенюта (някой да не си направи погрешни асоциации с държавни глави). Не е въобще Мерцедес, ако въобще тази марка е еталон за нещо. Истинските ценители на ловни оръжия правят своя избор от далеч по квалитетни марки. Те не търсят универсалност (сменяеми цеви и т.н. LEGO елементи), а уникалност.

Иначе конкретно на въпроса за Блазеровия затвор. Единственото му съмнително предимство е възможността за по-бързо презареждане. Пиша "съмнително" поради личното ми разбиране относно лова с нарезно оръжие, позоваващо се на един правилно насочен смъртоносен изстрел. Ако ловеца разчита на скорострелност просто избора му трябва да клони към полуавтоматичното оръжие.

Освен това чисто конструктивно блазеровия затвор е чувствителен на тема замърсяване, температурни разлики и издържливост към по-мощни (релоудвани) боеприпаси.

Като прибавим към това и изключително високата му цена за средния клас оръжия избора му не е толкова препоръчителен.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                  Blaser R93 е просто една ширпотреба в средния ценови клас на ловните оръжия, предназначено да отговори преди всичко на "модното" търсене на новобогаташи и пЪрвенюта (някой да не си направи погрешни асоциации с държавни глави). Не е въобще Мерцедес, ако въобще тази марка е еталон за нещо. Истинските ценители на ловни оръжия правят своя избор от далеч по квалитетни марки. Те не търсят универсалност (сменяеми цеви и т.н. LEGO елементи), а уникалност.

Иначе конкретно на въпроса за Блазеровия затвор. Единственото му съмнително предимство е възможността за по-бързо презареждане. Пиша "съмнително" поради личното ми разбиране относно лова с нарезно оръжие, позоваващо се на един правилно насочен смъртоносен изстрел. Ако ловеца разчита на скорострелност просто избора му трябва да клони към полуавтоматичното оръжие.

Освен това чисто конструктивно блазеровия затвор е чувствителен на тема замърсяване, температурни разлики и издържливост към по-мощни (релоудвани) боеприпаси.

Като прибавим към това и изключително високата му цена за средния клас оръжия избора му не е толкова препоръчителен.
                  Голям смях ще падне
                  Ще се смеят доста "първенюта" новобогаташи и държавни мъже , даже глави.....
                  Да не говорим за доказани ловджии и разбирачи , като: Иван Недков
                  Райчо Гънчев, Иво Георгиев, Пламен Филев, Ути Бъчваров и тн. и тн.
                  Що се отнася до това, дали ме обиждат вашите скаски...по скоро НЕ..
                  Считам се за достатачно възпитан и благороден...Всетаки от времето и потеклото.....
                  Мога да ви испратя една снимка с моете дипломи, трофеи, и супер тунингованата ми ПУШЧИЦА, хей тъй за спомен....

Коментар

Колега, направи някой път тест на затвора при -20 градуса..

Аз имах проблем при презареждане след изстрел с Маузер М03, 308W ще е интересно как презарежда Блазера...

Ако ти се занимава, сложи го във фризера, след това да гръмнеш и веднага да презаредиш, пък после да разказваш.../то май ако си в града, няма как да стане/..

Коментар

Колега, направи някой път тест на затвора при -20 градуса..

Аз имах проблем при презареждане след изстрел с Маузер М03, 308W ще е интересно как презарежда Блазера...

Ако ти се занимава, сложи го във фризера, след това да гръмнеш и веднага да презаредиш, пък после да разказваш.../то май ако си в града, няма как да стане/..
                      То пише къде съм ввввв профила ми ....
                      не се крия като мишка ,,,като някой колеги-всезнайковци
                      Що се отнася до затвора...(сега вече сериозно) ловувам с нея от 10г. в балкана, знаеш какво е по време на гонка....не съм имал никакви проблеми.....
                      самата цанга на затвора е по интересна .....
                      пък и смаската .......

Коментар

Питам те, защото до -12 градуса и аз не съм имал проблеми, но тази зима при - 20 набивах затвора с длан..и то с патрони Норма!
                        Става въпрос за презареждане веднага след изстрел...смазката си беше перфектна..
                        Някакъв странен феномен...

