Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на нарезна ловна пушка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на нарезна ловна пушка

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
    При свит бюджет на половина...... хич не мисли какъв щеше да ти избора при цял бюджет. Пушката е супер, идеален компромис между самозарядна пушка и точност, но все пак няма да ставаш килър в Блек Уотър. Щом ти е по джоба хич не се замисляй ами я вземай. И повечко патрони.
    Целия бюджет го бях приготвил за СВД, но агента така и държеше да не ми помогне да удовлетворя това си желание.А това отивам в магазина, прикладвам и плащам.Лесна работа.А и почвам да избирам оптика за около хилядарка, някъде там.А извън темата, може накратко и в другата - накратко къв е тоя прословут блек уотър и дека е, или да питам чичо гугъл?

А, е аз това искам от самото начало - компромис...м/у самозарядност и точност.Накоро стрелях с едно болтово чз, та отсега го мисля и това за такава с болтов затвор.
    Последно редактирано от Самодържец; 12-04-13, 22:48.
    Всеки трети е шести

Коментар

Беше Блек Уотър, после стана Зи (Xe), сега е Академи. Гледай филма в youtube. Имам двама познати там, сега са на афгано-пакистанската граница, ама за да почнеш работа едно от изискванията е да си американски гражданин.....

но агента така и държеше да не ми помогне да удовлетворя това си желание
      После ще му благодариш. Това е много скъпо оръжие, а няма защо да е така. На тази цена има в пъти по-добри образци. Е ако това ти мерака е друго нещо. А мерак с пари се гаси.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от ПрофесионалистА Преглед на мнение
        Целия бюджет го бях приготвил за СВД, но агента така и държеше да не ми помогне да удовлетворя това си желание...
        Имаш си ангел-застъпник, да знаеш...
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Това, което разглеждам е в ценови клас около 2,5хил.лв.В тоя клас има и подобни Браунинг, но аз залагам на ХК.Имам приятел с Браунинг, много ми го хвали, нямам търпение да дойде есента и после зимата да излезем в снега на студа, и да ги сравним.Но неговия е в калибър 308 уин.
          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Имаш си ангел-застъпник, да знаеш...
            Стига го плюхте свд-то, някой ден...ще се появи и в мойта каса.
            Всеки трети е шести

Коментар

Кой го плюе!
              Като стане хиляда лева, при положение, че това е две - много адекватна покупка би било.

Коментар

Кви хиляда лева един СЛР е 500 лева пък Тигъа е в пъти повече. Оригиналния Драгунов е 6 хиляди! За 6 бона може да се уреди човек със супер пушка + прикачен инвентар + екипировка от световна класа за нашия климат.

Коментар

Кви хиляда лева един СЛР е 500 лева пък Тигъа е в пъти повече. Оригиналния Драгунов е 6 хиляди! За 6 бона може да се уреди човек със супер пушка + прикачен инвентар + екипировка от световна класа за нашия климат.
                  Е, хайде да е хиляда - "легенда" все-пак. Заслужава си ги, при СЛР за 500 и този Хеклер за две.

Коментар

Ненчев е абсолютно прав.СВД-то наистина е прекалено скъпо, но това е защото е доста желано.Според мен реалната му цена е около 2000лв и то трябва да е практически като нов, но това може да стане ако изведнъж започнат да се намират лесно, без около покупката му да витае конспирация.Тигъра ако струваше 1500-1700лв щеше да има сериозен пазар у нас, но за 3000-4000лв вече е прекалено.
                    Всеки трети е шести

Коментар

• От: Избор на нарезна ловна пушка

Браво.Като цена-качество наистина е добре!Успех!
                      Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

СВД-то наистина е прекалено скъпо, но това е защото е доста желано.
                        И кое му е желаното? Освен от хора които нямат опит с никакво друго оръжие освен с 5 патрона от АК в казармата и 20 години с ИЖ по ловните полета и не са широкоскроени да погледнат към "капиталистическото". При положение, че СЛР е 500-600 лева, реалната цена на Тигър-а трябва да е 1000 лева. Естествено в БГ всичко е в пъти по-скъпо отколкото трябва да е.

Коментар

И кое му е желаното? Освен от хора които нямат опит с никакво друго оръжие освен с 5 патрона от АК в казармата и 20 години с ИЖ по ловните полета и не са широкоскроени да погледнат към "капиталистическото". При положение, че СЛР е 500-600 лева, реалната цена на Тигър-а трябва да е 1000 лева. Естествено в БГ всичко е в пъти по-скъпо отколкото трябва да е.
                          Такива хора има страшно много, и няма как да е другояче, няма как всички да са били на мисии, а и отбилите редовна военна служба все повече намаляват, от години няма наборна военна служба.А и се търси едва ли не като колекционерско, всички знаем за легендите и митовете около него.Друга тема е, че малко хора се замислят, че си има свойте качества и отговаря напълно на заданието.

Тука вече май отиваме към другата тема, за сравнението на руско леко стрелково и западните му аналози.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Мисълта ми беше, че е не е чак толкова търсено, или поне е търсено, дотогава докато търсещият не му разбере цената. Вярно, отговаря си на заданието. Но за тези пари някак си нещо не ми се връзва, при положение че един СЛБ на ХК е по-евтин и в пъти по-качествен и показва по-добри резултати при стрелба. Виж ако някой си е наумил за такова оръжие и това му е мечтата едва ли не, няма лошо да го вземе. По-скоро стойността му е колекционерска.

Коментар

Убеден съм, че със свд може и да се ловува съвсем успешно, особено при тукашните условия, макар и да е чисто армейско оръжие.И за обикновения ак много от сегашните ловци разправят, че е дърво и не става за лов, но практиката показва, че много дивеч е отстрелян успешно и не само у нас.На мнение съм, че наистина не са удобни като на пример слб-то което съм харесал /а и все пак ак не е проектиран за лов/ и в тоя смисъл са "трудни за лов" като цяло, но в никакъв случай и че "не стават за лов".Между другото колега беше споменал в една тема, ако не бъркам за Камчатка, че там в царството на мечките, местните се разхождат с тигър и сайга.
                              Всеки трети е шести

Коментар

Разбира се, че може и с двете да се ловува успешно. Но предвид цената на СВД и дистанцията на която може ефективно да се събори дивеч за тези пари може да се вземе нещо по-прецизно с по-къса цев. Не знам по време на лов тази дълга тояга къде ще я въртиш. Иначе ако ти е мерак - вземи си я. Първо вземи СЛБ-то, после Тигър-а.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X