Коментар

Питам те, защото до -12 градуса и аз не съм имал проблеми, но тази зима при - 20 набивах затвора с длан..и то с патрони Норма!
                          Става въпрос за презареждане веднага след изстрел...смазката си беше перфектна..
                          Някакъв странен феномен...
                          Най вероятно е съвсем случйно станало. Не го взимай толкоз на сериозно.
                          То -20 си е ноправо ексриим.......
                          Няма "БЛАЗЕР" няма "маузер"

Коментар

А аз съм чел доста за Маузеровия затвор.Че бил уникален и ненадминат.Но колегата ясно го е казал,и ще си позволя да го допълня

Няма Маузер,няма Блейзър... ...друго си е ИЖ 43

А също съм чел и за затвора на Weatherby - специално за Mark V технолугията Magnum.Примерно затвора на 460 Weatherby magnum е със 9 заключващи зъба(по спомени).
                            Ако е машина, нека бъде немска!
                            XJR 1200
                            ETZ 150
                            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                              А аз съм чел доста за Маузеровия затвор.Че бил уникален и ненадминат.Но колегата ясно го е казал,и ще си позволя да го допълня

Няма Маузер,няма Блейзър... ...друго си е ИЖ 43
                              Затвора на Маузер М03 няма нищо общо със затвора на Маузер 98...
                              Освен прецизността на заключване..

Проблема вероятно е в различното разширение на материалите, но да не забравяме че М98 е за лов на двукраки, а М03 за четирикраки...
                              При вторите засечките са простими...
                              http://www.mauser.com/Caliber-interc...48.0.html?&L=1
                              http://www.mauser.com/System.73.0.html?&L=1

Коментар

Първоначално публикуван от monof Преглед на мнение
                                Голям смях ще падне
                                Ще се смеят доста "първенюта" новобогаташи и държавни мъже , даже глави.....
                                Да не говорим за доказани ловджии и разбирачи , като: Иван Недков
                                Райчо Гънчев, Иво Георгиев, Пламен Филев, Ути Бъчваров и тн. и тн.
                                Що се отнася до това, дали ме обиждат вашите скаски...по скоро НЕ..
                                Считам се за достатачно възпитан и благороден...Всетаки от времето и потеклото.....
                                Мога да ви испратя една снимка с моете дипломи, трофеи, и супер тунингованата ми ПУШЧИЦА, хей тъй за спомен....
                                Колега ако си се почувствал обиден от мнението ми, приеми моите извинения. Не съм искал с плебейските си изказвания да засегна умишлено хора с благородно потекло.

Това което искам да кажа за оръжието е, че не е върха на сладоледа, а е просто един среден клас ловно оръжие със всичките си предимства и недостатъци спрямо своите конкуренти от същия ценови клас. С произведените милиони бройки то си е чиста проба скъпа конфекция отколкото бутиков уникат, какъвто се опитват да го представят. Ако си позволя да направя едно сравнение то това което е Блазер в средния клас, това е CZ в по-ниския, респ. новитеПасат и Шкода при автомобилите. Оръжия и автомобили, които въпреки рекламата никога няма да бъдат от класата на Н&Н, Ролс, Бентли и т.н. еталони за класа.

През последните години практиката е масово по-заможните ловци в България да се задомят с по един Блазер не толкова,защото могат да оценят качествата на оръжието, а водени преди всичко от мода и подражание. Класиката в жанра е естествено полимерен Блазер оборудван със Сваровски. Аналогична ситуацията се наблюдава и със станалите вече масови по родните пътища туарези, кайени, л200 и т.н. Е има естествено и изключения от правилото, но са рядкост.
                                От хората, които си изброил единствено Иван Недков и Райчо Гънчев са истински ловци, като първия има най-голяма "вина" за популяризирането на Блазера в България, подпомаган активно от Роберт Атанасов. От тях наистина може да се очаква компетентно мнение за всяко едно ловно оръжие, но съм далеко от мисълта, че използват Блазер като универсално решение. Освен това Иван Недков като търговец и представител на Блазер за България е нормално да хвали стоката си, за да увеличава продажбите. Г-н Филев не го познавам, Ути е ясен ( леко вметвам, че пушката му е подарък от Иван Недков ), но Иво Георгиев да ме извинява, но е смешник и най-добър пример за подражател.
                                Последно редактирано от paunoff; 27-05-09, 10:20.
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X